Connect with us

Hír

Megbüntetik Bradyt megint?

Tom Brady jelenleg 4 meccses eltiltását tölti a labdaleeresztős botrány miatt. Ettől függetlenül persze pályára léphetett az előszezon meccseken, az utolsó két mérkőzésen pedig játszott is. A baj csak az, hogy nem volt a sisakján egy kis NFL logó, aminek azonban ott kellett volna lennie.

 

New England Patriots v Carolina Panthers

 

Az NFL-ben minden szabályozva van, az is, mit viselhetsz és mit kell viselned egy meccsen: nem vehetsz fel neked tetsző színű zoknit, nem rajzolhatsz bármit az arcodra, lennie kell egy NFL logónak a sisakodon, miegymás. Brady az utóbbi kvázi öltözködési szabályt szegte meg, valószínűleg így akart tiltakozni az NFL joggyakorlási szokásaival szemben. A liga egyelőre nem kommentálta a dolgot és ami vicces, hogy különböző oldalak különbözőképp ismerik az esetleges szankciókat.

 

A bigplay.com szerint, ha ezt a hiányosságot a mérkőzés előtt vagy közben észre veszik a bírók, akkor figyelmeztetni kell a játékost, hogy ez így nem jó, és addig nem engedik pályára, míg a szabályszegés javításra nem kerül. A nevéből adódóan valamilyen szinten nyilván részrehajló patspulpit.com szerint nincsenek szabályok az ellen, hogy ne lehetne levenni a logót a sisakról, emiatt Bradyt nem lehetne megbüntetni. (Pedig erre nyilvánvalóan van szabály, már az ötlet is nonszensz, hogy valaki bármilyen logót vagy szponzori jelzést lekaparhatna egy NFL-es cuccról. A liga még azt is tiltja és bünteti, ha valaki iPadnek nevezze a Surface-t, vagy nem szponzorált termékekben jelenik meg egy NFL eseményen).

 

tom-brady-deflategate-80070c0656fae2cbdd085c73724d6b4025949a85-s900-c85

 

A ProFootballTalk szerint a felszerelésekkel elkövetett szabályszegéseket az NFL szabálykönyvének 46. cikkelye gyűjti össze, tehát ez igenis létező valami, az első ilyen ügyért pedig pénzbüntetés jár. Bár azért lássuk be, elég vicces lenne a liga részéről, ha Bradyt megbüntetné mondjuk 6818 dollárra első kezdő mérkőzése előtt.

 

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sipi1988
Sipi1988
2016-09-04 13:37

Ez így magyarázza, hogy mit ügyködhetett az ollóval :D Bár elvileg már május óta nincs rajta a matrica.

Kopi3.14
Kopi3.14
2016-09-04 13:46

Ha menet közben esik le a matrica, akkor mi van? A szemét LB letépte!

Jarred
Jarred
2016-09-04 13:51

Ha pénzbüntetést kapna érte akkor az jogos lenne, mert már számtalan másik játékost büntettek meg korábban öltözködési kihágások miatt. De ha újabb meccseltiltások jönnének emiatt, akkor azt hiszem jogos lenne sok ember felháborodása, mert az már tényleg mindennek a teteje lenne.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x