Connect with us

Hír

Megbüntetik Bradyt megint?

Tom Brady jelenleg 4 meccses eltiltását tölti a labdaleeresztős botrány miatt. Ettől függetlenül persze pályára léphetett az előszezon meccseken, az utolsó két mérkőzésen pedig játszott is. A baj csak az, hogy nem volt a sisakján egy kis NFL logó, aminek azonban ott kellett volna lennie.

 

New England Patriots v Carolina Panthers

 

Az NFL-ben minden szabályozva van, az is, mit viselhetsz és mit kell viselned egy meccsen: nem vehetsz fel neked tetsző színű zoknit, nem rajzolhatsz bármit az arcodra, lennie kell egy NFL logónak a sisakodon, miegymás. Brady az utóbbi kvázi öltözködési szabályt szegte meg, valószínűleg így akart tiltakozni az NFL joggyakorlási szokásaival szemben. A liga egyelőre nem kommentálta a dolgot és ami vicces, hogy különböző oldalak különbözőképp ismerik az esetleges szankciókat.

 

A bigplay.com szerint, ha ezt a hiányosságot a mérkőzés előtt vagy közben észre veszik a bírók, akkor figyelmeztetni kell a játékost, hogy ez így nem jó, és addig nem engedik pályára, míg a szabályszegés javításra nem kerül. A nevéből adódóan valamilyen szinten nyilván részrehajló patspulpit.com szerint nincsenek szabályok az ellen, hogy ne lehetne levenni a logót a sisakról, emiatt Bradyt nem lehetne megbüntetni. (Pedig erre nyilvánvalóan van szabály, már az ötlet is nonszensz, hogy valaki bármilyen logót vagy szponzori jelzést lekaparhatna egy NFL-es cuccról. A liga még azt is tiltja és bünteti, ha valaki iPadnek nevezze a Surface-t, vagy nem szponzorált termékekben jelenik meg egy NFL eseményen).

 

tom-brady-deflategate-80070c0656fae2cbdd085c73724d6b4025949a85-s900-c85

 

A ProFootballTalk szerint a felszerelésekkel elkövetett szabályszegéseket az NFL szabálykönyvének 46. cikkelye gyűjti össze, tehát ez igenis létező valami, az első ilyen ügyért pedig pénzbüntetés jár. Bár azért lássuk be, elég vicces lenne a liga részéről, ha Bradyt megbüntetné mondjuk 6818 dollárra első kezdő mérkőzése előtt.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!