Connect with us

NCAA

Mik meg nem történnek az egyetemen?

Az egyetemi focinak megvannak a maga szépségei, ahogy a maga különös szabályai is. A Cal vs Texas meccsen például az önmagát DeSean Jacksonnak gondoló Vic Enwerének sikerült majdnem kicsinálni a csapatát.

 

csncxhmuaaai0px

 

Történt ugyanis, hogy a Cal futója egy 55 yardos nyargalás után az egy yardos környékén nemes egyszerűséggel eldobta a labdát, mert azt hitte, már megvan a TD. Nem volt. Az ellenfél játékosai sem hitték el, hogy a csóka ilyen hülye, nem is repültek rá a labdára, bár azért összeszedték. A visszajátszás során viszont kiderült, hogy tényleg nem TD-ről van szó, azonban a Texas nem kapta meg a labdát egy érdekes szabály miatt.

 

A szabály szerint minden játéknak van egy ilyen “folyamatban lévő” ideje. Ez jelen esetben például azt jelenti, hogy fumble után az ellenfélnek van X ideje (ezt a bírók döntik el szubjektíven), hogy összeszedje a labdát. Ha ezt nem teszi meg, mint ahogy a Texas védői nem repültek rá rögtön a labdára, akkor a fumble-t vétő csapat visszakapja a labdát. A mérkőzésen is ez történt: a Calnak ítélték a disznóbőrt, akik simán kitérdelték a maradék időt és megnyerték a meccset.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!