Connect with us

NCAA

NCAA College Football – Week 1

Az első játéknapból már lement néhány mérkőzés, ahol kiemelt csapatok is szóhoz jutottak (és meg is szenvedtek), de az igazi focidömping szombaton kezdődik meg. Rengeteg parázs csata, izgalmas matchup vár ránk, és érdemes lesz figyelnünk, hogy a Heisman-trófea esélyesei közül kiknek sikerül majd felnőni a feladathoz. Beharangozónkban összeszedjük a legjobbnak ígérkező mérkőzéseket és kitérünk azokra a játékosokra, akik a legnagyobb rivaldafénynek örvendenek.

 

#15 Houston Cougars vs #3 Oklahoma Sooners – szeptember 3, 18:00 (magyar idő szerint)

Egyből szép kis erőpróba vár a tavalyi playoff egyik résztvevőjére, Mayfieldéknek a tavaly szintén szép szezont futó Cougars ellen kell helytállniuk. Mindenképp érdemes figyelni a két irányítóra, Greg Ward Jr. és Baker Mayfield is igen kiválóan dolgozik a földön, látványos játékokra számíthatunk. A harmadikként rangsorolt csapatnál a Samaje Perine – Joe Mixon futóduó okozhat még szép perceket a Sooners-szurkolóknak, de Duke Catalon is rajtra kész a másik oldalon, csakúgy, mint az egykoron Oklahoma State WR Ra’Shaad Samples. A védelmek részéről érdemes lesz a Sooners másodvonalát és a Cougars front 7-jét figyelni tüzetesebben, parázs párharcok várhatóak. Parádés találkozóra számíthatunk, de a fogadóirodák az Oklahomat tartják esélyesebbnek, nem is kevéssel.

 

Baker

 

Texas A&M Aggies vs #16 UCLA Bruins – szeptember 3, 21:30 (magyar idő szerint)

A hype-ot kedvelő nézők igazi csemegére lelnek ebben a párosításban, hiszen Josh Rosen, a legjobb másodéves irányító és egyben potenciális elsőkörös tehetség azt mondta az Aggie Stadium szurkolóiról, hogy nem is igazán hangosak. Nos, a Seahawks tőlük „bérli” a jogot, hogy a 12th Man kifejezést használhassák, ez gyakorlatilag mindent elárul. Az Aggiesnél láthatjuk majd a szupersztár Myles Garrettet és „párját”, Daeshon Hallt, akik majd igyekeznek földbe döngölni a nagyszájú kaliforniai quarterbacket. Érdemes lesz azonban másokat is figyelni, például a sérülésből visszatérő DT-t, Eddie Vandadorest vagy éppen Avery Gennesyt, de a legizgalmasabb játékost talán Christian Kirk személyében fogjuk megismerni. A legnagyobb kérdés viszont az, Kevin Sumlinnak mennyire sikerült összekapnia csapatát, és megteremteni a rendet és a fegyelmet.

 

#1 Alabama Crimson Tide vs #20 USC Trojans – szeptember 4, 02:00 (magyar idő szerint)

A regnáló bajnok egyik szezonnyitó ellenfele sem szokott könnyű lenni, most sem lesz ez másképp. A tavalyi csapat magja már profiként szerepel, de a védelmük még így is sebezhetetlennek tűnik, nem is csoda, hiszen tömve van olyan 5 csillagos tehetségekkel, mint Jonathan Allen, Reuben Foster vagy éppen Marlon Humphrey. A alabamai támadóoldalon Calvin Ridley, OJ Howard és Bo Scarbrough alkothat maradandót. Ugyan elég nagy underdog a USC, de azért őket se kell túlzottan lesajnálni, bár azért az nem túl biztató, hogy akezdő LT Chad Wheeler helyett a tapasztalatlan Chuma Edoga fog játszani az alabamai szörnyetegek ellen. Ennek az új kezdő QB, Max Browne sem örül annyira, de ha nagy a baj, akkor JuJu Smith-Schuster – akit a napokban Dez Bryanthez is hasonlítottak – kisegítheti a junior irányítót. A Trojans védelmi oldaláról a legnagyobb sztár a CB Adroree Jackson de a középső linebacker Cameron Smith is hatalmas playmaker. Nehéz olyan szcenáriót találni, ahol a kaliforniai csapat felül tudja múlni az Crimson Tide-ot, de azért reménykedünk egy izgalmas mérkőzésben.

 

bamaD

 

Auburn Tigers vs #2 Clemson Tigers – szeptember 4, 03:00 (magyar idő szerint)

Hiba lenne nem nézni a tavalyi döntős mérkőzését az Auburn ellen, hiszen ha másért nem is kapcsol oda az ember, azért a Heisman-trófea egyik legnagyobb várományosát, Deshaun Watsont muszáj megnézni. Persze nem csak ő tűnik ki a csapatból, hanem futója, Wayne Gallman is, aki szintén elit tehetségnek számít a tengerentúli running backek között és az elkapó brigád is bőven el van látva jobbnál jobb képességű játékosokkal. A védelem itt is több vezérét vesztette, de idén is kiválóan fognak muzsikálni, ettől nem kell tartani, hiszen ott lesz Carlos Watkins, Ben Boulware vagy éppen az ország egyik legjobb cornere, Cordrea Tankersley. Az Auburn oldalán Sean White fog kezdeni, akinek nem lesz könnyű dolga, és a receiverek közül valakinek fel kell lépnie, hogy segítse majd a másodéves QB dolgát, különben hosszú estéje lesz. A hazaiakat leginkább a kőkemény védelmük segítheti majd, hiszen az egyik legjobb DE, Carl Lawson mindent meg fog tenni, hogy földbe döngölje Watsont. Passzoknál pedig Tray Matthews és Rudy Ford fogja Artavis Scotték életét nehezíteni. A meccs igen simára sikerülhet, ha nem indul be az auburni támadók szekere, simán elképzelhető egy nagyobb különbségű Clemson győzelem, de reménykedjünk inkább az izgalmakban.

 

Texas Longhorns vs #10 Notre Dame Fighting Irish – szeptember 5, 01:30 (magyar idő szerint)

Egy kicsit kilóg ez a párharc a legjobbak közül, hiszen tavaly agyonütötte a Fighting Irish a Longhornst, de mégis csak két hatalmas múltú csapatról beszélünk. A vendégeknél érdekes helyzet állt elő, hiszen két játékos is a kezdő pozíciót uralja az irányítóknál, DeShone Kizer és Malik Zaire is szerephez fog jutni a nyitányon. Az offense-ből még kitűnhet a WR Torii Hunter Jr., a védők részéről a legnagyobb figyelmet Drue Tranquill, a safety fogja kapni. De Charlie Strong együttesénél is vannak ígéretes játékosok, az egyik ilyen Shane Buechele, aki talán biztos megoldást fog jelenteni QB poszton. Őt segítheti a jó képességű elkapója, John Burt, bár nem lesz egyszerű dolga, és az is valószínű, hogy a Longhorns sokat fog majd futni. A védelemben Malik Jefferson a nagy sztár, de Anthony Wheelerről sem szabad megfeledkezni.

 

#4 Florida State Seminols vs #11 Ole Miss Rebels –  szeptember 6, 02:00 (magyar idő szerint)

Ez a párosítás a hétvége slágermeccse, két magasan rangsorolt csapat találkozik, ahol az egyiknek már idejekorán le kell mondania playoff-vágyairól. Egyértelmű esélyes a Noles, ahol Dalvin Cook a legnagyobb ász, óriási playmaker, rengeteg labdát fog kapni, hogy fellazítsa a Rebels védelmét. Segítségére lesz a tapasztaltabb támadófal, és ha a freshman Deondre Francois fel tud lépni, akkor könnyen pontzuhatag lehet a meccsen. Az FSU védelme mellett sem lehet szó nélkül elmenni, ebben az egységben Derwin James a legnagyobb király, de szinte mindenki elit tehetség körülötte, kőkemény alakulatról beszéljünk. A Rebelsnél Chad Kelly körül forog a világ, sokan top3 irányítónak vélik idén, de segítség nélkül nem lesz elég. Damore’ea Stringfellow és Quincy Adeboyejo kitűnhet a passzjátékban, de egyáltalán nem lesznek könnyű helyzetben. Ahogyan a védelem sem, de tavaly sikerült Leonard Fournettet 100 yard körül tartaniuk, abból a meccsből bőven meríthetnek majd. Marquis Haynes játéka kulcs lesz, de Terry Caldwell és DeMarquis Gates is kelleni fog Cook megállításához, és egyben a sikerhez is.

 

fsu

 

 

Érdemes lesz még nézni:

# 6 Ohio State Buckeye vs Bowling Green Falcons – szeptember 3, 18:00 (magyar idő szerint)

# 7 Michigan Wolverines vs Hawai’i Rainbow Warriors – szeptember 3, 18:00 (magyar idő szerint)

# 14 Washington Huskies vs Rutgers Scarlet Kinghts – szeptember 3, 20:00 (magyar idő szerint)

Wisconsin Badgers vs #5 LSU Tigers – szeptember 3, 21:30 (magyar idő szerint)

#22 North Carolina Tar Heels vs #14 Georgia Bulldogs – szeptember 3, 23:30 (magyar idő szerint)

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!