Connect with us

NCAA

NCAA College Football – Week 2

Ha szombat, akkor egyetemi foci! Beharangozónk ezúttal sem marad el, melyben megnézzük, milyen mérkőzésekre lesz érdemes figyelmet szentelni, melyek azok a párharcok, amiket legjobban várunk és kik azok a játékosok, akikről érdemes rövidebben megemlékezni. Az első forduló hihetetlenül izgalmasra sikeredett, nehéz lesz ezt felülmúlnia a csapatoknak, de mi bízunk benne, hogy holnap napkeltééig izgulhatunk majd.

 

collegeszéles

 

 

#5 Michigan Wolverines vs UCF Scarlet Knights – szeptember 10, 18:00 (magyar idő szerint)

Hatalmas esélyesként fogadja Harbaugh csapata a közép-floridai alakulatot, és nem is véletlenül tartják jóval esélyesebbnek őket. A Michigan playoff contender, míg a UCF bár 38-0-ra múlta fölül másodosztályú ellenfelét, mégse volt túl meggyőző a találkozó egészét tekintve.

 

Egy érdekes matchup: Justin Holman (#13) vs Jabrill Peppers (#5). Érdekes lesz a passzolni és futni egyaránt kedvelő Holmant nézni, mire lesz képes a bombaerős Wolverines defense ellen. Itt különösen Pepperst kell kiemelni, aki a csapat leghype-oltabb játékosa, és amennyire sokoldalú játékos, nem elképzelhetetlen, hogy egyszerre lesz lehalászott labdája és sackje is a UCF irányítóján.

 

Egy név, akire figyeljünk: Chris Evans (#12). Az újonc futó valósággal berobbant a Michigan kezdőjébe, még annak ellenére is, hogy csupán 8 labdacipelést bíztak rá. Amikor megkapta a lehetőséget, élt vele, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a 112 futott yardja és 2 TD-je. Lehet, hogy a jövő sztárfutóját lelte meg benne Jim Harbaugh és stábja.

 

chrisevans

 

#1 Alabama Crimson Tide vs Western Kentucky Hilltoppers – szeptember 10, 21:30 (magyar idő szerint)

A bajnoki címvédő az előző fordulóban oktatta a nagynevű USC-t, míg a WKU a Rice-t múlta felül 46-14-re. A két csapatnak ez lesz a harmadik randevúja, viszont az nem túl jó előjel a vendégek számára, hogy az előző kettőn összesen 7 pontot értek el, míg az Alabama 76-ot. A Bama minden bizonnyal most is hengerelni fog, de reméljük, hogy a Hilltoppers nem fog végig alárendelt szerepet betölteni.

 

Egy érdekes matchup: Mike White (#14) vs Alabama DBs. A Hilltoppers irányítója 517 passzolt yardot és 3 TD-t ért el a Rice Owls ellen, ezzel elég nagy figyelem szegeződött a junior játékosra. Most azonban nem lesz egyszerű dolga, hiszen a legkeményebb védelem ellen kell majd dolgoznia. Az alabamai secondary tömve van elit tehetségekkel, elég csak ha Minkah Fitzpartickot (#29), Marlon Humpreyt (#26) vagy Eddie Jacksont (#4) említeni.

 

Egy név, akire figyeljünk: Calvin Ridley (#3). Az Alabama Amari Cooper után újabb elit receivert nevelt ki Ridley személyében. Az előző meccsen nem mutatott sokat, azonban tavaly vezette a csapatot minden fontosabb statisztikai mutatóban, így nagy várakozásokkal áll szemben. A csapat egyelőre még nem tudja, melyik QB mellett teszi le végleg a voksát, viszont ha go-to-guy kell valamelyikőjüknek, Ridley mindig kéznél lesz a bajban.

 

calvinridley

 

#11 Texas Longhorns vs UTEP Miners – szeptember 11, 01:00 (magyar idő szerint)

A két csapat egymás elleni mérlege 4-0 a Texas javára. Legutóbbi találkozásuk a UTEP szempontjából nem sikerült túl fényesre, a defense 638 yardot engedélyezett és a végeredmény 64-7 lett a Longhornsnak. Ezt a teljesítményt nem lesz nehéz felülmúlni, kérdés csak, hogy mennyire sikerül megfogni az elég jól muzsikáló ellenfelet. Ha elkapja a gépszíj mindkét támadósort, akkor összességében bőven lehet 1000+ total támadóyard a meccsen.

 

Egy érdekes matchup: Malik Jefferson (#46)  vs Aaron Jones (#29). Az NCAA egyik legjobbnak vélt linebackere próbálja majd megállítani Jonest, aki az első forduló után vezette az országot futott yardok számában 249-cel. Jefferson még csak a második szezonját futja a Longhornsban, de már most a csapat vezéregyénisége, aki mindig a labda körül van és sackelni is kiválóan tud. Érdekes lesz megfigyelni, hogy sikerül majd Jonesnak átverekednie magát rajta.

 

Egy név, akire figyeljünk: Shane Buechele (#7). A freshman iríányító a nyitóforduló egyik legmeglepőbb és legjobb teljesítményét produkálta a Notre Dame ellen. Parádésan mozgatta az offense-t, megfelelő pontossággal passzolt és több nagy játék is fűződött a nevéhez. Mindenki izgatott, mivel tud majd ezen a meccsen előrukkolni.

 

shanebuechele

 

#24 Oregon Ducks vs Virginia Cavaliers – szeptember 11, 04:30 (magyar idő szerint)

Az éjjeli baglyoknak ajánlott ez a mérkőzés, ahol a mindig izgalmas Ducks várja vendégül a Cavaliers csapatát Eugene-ban. Korábban egyszer mérkőztek meg, akkor a Mariota vezette Oregon 59-10-re ütötte ki a Virginiát. A meccs krónikájához tartozik, hogy a jóval esélyesebb hazai csapat egy új szereléssel fog pályára lépni, mely a korábbi öltözeteinél is vagányabbra sikerült.

 

Egy érdekes matchup: Royce Freeman (#21) vs Zach Bradshaw (#51). Egy újabb RB vs LB párosítást emelünk ki a hajnali találkozón, ahol az egyik legjobb futó fog farkasszemet nézni a Cavaliers végzős kiválóságával, Bradshaw-val. Freeman elég jól tud lejönni a szerelésekről, kérdés, ez most hogyan fog menni a virginiai linebacker ellen. Parázs párharcnak ígérkezik.

 

Egy név, akire figyeljünk: Devon Allen (#13). Miután Rioban az ötödik helyen végzett 110 méteres gátfutásban Allen, visszatért a csapathoz az Oregon elkapója. Az előző mérkőzésen nagyon limitált szerepkört kapott, azonban most kíváncsian várjuk, hogy a futballpályán mire képes a villámgyors játékos.

 

duckskit

 

 

Érdemes nézni még:

Pittsburgh Panthers vs Penn State Nittany Lions – szeptember 10, 18:00 (magyar idő szerint)

#4 Ohio State Buckeyes vs Tulsa Golden Hurricane – szeptember 10, 21:30 (magyar idő szerint)

#15 TCU Horned Frogs vs Arkansas Razorbacks – szeptember 11, 01:00 (magyar idő szerint)

BYU Cougars vs Utah Utes – szeptember 11, 01:30 (magyar idő szerint)

#17 Tennessee Volunteers vs Virginia Tech Hokies – szeptember 11, 02:00 (magyar idő szerint)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!