Connect with us

Összefoglaló

Ó, az a védelem!

DENVER, CO - SEPTEMBER 18: Von Miller (58) of the Denver Broncos smiles after forcing a fumble on Andrew Luck (12) of the Indianapolis Colts, which led to a recovery and defensive touchdown by Shane Ray (56) during the fourth quarter. The Denver Broncos hosted the Indianapolis Colts on Sunday, September 18, 2016. (Photo by John Leyba/The Denver Post)

Összefoglaló sorunk harmadik részében az AFC-re koncentrálunk elsősorban.

 

Denver Broncos – Indianapolis Colts 34-20

 

Ó, az a védelem! Ó, Von Miller!

 

Az esti műsorsáv egyik legjobb meccse volt ez, mivel a Colts fel tudott nőni a Broncoshoz. A denveri védelem majdnem tökéletesen fogta Luckot, aki a harmadik negyed derekán még csak nagyjából 100 passzolt yard környékén állt, 13-13-nál még döntetlen is volt. A statisztikai lapon érződött azért a hazai fölény, leginkább a gyakorlatilag nemlétező indianai futójáték miatt, de az Indianapolis mégis egy futott touchdownnal egyenlített. Vinatieri továbbra is minden pénzt megér, 48-ról és 52-ről is bevágta a FG-t. Luck hiába dobott 50 %-os mutató körül, a túloldalon Siemian sem villogott, bár ezt végül is senki nem is várta tőle. Siemian valójában majdnem pontosan lemásolta az első fordulós teljesítményét; nem csak a statisztikai lapon, hanem játékban is. De tőle ebben a csapatban ennyi egyelőre bőven elég.

 

A lényeg, hogy a negyedik negyed elején 16-13-as hazai vezetésnél támadhatott a Colts, de akkor jött ez a játék:

 

 

Punt itt, punt ott, a következő drive-ot viszont már össze tudta rakni a fehér-kék alakulat; Gore vetődött be a végén, 20-23. Siemian FG-ig elvitte a csapatát a következő támadásból, de 1:50-nel a vége előtt Luckék még visszakapták egyszer a labdát. De ahelyett, hogy elindult volna a game-winning drive, ez történt:

 

 

Millernek ez volt a második sackje a meccsen, a harmadikat a meccs utolsó játékából szerezte, így két meccs után 4-nél tart, Strahan rekordja veszélyben.

 

A Broncos a két hazai meccse után útra kel, előbb a Bengalshoz, majd a Buccaneershez utaznak, egyik se lesz könnyű. A Colts pedig máris két meccs hátrányban van a Texanshoz képest, a San Diegot fogadják vasárnap.

 

New England Patriots – Miami Dolphins 31-24

Első felvonás (időtartam: 25 perc)

 

melyben a Patriots felborította a pályát, és mind a játék képét, mind az eredményt tekintve tönkre verte a Miamit. A meccs egy pontján 226-12 volt a total yardok aránya, ami nagyjából pont ki is fejezi, hogy mi zajlott a Gillette Stadiumban. A hazaiaknál Garoppolo közel hibátlanul játszott (8/8-cal kezdett, majd 12/15, végül 18/27 lett) szűk két negyed alatt 234 yardot és 3 TD-passzt osztott el az elkapói között. Bennett kihasználva Gronk távollétét 114 yardot és 1 TD-t, Amendola 2 hatpontost pakolt a közösbe. Ha a Dolphins véletlenül labdát szerzett, két játék múlva már vissza is adták a disznóbőrt, Tannehillék 3-4 play erejéig voltak csak a pályán egyszerre, és a félidő legvégén Tannehill még egy interceptiont is vétett. Úgy tűnt, hogy itt már a félidőre se marad semmi izgalom, de akkor a második negyed 10. percében Alonso egy szabályos szerelés során ráesett Garoppolora, ő pedig jobb (dobó) vállal a földre, és nem tudta folytatni a játékot. Jöhetett az újonc Brissett.

 

 

Második felvonás (időtartam: 35 perc)

 

melyben, nem azonnal fordult meg a meccs képe (ld. még interception), de a félidő végén a vendégek már össze tudtak rakni egy 77 yardos drive-ot, így nem pont nélkül vonultak pihenőre a felek.

A fordulás után már mezőnygól távolságban Ajayi elfumble-özte a lasztit, Blount TD-t futott, így 31-3 után, minden mindegy alapra váltott a Fins. És innentől ugyanaz történt, mint az első 25 percben, csak pont fordítva. No-huddle, kizárólag shotgun formációból indulva előbb egy, majd még egy, majd még egy TD-vel 24-31 zárkózott a Miami, így 6 perccel a vége előtt hirtelen izgalmas lett a meccs, a hosszabbítás sem tűnt lehetetlennek, sőt. Itt viszont a New England képes volt egy hosszú drive-ot vezetni elsősorban Blount futásaival, Brissett nem sok passzlehetőséget kapott, hogy bizonyítson/elrontsa a meccset, így a floridaiaknak a végén már nem maradt elég idejük az egyenlítésre.

 

 

Brissettel a Patriots bajban lesz csütörtökön a Texans ellen, a Dolphins pedig már a második szoros meccset veszítette el, pedig Gase támadógépezete ezúttal működött, nem csak Tannehill, hanem az elkapók is szép számokat hoztak (Landry 10/137, Parker 8/106), de másfél negyed kihagyás nem fér bele a csoport esélyese ellen

 

Houston Texans – Kansas City Chiefs 19-12

 

Az AFC két legjobb formában lévő csapata egy roppant érdekes meccset játszott egymással. A Chiefs sorozatban 11 alapszakasz meccsen aratott győzelemmel, a Texans pedig 8-2-vel érkezett a meccsbe, amelyen egyik védelem sem hazudtolta meg magát, sőt! A Chiefs-védők, egész pontosan Marcus Peters két Osweiler passzt húzott le, de eközben Watték sem tétlenkedtek, ők 3 fumble-t szedtek össze, mindet az első félidőben. A meccs is egy ilyen ütésváltással kezdődött: Peters INT a legelső drive-ban a gólvonalon, Watt fumble recovery a következőben. Utóbbi után viszont a Houston a kansasi térfél közepéről kezdhette a támadást, majd egyetlen 27 yardos Osweiler-Hopkins összjátékkal véget is ért, 7-0.

A meccs támadósorok szempontjából lényegi része ezzel nagyjából véget is ért, innentől a védelmek villogtak, bár azt Will Fuller, a Texans újonc elkapója a meccs végére elérte, hogy ő legyen az első rookie WR, aki két 100+ yardos meccsel kezdi a karrierjét. No meg a két kicker, akik a második és a negyedik negyedben gólpárbajt vívtak; a meccsnek ez a része végül eldöntetlenül végződött, Nick Novak – Cairo Santos 4-4, de a meccs eleji touchdown miatt Novak lehetett a boldogabb. A Texans így visszavágott a januári Wild Card meccsen elszenvedett 30-0-s vereségért, és utazhatnak TNF-re a Patriotshoz, ahol egészen jó esélyeik lesznek a 3-0-s kezdéshez. A Chiefs pedig a vasárnap a Jetsszel játszhat hasonló stílusú meccset hazai pályán.

 

San Diego Chargers – Jacksonville Jaguars 38-14

 

Még annál is simább volt, mint amit a végeredmény sugall, a Jaguars csak 35-0 után kezdett szépíteni. A Jaguars mindent megtett, hogy ne legyen esélye, 2 INT, fumble, kihagyott mezőnygól csak az első félidőben, Riverséknek még csak meg se kellett volna különösebben erőltetniük magukat, de azért megtették. Rivers 3 darab 43-45 yardos passzt is kiosztott, ebből kettőt touchdownért, Gordon pedig ott folytatta ahol múlt héten abbahagyta (24/102, TD), így a harmadik negyed végére el is laposodott a mérkőzés. A Jaguars az egyre nagyobb hátrány hatására mindössze tizenegyszer futott, de abból 3 Bortles volt, aki így persze szép számokat hozott. Rivers eközben közel hibátlan volt (17/24, 220 yd, 4 TD), a védelemből pedig Casey Haywardot kell megemlíteni, aki 2 interceptiont is gyűjtött.

 

Arizona Cardinals – Tampa Bay Buccaneers 40-7

 

Jameis Winston a múlt héten 4 touchdownt, most 4 interceptiont dobott (+1 fumble), így az egyébként a múlt hetinél összeszedettebben játszó Cardinals offense a vártnál sokkal simábban győzött. Jó, a negyedik eladott labda már egy meccs végi Hail Mary volt, a harmadik pedig felpattant, de az első kettő egyértelműen az övé volt. Eközben a Cardinals az első negyed erőfelmérője után a másodikban begyújtotta a rakétákat, és egy 24-0 negyeddel nem csak a félidőt, hanem a meccset is rövidre zárták. Az előbb említett felpattanót Marcus Cooper vissza is vitte hat pontért. A Tampában Doug Martin még az első félidőben megsérült, ez az egyre nagyobbá váló hátránnyal együtt azt eredményezte, hogy Winston 52 passzkísérlettel karrier csúcsot állíthatott fel. Az utolsó negyedben még Stanton is kapott 3 drive-ot, Fitzgerald továbbra is vintage (6/81, TD), de David Johnson is összehozott majd’ 100 yardot három elkapásból. Az Arizona a következő körben a Billshez utazik, egyértelműen esélyesek mivel havazásra így szeptember végén még nem számítani, a Buccaneers pedig fogadhatja a Ramst.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!