Connect with us

Összefoglaló

A mezőnygólok éjszakája

A második hétvége is tartogatott jó és rossz meccseket egyaránt, ebben az összefoglalóban is vegyesen szemezgettünk.

 

DAL@WAS 27-23

 

Cousins szörnyen hektikusan játszott a meccsen, pedig nagyon jól védte őt a fal. Az öltözőben már ellene is fordultak a csapattársai, mivel kritikus playek során nem teljesített jól, és egy fordítható hátránynál vétett komoly hibákat (például adta el a labdát az utolsó pillanatban egy TD-passz során). Cserébe Prescott előlépett valós veszélyként Romo számára a QB-versenyben. A play-action játékokat gyakran használó QB 12 alkalommal kínálta meg labdával Dez Bryantet, aki 102 yardot hozott össze TD nélkül hét elkapásból. A meccs nagy részén Breeland fogta őt, majd egy részen Norman állt rá. A Dallast a secondary tartotta játékban, a front seven borzalmas volt Sean Lee kivételével. Barry Church félelmetes red zone-teljesítményt mutatott fel, a Dallas két alkalommal bekkelte ki mezőnygólig a Redskins támadásait 20 yardon belülről.

 

 

NO@NYG 13-16

 

Elképesztő érzelmi hullámvasút volt ez a meccs. A legtöbben pontzuhatagot vártak a két, klasszikusan passzerős csapattól, ehelyett nyögvenyelős szenvedés volt a pályán sokáig. Manning rettentő pontosan dobott le 368 yardot, Beckham és Cruz pedig szorgosan gyűjtögették a yardokat neki, Shepard pedig bekukkantott 100 yard fölé. A futójáték kevésbé működött, két yardot átlagoltak kísérletenként. A két csapat előző 4 meccsén a győztes mindig legalább 48 pontot szerzett, tavalyi elhíresült mérkőzésükön 101 pontot tettek a táblára közösen. Ennek ellenére az egymeccses eltiltásból visszatérő Josh Brown rúgta be a győztes FG-t három térdelés után, egy 30 pont alatti meccsen. Miután a második negyedben 3 elvesztett fumble-t hoztak össze három egymás utáni labdabirtoklásnál, a defense felkötötte a gatyát. Spagnuolo Giants DC többször is felnyitotta a backfieldet és blitzre küldte még a safetyket is, többször sikeresen. A védelem félelmetesen sikeres volt harmadik kísérleteknél, 13 alkalomból csupán 3-at engedett.

 

 

Brees francia liliomos elkapói nem tudták megismételni a múlt heti bravúrt, Brees is csupán átlagos számokat hozott. Hétszer kellett puntolniuk, igaz a Giants nem tudott jó pozíciókat szerezni ezekből. Brees egy kicsit többet mert mélyre passzolni Manningnél, de nem sok sikerrel – 4/9 56 yard, TD (10-19 között viszont halálos volt). A védelem terén a lesérült Delvin Breaux nélkül is elboldogultak, igaz nem fényesen. Beckham követését Sterling Moore kapta, aki viszont nem szerepelt különösebben fényesen.

 

SEA@LA 3-9

 

Kevés jobb meccs van annál, mikor két jó védelem találkozik egymással. Ja nem. Az összesen 12 pontot eredményező meccs csupán a legelszántabb SEA és LA drukkereknek volt élvezet, na meg azoknak, akik utálják a seattle-i csapatot. Összesen négy FG történt a mérkőzésen, ami érdemleges volt, egy ponton azt hittem, hogy európai focit nézek. A két csapat statisztikái szinte teljesen megegyeztek a meccsen, a Seahawks viszont két labdát is elvesztett fumble formájában, ez pedig végzetesnek bizonyult. A védelmek bombabiztosak voltak, kevés first downt engedtek. Keenum és Britt nagyon jó kémiát mutattak fel, a túloldalon pedig Russel Wilson szórta meg az összes elkapóját. Wilson kevésbé volt mobilis a zsebben a bokasérülése miatt, így sokszor védtelen zsákmány volt az éhes Aaron Donald és Robert Quinn számára, akiknek a legtöbb esetben körülbelül akkora ellennyomást jelentett a SEA O-fala, mint egy Kádár-kori nejloncsíkos szúnyogháló.

 

 

ATL@OAK 35-28

 

Ez nem az a Raiders, amit az offseasonben vártunk, de az a Derek Carr és Jack Del Rio, akikről csak álmodhattunk. Az első negyedben bunkerfocit láthattunk a két csapattól, ezután viszont igazi vadnyugati shootout lett belőle. A Raiders front sevenje odatette magát, de a Falcons lényegében felperzselte a backfieldet és bele is dörgölte az orrukat (Amersonon kívül 11 engedett elkapás 14 passzból). A Raiders előnyösebb pozíciókat szerzett magának punterével, viszont minden megingást kegyetlenül büntett a Falcons – Julio Jones úgy hagyta ott Sean Smith-t, hogy csak porzott.

 

 

Az oaklandi defense az első két meccsén több, mint 1000 yardot és kereken 69 pontot engedett, nyilván ez még úgy is komoly szám, hogy két ponterős csapat ellen kezdték a szezont. A Falcons részéről Devonta Freeman 5,5-ös futásátlaggal hagyta maga mögött a scrimmage-vonalat, Ryan pedig 76,5%-os pontossággal közel 400 yardig ment, és 9 csapattársának kiosztott sikeres passzt. Derek Carr is hasonló pontossággal durrantott oda 299 yardot (igaz csak 10 kísérlet ment 10 yardon túl, mivel a Falcons safety-páros nagyon odalépett), Marquette King Raiders- punter pedig 52,8 yardos puntátlagot mutatott fel, amivel sokszor a víz felett tartotta a csapata fejét.

 

Ami meglepő, hogy második meccse láthatjuk a fejlődő és igazán ígéretes Carr képességeit bátran kihasználó Del Rio-t. Az első héten három kétpontos kísérletet láthattunk (ebből kettő sikeres), most pedig kétszer mentek neki negyedik kísérletre néhány yardnak, de ebből csupán az egyik lett sikeres (a Falcons meg is büntette őket Coleman futásával), és a meccs végén a red zone-ban félreütött TD-passz miatt nem tudtak egyenlíteni. Del Rio azonban mégis dicséretet kap ezért, támogatói szerint visszahozta a tökös, nem-biztonsági játékot a ligába.

 

GB@MIN 14-17

 

Bridgewater sérülésével és az előző heti, Titans elleni szenvedéssel kétséges volt, mihez tud kezdeni a Vikes, de úgy néz ki, hogy egy jelenlegi Packers ellen bőven jó ez a szint. Szurkolóként egy ilyen csapatot szeretnék látni, akiken látszott, hogy AP lesérülésével lekerült a fék és megindulhattak előre. Bradford sokat passzolt és pontosan (élete eddigi legjobb profi meccse volt), igaz a hosszabbak csak Diggsnek és Rudolphnak mentek. Peterson keveset és rosszul futott, le is sérült. Sajnos? Cordarrelle Patterson megint remekelt visszahordásnál, kettőből hozott 62 yardot. A védelem már-már elit szintű, Kendricks részéről van jó coverage-játékos, Linval Joseph pedig egy kiváló run stopper.

 

 

Azért a sajtfejűeket sem kell temetni. Rodgersből mindig kinéz egy-egy tragikus teljesítmény, de ettől a csapat még megvan, össze van rakva, csak nem tudják kihasználni a képességeiket. Mély passz csak Jordy Nelsonnak ment, háromból egyet szedett össze 39 yardra. Rodgers csak 213 yardot tudott ledobni, és karrierjének legrosszabb QB Ratingjét szedte össze (70,7). A védelem sem tudott úrrá lenni a Vikes támadósorán, így a második negyedben történt egyenlítés után már végig a minnesotai csapat tűnt esélyesebbnek, pláne a meccs végén történt két turnover mellett.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!