Connect with us

Beharangozó

TNF beharangozó, Jets@Bills

Két olyan csapat találkozik csütörtökről péntekre virradólag, akikről joggal gondolhattuk, hogy komoly kihívói lehetnek idén a Patriotsnak az AFC Easten belül, ám az első fordulóban bemutatott játékuk alapján minden ehhez hasonló elképzelést kis túlzással már lehet is a kukába hajítani. Mind a New York Jets, mind pedig a Buffalo Bills pocsék támadójátékkal rukkolt elő az első mérkőzésén, ami nyilvánvalóan nem is volt elegendő a győzelemhez. Messzemenő következtetéseket azért kár lenne levonni az eddig látottakból, hiszen kis minta lévén, nem feltétlen kapunk valós képet egy-egy csapat játékerejéről, viszont a kiütköző problémákat sem szabad a szőnyeg alá söpörni.

 

usatsi_8920027-e1460681873422

 

A Jetsnél támadóoldalon egyedül a passzjáték hagy kívánnivalót maga után. A támadófal rendben van, remekül védik Fitzpatricket és nyitják meg a réseket a futók számára. A Forte-Powell kettős pedig biztatónak tűnik a jövőre nézve. Azonban Fitzpatrick pontatlanságával, illetve a sztárelkapók játékával már nem feltétlen lehetnek megelégedve a Jetsnél. A Marshall-Decker-Enunwa trió közt nagyjából egyenlően osztotta el Fitzpatrick a labdákat, ám amíg Enunwa 8 felé menő labdából 7-et elkapott, addig Marshallnál ez a szám 3/8, Deckernél pedig 2/7. Marshall visszafogott játéka mondjuk magyarázható az elkapó kisebb sérülésével, amivel végül is végig játszotta a találkozót. Abban biztosak lehetünk, hogy amint Marshall újra elkapja a fonalat és teljesen egészséges lesz, a tavalyihoz hasonló effektív passzjátékot láthatunk New York zöldebbik felén – állítólag már 100%-os az egészségi állapota, így rögtön meg is bizonyosodhatunk erről.

 

A Jetshez hasonlóan Buffalóban is akad gond bőven a támadósort látva. Csak itt nem egyszerűen a passzjátékkal, hanem gyakorlatilag mindennel. Rex Ryan eddigi uralkodása alatt a kiváló buffalói pass rusht gajra vágta, most pedig, hogy azon már nincs mit rontani, jöhetnek a támadók. Teljesen egysíkú és fantáziátlan az egész támadósor, McCoy futásain kívül semmi pozitív dolgot nem lehet felfedezni a Bills offense-ben – ráadásul azok sem konstans eredményesek. Az pedig csak tovább rontja a helyzetet, hogy a csapat legjobb elkapója, Sammy Watkins ismét megsérült, így játéka kérdéses az este. Watkinson kívül épkézláb célponttal nem igazán rendelkezik a Bills. A másik szélső elkapó Woods és a tight end poszton bevethető Charles Clay mellett/mögött esetleg Goodwin, Powell, illetve Brandon Tate lehetne opció.

 

Amennyi fejtörést okozhatnak a támadósor problémái a vezetőedzőknek, a védelmek annyira működni látszanak

 

A Jets továbbra is félelmetes front7-nel rendelkezik, a pass rush rendkívül sokoldalú és a Bengals futásait is csírájában fojtották meg. Az egyetlen kérdés a Jets védelmével kapcsolatban, hogy a liga top cornerbackjei közt számon tartott Darrelle Revis csupán egy rossz napot fogott ki A.J. Green ellen, vagy most már mindenki taknyosra fogja sz*patni, akivel szembe kerül. A Bills ellen nem vár rá nagy szenvedés, hiszen ha esetleg valahogy játékra tudják fogni Watkinst, akkor sem lesz 100%-os.

 

NFL: Preaseason-New York Jets at Philadelphia Eagles

 

Ha akarnám, gyakorlatilag a fentebbi bekezdést bemásolhatnám a Bills védelmének jellemzéséhez. Az előző szezonhoz képest meglepően jól működött a pass rush a még az összecsiszolódás folyamatában lévő Ravens támadófallal szemben, de a Baltimore futásait is kiválóan állították meg. Egyedül a hosszú, mélységi passzjátékokra nem volt ellenszere a Billsnek, amire rá is ment a találkozó.

 

Az első hetet követően nyolc játékos állt 1.5 sackkel, most ezen a mérkőzésen ebből a nyolcból öt pályára fog lépni, így ha valami garantálható az az, hogy egyik irányítónak sem lesz könnyű napja.

 

A védelmek minőségéből és teljesítményéből kiindulva egy kevés pontos találkozóra lehet számítani, amin az lesz hatalmas előnyben, aki előbb tud érdemleges futójátékkal operálni, hiszen mindkét csapat jelenlegi állás szerint erre fog építeni. A Jetsnek annyi előnye van, hogy ha esetleg kevésbé lennének hatékonyak a futások, mint arra számítottak, akkor még ott van Fitzpatrick és a Decker-Marshall duó, akikhez bátran nyúlhat majd, ha kongatják a harangot és egy-egy mélységi játékkal meg lehet bontani a jól szervezett buffaloi secondaryt. A Billsnek még ez sincs meg, így ha McCoyt a Ravens védelemhez hasonlóan a Jets is meg tudja fogni, akkor gyakorlatilag minden reménye elszállhat már a találkozó elején a Buffalonak.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!