Connect with us

Beharangozó

2016 Premium Selection #4

premium-selection-szeles

 

Elérkezett a negyedik hét, ez pedig azt jelenti, hogy néhány szurkoló már kénytelen nélkülözni kedvenceit a bye weekek miatt. Csüggedésre semmi ok ugyanis a maradék csapat összecsapásai is nagy izgalmakat kínálnak, ráadásul a londoni mérkőzés miatt már vasárnap délután elkezdődik a móka. Mi természetesen minél több találkozót szeretnénk elétek tárni, így már vasárnap kora délutántól nézhettek velünk meccset. Hogy hol? Természetesen a Kandalló Kézműves Pubban az FK! Klub keretein belül. Következzen hát a Premium Selection, ezúttal hat találkozóval.

 

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars

 

Azt már megszokhattuk, hogy a londoni show egyik állandó résztvevője a Jaguars. Most is az ő „hazai” mérkőzésükkel kezdődik az európai turné, méghozzá a csoportrivális Colts ellen. A két csapat közös múltját könnyedén uralja a Colts 21-9 arányban, ráadásul az utolsó hét mérkőzésből hatot is behúzott. Na de amelyiket nem, azt nem teszik zsebre. Ez ugyanis a legutolsó találkozó, amit egymás ellen vívtak és a Jaguars valósággal megsemmisítette Paganoékat. 51-16 lett annak a mérkőzésnek a vége, Blake Bortles 4 total touchdownt szerzett, de a védelem is odatette magát. Gus Bradley-nek ez az egyetlen győzelme vezetőedzőként a Colts ellen, ezen kívül öt vereségbe futott bele.

 

A Colts első mérkőzésére készül Londonban, elsőszámú irányítójuk Luck pedig zsinórban a hatodik összecsapását nyerné meg a Jaguárok ellen (a csúnya vereség alkalmával nem volt pályán). A csapat futója Frank Gore már járt Európában és összesen 189 yardja, 3 TD-je van itt. Az aktív játékosok közül neki van a legtöbb futott yardja 12 225-el. A túloldal már rutinos versenyzőként várja a londoni startot. Bortles 2 touchdownnal zárta a legutóbbi találkozót a Wembley-ben, a csapat futója, T.J. Yeldon pedig karrier csúcs 115 yardot futott itt, a másik futó, Chris Ivory pedig szintén egyéni legjobbját, 166 yardot szorgoskodott össze, még a Jets csapatával.

 

jaguars

 

Mindenki azt várta, hogy idén majd a Jaguars robbant a Colts pedig visszacsúszik, de egyelőre ez nem valósult meg. Ugyan kicsi a minta ezzel a három meccsel, de a Jaguars nem sokat fejlődött tavaly óta, a Colts pedig Luck visszatérésével visszanyerte formáját. A Colts feladata egyértelmű. Bár Gore kimondottan jól futott az elmúlt találkozókon, mégis a passzjáték az, ahol megverhetik a Jaguárokat. T.Y. Hilton múlt héten 174 yarddal zárt és a game-winning TD is az övé volt, így mondhatjuk, hogy jó formában várja a mérkőzést. Szükség is lesz rá , mert Moncrief kiesésével nem nagyon nőttek fel mellé a társak. Luck előszeretettel keresi tight endjeit is, de elég jól szét szórja a labdákat, még ha legjelentősebb mennyiséggel Hiltont is keresi. A Jaguars secondary nevekkel jól erősített, de azért bebizonyosodott, hogy verhető. Nincs meg a csapategység és legtöbb játékos elég hektikusan játszik. Idény elején is azzal kezdtem, hogy a két belső LB ugyan igazi tackle gyár, de ezt a gyenge coverage skilljeiknek köszönhetik, amik nem javultak.

 

Mivel a Jaguars védelemtől nem várok túl nagy teljesítményt, így szükség lesz a támadókra. Bortlesék ugyan sok szép játékot mutattak be, de ők is eléggé ingadozóak. Robinson már 2 TD-t is összeszedett múlt héten, ezzel a legutóbbi 15 mérkőzésen 14 hatpontosa van. A futójátékot kellene valahogy életre csiszolni, ugyanis két potens futójuk is van, de mégis akadozik a játék. Persze a playhívások sem segítenek rajtuk. Sem Ivory erőfutásai, se Yeldon lateral skilljei nincsenek jól kihasználva. Ezen kell segíteni a londoni mérkőzésen. A tippeléssel kicsit bajban vagyok, valahol úgy érzem hogy a Jaguars magára talál, de szokás szerint nem tudok hinni bennük eléggé, így Colts győzelmet várok.

 

indjax

 

Baltimore Ravens @ Oakland Raiders

 

A hét órás idősávban az egyik csapattól vártuk a 3-0-át de nem jött össze, a másiktól nem igazán tudtuk mit várjunk, de mégis hibátlanok. Persze lehet hogy nem vártuk a Ravenstől a hibátlan kezdést, de annyira mégsem meglepő. A csapat magja, kezdve a védelemmel nagyon szilárd játékot mutat be, nem véletlen a +3-as turnover mutató. A labda mindkét oldalán figyelnek a hibák minimalizálására, így a védelem nem enged sok nagy játékot, a támadók pedig nem hagyják el a labdát. Persze azért hasra sem kell esni a játékuk láttán, egyelőre a szükséges minimumot mutatják be. 2005 óta ők a legkisebb pontdifferenciával álló 3-0-ás csapat (akkor a Redskins hozta össze ezt). Összesen 13 ponttal verték ellenfeleiket, akik jelenleg 1-8-cal állnak A jelenlegi ellenféllel nem sokszor találkoztak, de amikor igen, az elég eredményesre sikerült. Összesen nyolcszor csaptak össze, ebből hatszor is a Hollók örülhettek. Ennek ellenére Jack Del Rio például vezetőedzőként pozitív a Ravens ellen, igaz ezt még a Broncosos időszakának is köszönheti.

 

ravens

 

A Ravens 2006 után először kezdhet 4-0-val és erre ki tudja mikor lesz ilyen jó lehetőségük legközelebb. Joe Flacconak egyébként nagyon megy a Raiders ellen, az elmúlt két mérkőzésen 725 yardot, 5 TD-t és 2 INT-et hozott össze 108.1-es passer ratingel. Steve Smith Sr. szintén kedves ismerősként üdvözölheti az ellenfelet, ugyanis 150 yardot hozott össze ellenük legutóbb. Egyébként 10. az örökranglistán 14 102 yardjával. Túloldalon kevesebb a rekord, de Derek Carr 1/1 a Ravens ellen, 351 yardal és 100 feletti ratingel zárta azt a meccset. Amari Cooper legutóbb 109 yardig jutott és ha ez megint sikerülne, akkor jók az előjelek a Raiders számára, ugyanis amikor Cooper 100 elkapott yard felett végez, akkor 5-1 a Raiders mérlege.

 

A Ravens taktikája egyértelmű kell hogy legyen. A fentebb említett biztonsági játék mellett az Oakland passzvédekezését kell támadni, ugyanis ez a legrosszabb a ligában. Mike Wallace, Steve Smith pedig tökéletes célpont ehhez a játékfelfogáshoz. Érdemes még Dennis Pitta szerepét is kihangsúlyozni, ugyanis visszatérése óta az egyik legtöbbet célbavett játékos a ligában, ráadásul ha a Raiders passzvédekezése valahol igazán borzalmas, az a tight endek elleni játék. Ezen a vonalon elindulva fel lehet kényelmesen pakolni 20-25 pontot a táblára. A védelem számára pedig elég, ha 20 pont körül tartják a Oaklandet és akkor az eddigi három találkozóhoz hasonlóan ezt is 7 ponttal vagy kevesebbel nyerné meg a Ravens. A Raiders számára szintén a passzjáték kínál lehetőségeket. Cooper mellett Crabtree és Seth Robers is használható lehet, aki ugyan idén nem villog, de legutóbbi 5 idegenbeli meccsén egyaránt TD-t szerzett. Egy küzdelmes szoros találkozót várok, ahol a turnoverek száma dönthet, ebben pedig jobb a hazai pályán játszó Ravens.

 

oakbal

 

Carolina Panthers @ Atlanta Falcons

 

A másik hét órás mérkőzés egy csoportrangadó, ahol a kicsit visszaeső Panthers látogat a feltámadni látszó Falconshoz. A két csapat közös múltját a Falcons uralja 25-17 arányban, de a jelen inkább a Panthers mellett szól. Az utolsó hét mérkőzésből ötöt is a Párducok nyertek, igaz az utolsó találkozó a Falcons sikerével zárult ezen a pályán, amivel mellesleg a tökéletes szezon lehetőségét vették el Newtonéktól. A két HC egyaránt 50%-os mérleggel áll a másik csapat ellen vezetőedzőként, csak Ron Rivera ezt 10, Dan Quinn 2 mérkőzésből hozta össze.

 

Matt Ryan bár jó irányító, ritkán kapja meg a neki járó elismerést. Utolsó 5 Panthers elleni meccsén például egyaránt 300 yard felé került, pedig a Carolina defense nem tartozott a rossz passzvédekező gárdák közé. Ráadásul jelenleg holtversenyben vezeti a ligát passer ratingben 119-es mutatóval. A túloldalon Newton 32 mérkőzésével, amikor TD-t passzolt is és futott is szintén vezeti a ligát, de nem csak idén, hanem a történelemben is.

 

falcons

 

A Panthers találkozói általában kemény fizikális összecsapások és ez most sem lesz szerintem másképp. A carolinai D-line nagyon jó erőkből áll, de most a Falcons O-line személyében emberükre akadtak. A mérkőzés legnagyobb csatája mindenképp itt fog zajlani és aki ezt megnyeri, uralhatja a mérkőzést is. A másik fontos harc mindkét csapat számára a futójáték érvényesítése lesz. Azt nem is olyan rég tapasztalhattuk, hogy a Falconsnál milyen az, ha a futójáték igazán működik és mindkét RB úgy tud haladni majd 3 yardot, hogy nem találkozott emberrel. A Panthersnél pedig már évek óta nagy hangsúly van a futójátékon, de most a Vikings ellen kicsit megtörni látszott a lendület. Mindjárt nem ment úgy az egész offense sem, ahogy szokott.

 

Amelyik csapat O-line-ja tehát jobban tudja a másik D-line-jára erőltetni az akaratát az valószínűleg megnyeri a mérkőzést is. Jelenleg hiába gondolom jobbnak a Falcons O-line-ját, a Panthers D-line-ja pont annyival erősebb, hogy a Falcons védőfala ne tudja kompenzálni ezt a Panthers támadófalhoz képest. Ha valaki ezt még tudta követni, akkor egy szűk Panthers sikert várok, egy sokpontos mérkőzésen.

 

caratl

 

Denver Broncos @ Tampa Bay Buccaneers

 

A két csapat története nem sok mérkőzést számlál. Mindössze nyolcszor találkoztak, ebből pedig hatszor a Broncos, kétszer a Buccaneers nyert. Ráadásul a legutóbbi ötből négyet is a Vadlovak húztak be. Utoljára a Bucs pályaválasztása mellett egyébként 2004-ben találkoztak, akkor egy szűk Broncos siker született.

 

Mindkét csapat viszonylag fiatal irányítóval rendelkezik, de hatalmas eltérés van két életpálya között. Ennek ellenére Siemianon nem látszik, hogy milyen rögös út vezetett a sikerhez és jelenleg ő az egyetlen QB a történelemben aki első idegenbeli mérkőzésén több mint 300 yardal, legalább 4 passzolt TD-vel, interception nélkül zárt egy mérkőzést. Blitz ellen ráadásul 134.9-es ratinget produkált, tehát nem jött zavarba az idegen város zajától sem. A túloldal QB-ja Winston egy jól megtervezett úton került a karmesteri székbe és egyelőre szép fejlődésen megy keresztül, még ha vannak néha kisebb hibái is. Múlt héten például karrier csúcs 405 yardot passzolt, ezzel pedig már 8 TD-vel áll, amivel vezeti a ligát holtversenyben.

 

Tampa Bay Buccaneers v Denver Broncos

 

A mérkőzés egy igazi légipárbajnak ígérkezik, nem csak a két irányító jó formája miatt, de a kisegítő személyzetek miatt is. Thomas és Sanders két hete nem volt túl boldog, mert kevés labdát kaptak és főleg a futójáték pörgött. Nos ez most megváltozott és Siemian egy-egy 40 yard feletti TD-t osztott ki mindkettőjüknek. Kubiak egyébként jól keveri a kártyákat, a tight endek is bőségesen be vannak vonva a játékba és a zone-blocking scheme is jól működik. A Tampa Bay oldalán pedig Mike Evans viszi a showt, vezeti is az NFC-t 21 elkapásával. Mellé múlt héten karrier csúccsal, 9 elkapással csatlakozott Adam Humphries is. Charles Sims viszonylag magabiztosan vette át az első számú futó szerepét Doug Martintól és 121 scrimmage yardjával pótolta a kiváló RB-t.

 

A mérkőzés valószínűleg azon fog múlni, hogy a Buccaneers mennyire tud vigyázni a labdára és irányítójára, ugyanis Von Miller 5 sacjével vezeti ezt a kategóriát, a secondary pedig továbbra sem könnyen feltörhető. Itt még érdekes Aqib Talib története, akit még 2008-ban a Tampa draftolt és ahol 16 interceptiont jegyzett. A labdára azért sem árt figyelniük, mert -6-os turnover mutatójuk a liga hátsó részében található és már egyszer a mérkőzésükbe is került. Ware távollétében egyébként a másodéves Shane Rayre is érdemes lehet figyelni, akinek 3 sackje és 2 forced fumble-je van az elmúlt két meccsen. A Broncos mérkőzései általában a végletekig szorosak, de a végén  a védelem mindig jobban bírja, mint az ellenfél támadósora. Ezt most sem látom másképp, így Denver sikert várok.

 

dentb

 

New Orleans Saints @ San Diego Chargers

 

Jó napja lesz az NFC South kedvelőinek (és az AFC West szurkolóknak is egyébként) ugyanis a csoportok negyedik tagjai is terítékre kerülnek méghozzá a Chargers otthonába látogat a Saints. A két csapat mindössze 11-szer találkozott, ebből talán meglepetésre a Chargers hetet is megnyert. Az utóbbi időszak azonban a Saintsé. Legutóbbi találkozásukkor például Brees 370 yardig és 4 TD-ig jutott, a szebb napokat is megélt Marques Colston 3 TD-t kapott ebből. Az utolsó találkozásuk a Chargers pályaválasztása mellett egy másik nagy játékosnak hozott 3 touchdownt, akkor ugyanis Antonio Gates hagyta el három hatpontossal a pályát.

 

san-diego

 

Drew Brees öt szezont húzott le a Chargers csapatánál és több mint 12 000 yardig jutott. AFC-s ellenfelek ellen pedig a harmadik mérkőzése lehet zsinórban, mikor több mint 400 yardot és és legalább 3 TD-t passzol. Philip Rivers is jó emlékekkel érkezik, ő ugyanis legutóbbi két Saints elleni mérkőzésén majdnem 700 yardig és 5 touchdown passzig jutott. Ezek a szép számok most is könnyen összejöhetnek, ugyanis a két csapat defense-e borzalmas. Átlagban több mint 400 yardot enged mindkét egység. Ráadásul talán passz ellen védekeznek mindketten rosszabbul. Cserébe a támadósorok próbálnak kompenzálni, a 300 yard végéhez állnak közelebb mindketten, de nehéz úgy meccseket nyerni, ha a defense-ek mindig valahogy többet engednek.

 

A passzjátékok szerelmeseinek tehát egy nagyszerű szórakozás lesz ez a mérkőzés, de a védelmi csatákat kedvelők jobb, ha messze elkerülik. Valószínűleg az a csapat nyerheti meg a mérkőzést, amelynek védelme annyira összekapja magát, hogy legalább 2-3 puntra tudja kényszeríteni az ellenfél offense-ét, ezzel elkerülve hogy 50 pont körül kapjon. Én egy sok pontos találkozót várok, ahol végül Chargers siker születik.

 

nosd

 

Kansas City Chiefs @ Pittsburgh Steelers

 

A Sunday Night Football két 2-1-es csapat párharcát hozza a héten. A Chiefs és a Steelers múltja 30 mérkőzésre rúg, ennek pont a kétharmadát nyerte meg a Steelers, a legutóbbi négyből hármat. A Steelers nagyon belefutott a késbe múlt héten és csalódást keltő vereséget szenvedett Philadelphiában. Big Ben azonban a Chiefs ellen és otthon is kiváló, a Főnökők ellen legutóbbi három találkozóját egyaránt megnyerte, otthon pedig 13 TD-t hozott össze az elmúlt négy mérkőzés alatt, ez pedig az ötödik mérkőzése lehet legalább 3 touchdownnal.

 

A két csapatnak nagyjából azt kellene mutatni, amit a legjobban tud. A Chiefsnek tovább kell folytatnia a brutális biztonsági, mezőnypozícióra épülő futballját. A turnover mutatójuk +5, de ezt nagyrészt a múlt héten hozták össze. Ha már feleannyi labdát szereznek, mint Fitzpatrick ellen, akkor jók lehetnek. A futójátékot Charles esetleges visszatérésével sokkal szilárdabbá tehetik, igaz Ware szereplésével nem volt különösebb probléma. A védelem talán kicsivel kevésbé félelmetes, mint tavaly, de Marcus Peters például idén is vezeti a interception listát. Igaz a sackek nem igazán jönnek, nagyon hiányzik egy jó formában lévő Houston.

 

steelers

 

A meccs kulcspárharca Antonio Brown és Marcus Peters csatája lehet. Amióta Peters a ligában van vezeti az interception listát, Brown pedig ez időszak alatt az elkapások számában a ligát. 2014 óta egyébként Brownnak 25 TD elkapása van, az egész Chiefs WR szekciónak ez idő alatt 14. Bár ez annyira senkit nem lep meg.

 

A Steelersnél múlt héten semmi sem akart működni, így nem is baj, hogy Bell visszatérhet eltiltásából és egy kis vérfrissítést adhat az egységnek. Az elkapók is csalódást keltően szerepelnek eddig. Megvan a potenciál és szép játékokra képesek, de hiányzik a konzisztencia. Sammie Coates hiába volt a leggyorsabb elkapó múlt héten 21.27-es sebességével, nem tud igazi helyettese lenni Bryantnek. A Chiefs ellen jobban össze kell rántani a csapatot, mert kőkemény védelem lesz az ellenfél. Bell talán egyedi futásával feltudja lazítani a védelmet és akkor jöhetnek Big Ben bombái. Szerintem érdemes lenne a Steelersnek a pálya közepét támadni, mert mind Brown, mind Bell, de akár Deangelo Williams is jó térben, elkapás után ha van egy kis területe, a Chiefs linebackerei pedig nem igazán jók coverage-ben. Elég kiszámíthatatlan ez a mérkőzés számomra, de ha Steelers vigyáz a labdára, akkor inkább egy hazai győzelmet várok.

 

kcpit

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!