Connect with us

NCAA

Heisman Watch 2016 – Week 5

Ahogy haladunk a szezon közepe fel, úgy élesedik a verseny a Heisman-trófea elnyeréséért. A számos irányítót felvonultató lista most is megkavarodott egy szenzációs mérkőzésnek köszönhetően. A legnagyobb kérdés azonban az, hogy sikerült-e az előző héten vezető, a hétvégén a veretlenségét elvesztő Lamar Jacksonnak megtartania első helyét, vagy az eddig halkan muzsikáló Deshaun Watson itt is lenyomta, nem csak a pályán.

 

heismanszéles

 

10. (10.) Amba Etta-Tawo, WR, Syracuse

A már 840 elkapott yarddal álló elkapó egy “középszerű” 134 yardos és 1 TD-s mérkőzésen van túl, miután a Syracuse egy 50-33-as verésbe szaladt bele a gyengélkedő Notre Dame ellen. A Fighting Irish sem tudta kordában tartani a fantasztikus elkapót, aki ezzel a teljesítménnyel 168 receiving yardot átlagol mérkőzésenként, és ha ezt az iramot tartja, akkor stílusosan 2016 egységgel fog végezni a szezon végére, mellyel az NCAA első osztályának történelmében a második helyet fogja elfoglalni ezen az egy évadban legtöbb elkapott yardot jegyző játékosok listáján.

 

amba

 

 

9. (9.) Donnel Pumphrey, RB, San Diego State

Pumphrey és csapata ugyan kikapott a South Alabama ellen, de a kistermetű running backre most sem nagyon lehetett panasz, odatette magát a 25 labdacipelésből elért 151 yardjával (6.0 YPC) és egy hatpontosával. Nem mellesleg, karrierje során már több, mint 5000 futott yarddal büszkélkedhet, és az előző héten épp Darren Sproles előzte meg, hogy megszerezze a 21. helyet a legtöbb yardot futott játékosok listáján. Sokan magasabb helyen rangsorolják őt, de nálam többek is meghatározóbb alakjai az idei College Footballnak.

 

 

8. (-) Greg Ward Jr., QB, Houston

Már korábban is sokat gondolkodtam Ward listán való szerepeltetésén, de most végre eljött az idő, hogy a top10-ben szerepeljen. Az eddig veretlen Houstont vezető quarterback legutóbb a UConn sokkolta 389 passzol és 65 futott yardjával, valamint 5 total TD-jével. Nem mellesleg, az ország egyik legpontosabban passzoló és lábon egyik legveszélyesebb irányítójáról beszélünk, aki bárkit képes lehet meglepni tehetségével és tudásával. Nem egy tipikus irányítóalkat, de atletikusság igazán elvezhetővé teszi a modern egyetemi futballt kedvelő szurkolókat, így mindenképp jár neki egy hely a listánkon.

 

ward

 

 

7. (3.) Patrick Mahomes II, QB, Texas Tech

Mahomes a hét zuhanó repülője, aki ezúttal “csak” 277 passzolt yardig és 4 TD-ig jutott a Kansas elleni 55-19-es győzelem során. Őt leginkább nem az lökte lentebb a listán, hogy elfogadhatatlan teljesítményt nyújtott, hanem hogy a mérkőzés során megsérült a válla, mely miatt kénytelen lesz legalább egy (de inkább több) mérkőzést kihagyni. Nagy csalódás ez, hiszen eddig ő volt a passzkirály a ligában, viszont helyét hamar átvette más, és így, hogy sérülés miatt kénytelen padozni, nehezen fog újra a trónra kerülni. Bízzunk a jó visszatérésében.

 

 

6. (6.) Jabrill Peppers, DB/LB, Michigan

Ha csupán a statisztikai lapokat figyeljük, akkor Peppersnek viszonylag csendes mérkőzése volt a Wisconsin ellen, de érdeme elévülhetetlen abban, hogy a Wolverines 7 ponton tartotta a Badgerst. A pályán egy igazi fenevad, aki a csendesnek tűnő mérkőzésein játszik a legjobban, hiszen az ellenfelek félnek tőle, mint a tűztől, ezért nem is vezetnek támadásokat a közelében. Az is elég beszédes tény, hogy egyszerre vezeti a ligát negatív yardos szerelésekben és punt utáni visszahordásokban is. Ez a két dolog általában nem összeegyeztető, de nem Peppersnél, aki a legsokrétűbb védő(/játékos?) egyetemi szinten, és már most borítékolhatjuk az is, hogy 2017-ben igen előkelő helyen fog elkelni a játékosbörzén.

 

 

5. (5) Kenny Hill, QB, TCU

Az év egyik legjobb mérkőzését játszott a TCU az Oklahoma ellen, mely során a végül Kenny Hillék mehettek haza lógó orral. A Sooners 52-46-ra nyert, de a tűzijátékhoz Hill is hozzátette a magáét 449 passzolt yarddal és 5 TD-vel. A támadófal igencsak hátráltatta az irányítót, hiszen egész mérkőzésen nem találta a ritmust, így ez az űrteljesítmény csak még jobban felértékelődik. Nem mellesleg, az újabb 400+ yardos meccsével Hill a második helyen áll idén a legtöbb yardot passzolt irányítók listáján, mely megsüvegelendő teljesítmény. Az azért nem szabad állítani, hogy ez a TCU egyemberes csapat, de nagyban függenek #7-től.

 

Santos Ramirez, Kenny Hill

 

 

4. (4.) J.T. Barrett, QB, Ohio State

Barrett és a Buckeyes hatalmas pofonjának ezúttal a Rutgers lett a gazdája az elmúlt heti 58-0-ás vereség alkalmával. A junior irányító ezúttal 238 passzolt yardig és négy hatpontosig jutott, mellyel iskolarekordot állított be a touchdownt érő átadások terén, szám szerint (és stílusosan) 58-cal. Egyelőre nem nagyon jelent problémát egyik csapat védelmi egységének feltörése Barrettnek, de most combos kis feladata lesz az Indiana ellen, és ha megint sikerül emberfeletti teljesítménnyel előrukkolnia, komolyan meg kell fontolni, hogy a dobogóra helyezzem őt.

 

 

3. (7.) Deshaun Watson, QB, Clemson

A hét nyertese ezúttal Watson lett, aki a hétvége rangadóján vezette győzelemre a Clemsont a Louisville ellen. Le kell szögezni, hogy nem játszott jól, sok hibát vétett, olykor rosszul olvasta a védelmet, de a legnagyobb dolog, amit csinált, hogy minden egyes hiba után képes volt felállni és tiszta fejjel kimenni a pályára. Vétett három interceptiont, de a klasszisát igazolja az 5 passzolt TD, a 306 passzolt, illetve 91 futott yard. Csak egy dolog állíthatta meg a Jackson vezette louisville-i gyorsvonatot: Deshaun Watson. Ennek köszönhető, hogy egészen a dobogóig sikerült repülnie.

 

NCAA FOOTBALL: OCT 01 Louisville at Clemson

 

 

2. (2.) Christian McCaffrey, RB, Stanford

Mióta kezdőként számítanak Stanfordban McCaffreyre, nem produkált ilyen gyenge mérkőzést, mint a legutóbbi, kiváló védelemmel felálló Washington ellen. Futásból 49, elkapásból mindössze 30 yard jött össze neki, gyakorlatilag teljesen kordában tudta tartani a Husky védelem. Ez persze nem jelenti azt, hogy rossz vagy éppen rosszabb játékos lenne, melyet az is igazol, hogy például 2015-ről 2016-ra az első kontakt előtti yardjai átlagosan 3,4-ről 1,8-ra zuhantak, tehát jóval hamarabb odaérnek a védők hozzá, mely nem feltétlenül az ő hibája. Izgatottan várjuk a mostani gödörből való kikászálódását.

 

 

1. (1.) Lamar Jackson, QB, Louisville

Még a Clemson elleni verség ellenére sem tudja senki Jacksont letaszítani a vezető helyről, még akkor sem, ha nem ez volt a legkiválóbb meccse a szezon során. Nagyon jó gameplant hozott össze ellene a Tigers stábja, ezért levegőben “csak” 295 yardig és egy TD-ig, földön pedig 162 egységig és 2 hatpontosig jutott. Nos, ez egyáltalán nem kevés, sőt brutálisan sok annak fényében, hogy az egész védelem a megállításán fáradozott. Ez többnyire sikerült, hiszen meglett a győzelem, de L-Jax továbbra is megállíthatatlanul robog a Heisman-trófea elnyeréséért és a többiek egyelőre a kanyarban sincsenek.

 

actionjackson

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!