Connect with us

Összefoglaló

A Jaguars szánalmas, a Titans viszont pöpec

Alázás történt a Jaguars-Titans csütörtöki csoportrangadón, de nem úgy, ahogy a tavalyi szezon után várhattuk. A Jaguars szépen megerősödött, jól draftolt, úgy nézett ki, az offense és a defense is a top kategóriába kerülhet, míg a Titans nagy esélyese volt az 1/1-esnek. Ennek ellenére a Tennessee most a csoportgyőzelemért harcolt, a Jaguars pedig  csak a győzelmi mutatójában jobb, mint a Browns.

 

011gusbradleybuf121513

 

Mi a baj a Jaguarsszal?

 

Blake Bortles 337 yardot és 3 TD-t passzolt INT nélkül, ami azért nem egy rossz dolog. Kár, hogy mindezt 27-0-ás hátrányból hozta össze. Ameddig tétje volt a mérkőzésnek, rendkívül sok rossz passza volt, egyszerű szituációkat sem tudott megoldani. Nagyon, nagyon gyenge. Igaz, a támadófal sem volt előtte tökéletes, Kelvin Beachum nem hozza a steelersös formáját, a Hurns-Robinson párosnak csak azért lett kevésbé borzalmas statisztikája, mert Bortles minden mindegy alapon elkezdet dobálni a végén. A csapat legeredményesebb futója is Bortles lett egyébként a maga 4 futásból szerzett 22 yardjával, míg a Chris Ivory – TJ Yeldon duó 7 nekifutásból 26 yardra volt képes. Persze nem lehetett már 27 pontos hátrányból futni, de attól még ez is egy beszédes adat.

 

Eközben a védelemben ott van Malik Jackson, az első körös Dante Fowler, a korszakos tehetségnek kikiáltott Jalen Ramsey, van egy Myles Jack, Paul Poszluszny, Telvin Smith LB-hármas, Prince Amukamara, valamint a Tashan Gipson-John Cyprien safety duó. Az a poén az egészben, hogy az újonc Ramsey és Myles Jack egészen jól játszanak újonchoz képest, a Smith-Poszluszny duó, Jackson és a secondary tagjai többnyire remekül játszanak egyénileg. A védőfal fele nem top, de hát ha egy védelemből 7-8 ember jól és 2-3 korrekten játszik, akkor mégsem kellene 27 pontot benyelni egy félidő alatt. Ugyanez a helyzet az offense-nél is: tehetséges egyének, pocsék összhang. Nem csoda, a Titans elleni megalázó vereség után a Jaguars akár már ma is kirúghatja főedzőjét, Gus Bradley-t, akinek 14-41 (0.254) a mérlege karrierje során a Jaguars élén. Ez csak és kizárólag edzői felelősség, az egész bandát, koordinátorostól kezdve ki kell vágni.

 

Jó ez az old school Titans

 

A Titans egy amolyan csendes gyilkos, aki az ellenfél játékának elrontásával szépen lassan hozza a győzelmeket. A védelmükben fele annyi jó vagy tehetséges játékos sincs, mint a Jaguarsban, még csak egyénileg sem játszanak a legtöbben valami jól. Ehhez képest az övék az 5. legjobb futás elleni védelem a ligában, valamint top10-ben vannak engedett yardokat tekintve is, miközben kapott pontok terén is egész jól állnak. A passz elleni védekezés már nem olyan combos, lásd Bortles 300+ yardja, de az azért szép, hogy mennyire limitálni tudták a Jaguars futójátékát, míg még volt nekik.

 

split-demarco-murray-derrick-henry-083016-getty-ftrjpg_wwq3gc75fy101d83pg4zlijg9

 

A Titans igazi ereje viszont a kegyetlenül jó, közel top3-as támadófalában van. Taylor Lewan elit, az újonc Jack Conklin újoncként majdnem elit, az idén igazolt Ben Jones (C) és Josh Kline szintén remek, egyedül a baloldali guard, Brian Schwenke átlag alatti, de ő meg elfér. DeMarco Murray emellett a fal mellett 123 yardot és egy TD-t futott 21 kísérletből (közel 6 yardos átlag), az újonc Derrick Henry 16 futásból 60 yardot, további egy TD-vel. Marcus Mariota nem volt sackelve, 81,8%-os passzpontosság mellett kiosztott 270 yardot és két TD-t, 148,1-es passer ratinggel. Négy elkapója (Walker, Wright, Matthews és Henry) is négy elkapással zárta a meccset, mindenki betett valamit a közösbe.

 

Továbbiak

 

A Jaguars nyugodtan lemondhat a rájátszásról, a legnagyobb problémájuk jelenleg az új edző megtalálása lesz, aki ebből a piszkosul tehetséges csapatból ki tudja hozni a maximumot. A Titans viszont 4-4-gyel áll, mindössze egy vereség kell a Texanstól, hogy egalizáljanak a csoporton belül. Nekik tulajdonképpen csak erre kell fókuszálni, hogy hozzák a csoporton belüli mérkőzéseket (jelenleg 1-2-vel állnak), mert reális esélyük van a rájátszásra. Igaz, ehhez legalább egyszer el kell kapniuk a Coltsot és a Texanst is, de Tennessee-ben fényes a jövő.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!