Connect with us

Hír

Ésszel egész életedben gazdag lehetsz

Aki bekerül az NFL-be, szinte biztosan milliomossá válik, hisz már a minimumok is milliós nagyságrendűek. Persze ott van az adó, meg miegymás, de összességében az NFL játékosok előtt ott a lehetőség arra, hogy karrierjük vége után, legyen az akár csak pár év, egész életükben kényelmesen és viszonylagos luxusban éljenek. A legtöbben mégis pár évvel a visszavonulásuk után kénytelenek elárverezni a Super Bowl gyűrűjüket.

 

hi-res-ef899ae6d1262989ecafe56748cfdcef_crop_north
 

Gondoljunk csak Johnny Manzielre, aki még játszani sem nagyon akart, cserébe folyamatosan ivott, drogozott és szórta a pénzt. Ellenben vele például Rob Gronkowski vagy Marshawn Lynch egy centet sem költött el abból a pénzből, amit az NFL-ben megkerestek. Van egy rakás szponzor, Nike, Gatorade miegymás, amik egy valag pénzt adnak nekik, amiből vígan élhetnek, miközben dollár tízmilliók várják őket befektetve vagy bankszámlákon. A folyton bulizós Gronkowski élete végéig nyomhatja a bulit, mert ésszel csinálja.

 

Vagy ott van például a Lions safetyje, Glover Quin, aki most van az 5 éves, 23,5 millió dolláros szerződése negyedik évében, és még mindig azzal az autóval jár, amit még a szerződés kötés előtt vett. Ő és a családja a fizetése 30%-ból él, a maradékot befektette: 50-60%-át blue chip részvényekbe, a maradékot pedig magasabb hozamú, de kockázatosabb magán tőkébe. Állítása szerint a befektetéseivel legalább annyi pénzt keres, mint amennyit a csapatától kap, ami olyan, mintha dupla NFL karrierje lenne.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!