Connect with us

Hír

Ezért nem játszik Kaepernick

Blaine Gabbert semmit nem csinál, ami indokolna a kezdő pozícióját a 49ersnél, mégis ő a kezdő. Miért? A 49ersnek 14,5 millió oka van rá.

 

636084602228050827-2016-09-02-colin-kaepernick2

 

Sokunkban felmerült a kérdés, hogy miért nem vágta ki idén a 49ers Kaepernicket, még mielőtt garantálttá vált volna a szerződése. Azért nem, mert nem tudták, vagy legalábbis semmi hasznuk nem lett volna belőle. Kaepernick szerződése ugyanis úgy szól, hogy amennyiben nem megy át a fizikai felmérőkön az adott év április elsején, akkor a fizetése garantált lesz. Mivel Kaep több vállműtéten is átesett, így nyilván nem tudott ennek a kritériumnak megfelelni, így hiába vágta volna ki a csapat, a 11,9 millióját úgy is megkapja.

 

A PFT szerint Colin és a csapat épp arról tárgyalnak, hogy módosítsák a játékos szerződését. Ugyanis, amennyiben az irányító nem menne át a teszteken jövő áprilisban, akkor 14,5 millió dollár kvázi egészségügyi biztosítást kapna. Így pedig a 49ersnek nem éri meg játszatni, hisz ha megsérül, akkor rengeteg pénzbe kerülne.

 

A csapatnál nyilván az az érv, hogy gyerünk Colin, alakítsuk át a szerződésed és mutasd meg, milyen király vagy, és akkor valakitől kapsz majd nagy pénzt a piacon. Azonban Colin álláspontja az, hogy minek mondana le 14,5 millió dollárnyi biztosítékról? Persze, ahhoz sérültnek kell lennie, de előbb utóbb muszáj lesz őt pályára küldeni, a rajongók már most követelik. És akkor miért ne mutathatná meg úgy, hogy mekkora a király, hogy tudja, ha komolyabb baja lesz (pl. agyrázkódás, ACL, stb), akkor egy zsák pénzt keres. Sőt, igazából azzal sem veszít sokat, ha nem lép pályára, hisz RGIII is gyakorlatilag két év kihagyás után kapott szép szerződést.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!