Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix 2016 – #7

Az eheti TNF-fel megkezdődött az NFL alapszakaszának, ezáltal a fantasy focinak is a 7. fordulója. Néhány bajnokságban már kezdenek kialakulni az erőviszonyok, valaki a felsőház playoffra hajt, és valaki az FK! ligák alsóbb osztályairól álmodik rosszakat. Hogy növeljük mindenki esélyét, meghoztuk a vasárnapi jó tanácsainkat, amik szerintünk javulást hozhatnak a nyerési esélyekre.

 

fantasyfix

 

Quarterback

 

START

 

Blake Bortles vs Raiders

 

Valószínűleg minden fordulóban itt lesz a Raiders aktuális ellenfelének irányítója, de ez nem véletlen. Az oaklandiek rendelkeznek a liga egyik legpocsékabb védelmével az engedett yardok tekintetében, a Jaguars meg szereti passzoltatni a labdát. Az Allen & Allen duó kiváló lehetőség arra, hogy sok-sok yardot, és ezáltal fantasy pontot szerezzen Bortles, csupán Julius Thomas játéka kérdéses a találkozó előtt a fix célpontjai közül. Idén viszonylag csalódást keltett a játéka, ám most itt a lehetősége javítani!

 

Kirk Cousins @Lions

 

A Lions hasonló cipőben jár mint a Raiders, passz elleni védekezésben a mezőny végén kullognak, elég azt megnézni, hogy Case Keenum múlt héten szétpasszolta őket. Cousins legveszélyesebb célpontja, Jordan Reed ugyan hiányozni fog, és DeSean Jackson játéka is kérdéses, számomra nem kérdés, hogy Kirk kapitány ebben a fordulóban must start!

 

Andy Dalton vs Browns

 

A vörös veszedelem is kiadhatja minden dühét a szerencsétlen Brownson. Kevesen gondolnák, de Dalton rendelkezik az 4. legjobb yard/game átlaggal a ligában, meccsenként 293 yardot oszt ki a célpontjainak. A múlt héten ebből nem sokat láttunk, na de a Browns védelme kanyarban sincs a Patshez képest, főleg hogy Joe Haden ismét csak a TV-ből nézheti a meccset.

 

Hail Mary

 

San Francisco 49ers v Buffalo Bills

 

Colin Kaepernick vs Buccaneers

 

Kaep a múlt héten visszatért a pályára, és rögtön 18+ fantasy ponttal kezdett, ami a 14. legjobb volt az irányítók között a 6. játékhéten. Most a Bucs védelme ellen ismét odateheti magát, sok-sok futással és rakétával, elég felemás a floridaiak védelme, ráadásul túl nagy pass rush sem várható tőlük. Ha nagyon ég a ház, csak ajánlani tudom őt kezdőnek.

 

Alex Smith vs Saints

 

Múlt héten nem sokat tudott alkotni a Raiders védelme ellen, mert a passzok helyett futásokkal verték meg a csoportriválisukat, ami most is könnyen elképzelhető. Pont ezért csak vészmegoldásnak ajánlom, a Saints futás ellen ugyanis a gyengébb csapatok közé tartozik, a Charles-Ware duóval meg simán lehet meccset nyerni passzok nélkül is. Szintén csak akkor ajánlom, ha tényleg nincs más épkézláb opció.

 

Joe Flacco @Jets

 

Flacco matchupja kedvező lehet, mégis óva inteném a lelkes fantasy tulajokat. Flacco csak pénteken ment le edzeni először a héten, a vállával voltak kisebb gondok, emiatt benne van a pakliban, hogy sok futással próbálják majd limitálni a fájó testrészét. Steve Smith továbbra sem bevethető, a Giants ellen azonban láthattuk, hogy a mélységi célpontok továbbra is megvannak, kérdés, hogy ilyen körülmények között bevállalja-e ezeket a passzokat az olasz csődör.

 

SIT

 

wentzz

 

Carson Wentz vs Vikings

 

Wentz nagyon jó rookie szezont produkál, a Vikings félelmetes védelme ellen azonban nem ajánlom senkinek. Nem várható tőle túl sok pontszám, könnyen lehet, hogy ugyanaz a forgatókönyv zajlik majd le mint múlt héten a Redskins ellen, amikor a pályán is alig volt az Eagles. Lane Johnson kiesésével egy forgóajtó lett előtte a támadófal, ami szintén csak nem az ő esélyeinek kedveznek. Ezen a héten jobb ha pihen a kispadotokon.

 

Brock Osweiler @Broncos

 

Én szeretem ajánlani az olyan játékosokat, akik először találkoznak egykori csapatuk ellen, mert ilyenkor ez dupla motivációt jelent nekik, azonban ezt most nem tenném. Osweiler nem éppen az élmezőnybe tartozik a statisztikáival, ráadásul a liga egyik top védelme ellen készül pályára lépni. Hiába a kiváló lehetőségek akár az elkapó, akár a futó poszton, Osweilerrel nem lett akkora előrelépés a Texans támadósora mint azt a szezon előtt páran gondolták. Túl sok pontra tőle sem számítok.

 

Running Back

 

START

 

jaquizz

 

Jaquizz Rodgers @49ers

 

Nem mindennap találkozunk az ő nevével ebben a cikkben, ám most kifejezetten indokolt. A Bucs RB állománya az utóbbi időben megcsappant, Charles Sims IR-re került, Doug Martin meg még mindig nem gyógyult meg sérüléséből, így ezt a találkozót is kénytelen kihagyni. A 49ers futás elleni védelme kritikán aluli, múlt héten 34 pontot engedtek LeSean McCoynak, az utóbbi 3 hétben pedig kétszer a legtöbb, egyszer a 2. legtöbb pontot engedték az aktuális fordulóban az ellenfér futójának.

 

C.J. Anderson vs Texans

 

A Texans passz elleni védekezése a második legjobb a ligában, így könnyen elképzelhető, hogy a futásoké lesz a meccsen a főszerep a Broncos támadóegységétől. Anderson, és vele együtt a támadósor is kisebb gödörben van az elmúlt két hét vereségei miatt, de a Texans futás ellen a 4. legrosszabb csapat idén a ligában, meccsenként 126 yardot engednek az ellenfeleknek. Most vagy soha lehetőség tehát Anderson előtt.

 

Spencer Ware vs Saints

 

Jamaal Charles kérdéses státuszt kapott a meccsre, valószínűleg egyébként hogy játszani fog, de megint Ware kaphatja a a több szerepet. Aminek a tulajai örülhetnek, a Saints futás ellen ugyanis nem a leghatékonyabb a ligában, és ahogy múlt héten, úgy idén is a sok futással nyerhetik meg a találkozót.

 

Gio Bernard vs Browns

 

Bernard egyre inkább úgy tűnik, hogy kiszorítja Jeremy Hillt a kezdő pozícióból, és egyre több futáslehetőséget kap az elkapások mellé. A Browns ellen újra jó számokat produkálhat, főleg hogy a passzoknál is kiváló opció lehet Andy Dalton számára.

 

Hail Mary

 

zenner

 

Zach Zenner vs Redskins

 

A Lionsnál továbbra is RB-hullás van, Theo Riddick és Ameer Abdullah már a forduló előtt biztos volt, hogy nem játszik, Justin Forsett a múlt héten pár snap után megsérült, Dwayne Washington pedig egyelőre kérdéses státuszban. Ezzel hatalmas lehetőség nyílt Zenner előtt a múlt héten is, amivel többé-kevésbé élni is tudott, most viszont ő viheti el a show-t.

 

Mike Davis (& Shaun Draughn) vs Buccaneers

 

Carlos Hyde szintén nem lesz bevethető, ám az ő pótlásában nagyobb a kockázat, így csak vészmegoldásként tudom tanácsolni a cseréit. Pár forrásból azt olvastam, hogy Davis kaphatja a nagyobb szerepet, de Draughn is számíthat carrykre a meccs során, amik könnyen egymás pontszámait ronthatják le.

 

DeAndre Washington @Jaguars

 

Latavius Murray állapota egyelőre kérdéses, de meglepődnék, ha rögtön full terhelést kapna a találkozó során. Washington egy fokkal jobban teljesített mint Jalen Richard, így őt preferálnám a Raiders futói közül, de őt is csak vészmegoldásként ajánlanám.

 

SIT

 

crowell

 

Isaiah Crowell @Bengals

 

Crowell is abba a szituációba kezd sodródni mint az ellenfél futója, Jeremy Hill. Duke Johnson rohamosan lépdel fel a depth charton, az előző meccsen például már ő kapta a nagyobb szerepet. Johnsont amúgy is sokoldalúbb játékosnak tartom, így számomra nem ért meglepetésként ez a lépés, plusz vélhetően a Browns fog menni az eredmény után, így Crowellre kevés szerep hárulhat.

 

Matt Forté vs Ravens

 

Geno Smith lesz az irányító, így gondolhatnánk, hogy majd a futásoké lesz a főszerep, csakhogy egyrészt a ravens védelme futás ellen pazar, másrészt Forté kezdeti kimagasló számai folyamatosan romlanak. Valószínűleg most többet lesz a támadósor a pályán mint a Cardinals ellen, de nem Forté játékára alapoznám a győzelmi esélyeimet.

 

Frank Gore @Titans

 

Sokan nem gondolják, de a Titans ahogy tavaly, úgy idén is hatékony csapat futás ellen, meccsenként 88 yardot engednek és eddig csak 3 futott TD-t kaptak. A Colts pedig nem az a csapat, akik a futásokra alapoznák a támadásaikat, így Gore pontszerzési esélyei sem fognak növekedni. Ráadásul egyáltalán nincs kizárva, hogy a Coltsnak kell mennie az eredmény után…

 

Wide Receiver

 

START

 

allen-robinson

 

Allen Robinson vs Raiders

 

Gyakorlatilag egy az egyben át lehetne másolni a Brotleshez írt szöveget. Meccsenként 319 yardok kapnak passzokból, ami ligautolsó mutató, Allen Robinson meg van olyan kvalitású elkapó, aki ezt kihasználhatja, akit főleg a nagy játékoknál jelenthet komoly veszélyt.

 

Jamison Crowder @Lions

 

DeSean Jackson kérdéses státuszt kapott, és megoszlanak a hírek a pályára lépésével kapcsolatban. A Lions engedte a legtöbb TD elkapást az ellenfeleknek, szám szerint 17-et, ami meccsenként több mint hármas átlag. Crowder az előző meccsen végre olyan TD-t is szerzett, ami az FK ligákban is pontot ér, ezt a jó szokását simán folytathatja a Lions ellen is.

 

Marquise Goodwin @Dolphins

 

A Billsnél az első számú elkapó Sammy Watkins IR-en tölti a szezon hátralévő részét, Robert Woods doubtful státuszban van, a játékára tehát kevés az esély. Így az egy szem Goodwin lehet a fő elkapója Tyrod Taylornak, ha brutális számokat nem is, de ebben a fordulóban akár egy korrekt két számjegyű számhoz is segítheti csapatunkat.

 

Hail Mary

 

williams

 

Tyrell Williams @Falcons

 

Travis Benjamin játéka kérdéses, de ha játszik, akkor is Trufant fogja őrizni, ami nem a leghálásabb feladat egy elkapónak. Ellenben Williams surranó pályán összeszedhet jó sok elkapást, és vele együtt jó sok yardot, bár Riversnek bőven akad célpontja rajta kívül. Őt is csak vészmegoldásként javasolnám.

 

Terrelle Pryor @Bengals

 

Pryornak nagyon kedvező ez a matchup, de róla sem épp jó hírek jönnek a különböző insiderektől. Valószínűbb hogy nem játszik, mint hogy igen, hogy klasszikust idézzek, így én is csak ebbe a kategóriába tudnám tenni. Viszont ha játszik, akkor érdemes a kezdőbe tenni, egyrészt sok Browns passz várható, másrészt a Bengals engedte a 3. legtöbb elkapott TD-t az ellenfeleknek.

 

Mike Wallace @Jets

 

Számára is kiváló ellenfél a Jets védelme, Flacco a vállfájdalma miatt viszont kérdés mennyi rakétát fog dobni a mélységi célpontjainak. Szenyor Smith nincs, így vagy ő, vagy Perriman lehet a két fő jelölt, a 6 forduló tapasztalata meg azt mutatja, hogy Wallace-ban jobban bízik Flacco.

 

SIT

 

abb

 

Antonio Brown vs Patriots

 

Sajnos az idei szezon sem múlt el Roethlisberger sérülés nélkül, amit a Steelers szurkolóknál csak az Antonio Brown tulajok sajnálnak jobban. Deja vu, de tavaly Brown szenvedett, amíg nem a kedvence dobálta neki a labdákat, ez valószínűleg idén sem lesz másképp.

 

Jordan Matthews vs Vikings

 

A Vikings eddig a legtöbb nagy nevű elkapót kicsinálta a pályán, egyedül Nuk Hopkins számait mentette meg az elkapott TD-je, pedig yardokban ő sem eresztette el magát. Nem tartom valószínűnek, hogy JMatt lenne a szabályt erősítő kivétel, őt is le fogja szedni a Vikings secondary a pályáról.

 

Odell Beckham jr. @Rams (Twickenham Stadium, London)

 

Beckhamről tegnap derült ki, hogy egyáltalán beöltözhet, de ez nem jelenti azt, hogy aktív szerepet fog kapni a találkozó során. Végig limitált edzésmunkát végzett, plusz Shepard és Cruz képes lehet Manninget kisegíteni elkapásokkal, így OBJ-nek sem kell összetörnie magát. A három közül ez a legmerészebb tipp, könnyen lehet, hogy óriási bukó lesz (érted, Giants, óriási, muhaha), de én óvatos lennék vele.

 

Tight End

 

START

 

henry

 

Hunter Henry @Falcons

 

Nagyon hamar Philip Rivers legmegbízhatóbb célpontjai közé verekedte magát az újonc tight end, aki a Falcons ellen is számíthat elkapásokra. Az utóbbi 3 meccsén kivétel nélkül szerzett TD-t, és a Falcons elleni meccs is neki kedvez statisztikailag.

 

Jack Doyle @Titans

 

Dwayne Allen sérülés miatt kiesett a vasárnapi csoportrangadóról, így Doyle kaphatja a TE1 szerepet, Luck pedig szereti a tight endjeit labdákkal sorozni.

 

Hail Mary

 

davis

 

Vernon Davis @Lions

 

A Lions valami elképesztően pocsék mérleget tud felmutatni a tight endek levédekezése ellen, és még akkor sem lehetnek nyugodtak, hogy a Redskinstől Jordan Reed nem lép pályára. Davis a múlt héten is lehúzott egy passzt az endzone-on belül, erre most is lesz lehetősége.

 

Julius Thomas vs Raiders

 

Thomas állapota kérdéses, így csak akkor tudnám ajánlani, ha biztosan játszik.

 

Defenders

 

START

 

23_defenseconcern_news

 

Ravens DEF @Jets

 

Eszem ágában sincs Geno Smith-t kritizálni, de na…

 

Carlos Dunlap vs Browns

 

A Browns engedte a második legtöbb sacket a ligában, szám szerint 19-et. Dunlap a múlt héten nullázott, itt az ideje javítani.

 

Nick Bellore vs Buccaneers

 

A srác amióta kiesett Bowman, bekerült a kezdőbe, és megsemmisít mindenkit. Mivel most sem feltétlen a 49ers támadósora fogja dominálni a találkozót, lesz ideje összeszorgoskodni a tackle-öket.

 

Michael Thomas vs Bills

 

Reshad Jones kiesésével jó eséllyel ő veheti majd át a szerepét, és ha nem is annyi tackle-t fog hozni mint Jones, de egész korrekt pontot hozhat a konyhára.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!