Connect with us

Hír

Mathieu még nem érzi a játékot úgy mint tavaly

Tyrann Mathieu nem csak az ACL szakadásából tért vissza a szezon elején, de régi pozíciójába is. Bruce Arians ugyanis kezdetben free safety posztra, azaz a papíron eredeti posztjára helyezte őt a pályán, amitől láthatóan szenvedett. Pár hete visszakerült a tavalyi slot corner posztra, és egyre több javulást tapasztalható a játékán.

 

19689738-mmmain

 

Free safety poszton sokkal kötöttebb területet kellett fognia, slot cornerként azonban sokkal inkább összpontosíthat az ellenfélre, bátran feltűnhet a pálya bármelyik részén, illetve blitzre is sokszor felküldik. Mathieu elmondása szerint még nem 100%-os, de azzal, hogy visszakerült a tavaly All-Pro elismerést hozó pozíciójába, elindulhat a tavalyi ösvényen.

 

„Lassan de biztosan haladok a jó játék felé, de még mindig lenne min javítanom, messze vagyok a tavalyi formámtól. Nagyon sok mindenre figyelnem kell, és pillanatok alatt kell eljutnom A-ból B pontba, de egyelőre ez még nem megy olyan egyszerűen a sérülésemet követően, és erre az aktuális ellenfelünk is sokszor rájött. Az fáj a legjobban, hogy látom, hogy mit fog csinálni az ellenfél, azonban nem tehettem ellene semmit safetyként, most pedig még fizikai korlátokkal küzdök, de egyre jobb leszek.”

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!