Connect with us

Beharangozó

A felszarvazottak balladája – MNF VI. beharangozó

New York Jets – Arizona Cardinals találkozót rendeznek a 8. hét Monday Night Footballján. A tavalyi esztendőben ez egy igazi slágerösszecsapás lehetett volna, idén azonban két önmagát kereső csapat találkozik. Nem csak ez az egy közös van bennük: mindkét csapat irányítója pocsék formában van.

 

fitzpalmermain

 

Akiket megihletett Deák Bill Gyula slágere

 

Mind Ryan Fitzpatrick, mind Carson Palmer csalódást keltő játékot produkál eddig a 2016-os szezonban, pedig nem erre lehetett számítani a szezon előtt. Fitzpatrick a nagy huzavona után megkapta a hőn áhított szerződését a Jetsszel, maradt a két játszópajti, akiknek dobálhatja a disznóbőrt, ráadásul egy Matt Fortéval erősebb lett az offense. És ebből semmit nem látunk. Lehet a tavalyi szezon egyszeri és megismételhetetlen volt számára? Talán nem véletlenül 34 éves korára hozta le élete szezonját, azonban ekkora visszaesésre senki nem számított. Eric Decker ugyan kiesett erre a szezonra, de amikor pályán volt sem igazán működött ez az offense Fitzpatrickkal, bár a Chiefs elleni 6 interception nagyon betett a statisztikáinak.

 

beard-0

 

Carson Palmer sem teszi ki az ablakba az idei performanszát. A rettegve várt Cardinals támadósorból egyelőre nem ő a húzónév, Larry Fitzgeraldon és David Johnsonon kívül nincs is kiemelkedően teljesítő játékos, a Cardinals szerencséjére ez is elég szokott lenni egy győzelemhez, már ha. Palmer ráadásul már kihagyni kényszerült egy találkozót, öröm az ürömben, hogy az egy csütörtök esti rangadó volt, így sok ideje maradt a felépülésre – játszani fog egyébként, ha eddig netán valakinek kérdéses lett volna. Ő jobban bizakodhat a két szorult helyzetben lévő irányító közül, erre a későbbiekben kitérek.

 

imrs

 

Az irányítók rossz formája a csapatok eddig elért eredményein is meglátszik. A Jets 1-4-es mérleggel sereghajtó az AFC Eastben, ahol a rájátszás valószínűleg ettől a meccstől függetlenül is elúszott, viszont ha nem akarnak az 1/1 közelében tanyázni, akkor muszáj lenne elkezdeniük W-ket gyűjteni a hátralévő találkozóikon. A Cardinals egy fokkal jobb csak mostani riválisánál, igaz az NFC West baromi szorossá kezd alakulni. 2-3-as mérleggel a csoport 3. helyén tanyáznak jelenleg, és ez egy győzelem esetén sem változna a Rams elleni vereség miatt, viszont győzelmek számában ott lenne a Seahawks és a Rams nyakán. Rövidke ismertető után nézzük meg, hogyan nyerheti meg egyes csapat a találkozót.

 

Hogyan nyerhet a Jets?

 

Lényegében a front7-ben lehet az egyetlen bizodalmuk, és elnézve a felhozatalt, nem esélytelenként vágnak neki az összecsapásnak. Leonard Williams pazar formában játszik, Mo Wilkerson is hozza a tőle megszokott félelmetes játékot, és Sheldon Richardson is képes lehet terrorban tartani a Cardinals támadófalát. Ha már a támadófal, fontos kiemelni, hogy Evan Mathis szezonjának (és talán karrierjének is) úgy tűnik vége, ami óriási érvágás lehet a futásokra nézve.

 

r129902_576x324_16-9

 

Az esélyek viszont nem a New York-iaknak kedveznek, ezt be kell látni. A Cardinals védelme kezd összeállni a kezdeti döcögés után, Fitzpatrick jelenlegi formája pedig nem sok jót jelent a Jets szurkolóinak. Offense részről Matt Forté sokoldalúsága billentheti a Jets felé a mérleg nyelvét, Brandon Marshallt ugyanis Patrick Peterson fogja őrizni, ami sok jót nem sejtet a rutinos elkapónak. Még egy mód lehet egy esetleges Jets győzelemre, ha a kvázi másodvonalas elkapók előlépnek, első sorban Enunwára gondolva, bár a Cardinals secondary mindkét oldalon erős.

 

Hogyan nyerhet a Cardinals?

 

Mivel ez a valószínűbb forgatókönyv, erről többet is lehet írni. Első sorban azért, mert a Jets secondaryje borzalmas idén, alig-alig tudják megfogni egy csapat passzjátékát, és Palmer rossz formája ide vagy oda, aligha hinném, hogy most a Jets ellen ne pakolna oda a gyepre jó pár yardot. David Johnson pazar formában van, tarthatatlannak bizonyult eddig a szezonban, David Harris kiesésével pedig eggyel könnyebb dolga lehet a futások terén, nagyon fontos lenne tehát a Jets D-Line-tól egy jó játék. Darron Lee nem fogja tudni tartani, ez szinte biztos, ráadásul Johnson elkapásoknál is opció lehet, felkötheti a gatyáját Todd Bowles (aki ugye pont a mostani ellenféltől érkezett vezetőedzőnek).

 

dave-0

 

A Cardinals malmára hajtja a vizet a tény, miszerint Ryan Fitzpatrick idén egy turnover gép, egy ilyen jó nevekből álló védelemmel ez rutinmunka lehet. Tyvon Branch kiesett a secondaryből, de így is ott van a már említett Peterson mellett egy Tyrann Mathieu, vagy az idén feltűnt Marcus Cooper. A pass rush is kezd éledezni Glendale-ben, Calais Campbell a múlt héten egymaga pusztította el a 49ers teljes támadófalát, mellőle pedig Chandler Jones segíthet összenyomni Fitzpatrick körül a zsebet.

 

Minden jel a Cardinals sikerére mutat, és ezzel a szerkesztőségünk is egyetért, hiszen mind a kilencen a hazai csapat győzelmére számítunk. Talán a Jets védelme tud húzni egy tökéletes szereplést, és akkor szoros lehet a győzelemért folyó harc, de a realitás azt mondatja az emberrel, hogy ez egy sima hazai lesz.

 

nyjari

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!