Connect with us

Beharangozó

Pokolba taszítva – MNF beharangozó

Kemény dolgok ezek. A Cutlert újra a kormánynál tudó Bears pont a bosszúra szomjazó Vikings ellen kell menjen. 55 éve tart a két csapat rivalizálása, a Vikings pedig nagyon szeretné sorban negyedjére legyőzni az egyik 1/1 várományost. Ami nem lesz egyszerű, a Chicago valahogy mindig felszívja magát a Minnesota ellen, és még a támadófaluk is rendben van.

 

Nem áll jól a szénája a Bear-nek. Gyenge a turnover mutatójuk, ami kifejezetten a Vikings erőssége. Cutler több hét kihagyás után játszik megint, és nehezen elképzelhető, hogy jelentősen javítana a 15.9 pont/mérkőzés arányán a támadósornak. A Bears viszont bármikor meglepheti az esetlegesen kockázatokat vállaló minnesotai csapatot. Nézzük meg, ki hogyan nyerhet!

 

Minnesota Vikings

 

Sajnálom, kedves Bears-drukkerek, de lényegében bárhogy. Sam Bradford érzi a sémát, és jó teljesítményt mutat fel, ha a fal megfogja a védőket. Az elkapók meglepően jól muzsikálnak, a kényszerpihenőből visszatérő Stefon Diggs sok méltatást kap a route-ok precíz megfutásáért. A védelem magáért beszél. A fal megállíthatatlan, a coverage leolvashatatlan a folyamatos trükközés miatt, a secondary pedig már a saját lábán is megáll, köszönhetően Rhodes és Newman munkájának, akik hatalmasat rontanak a rájuk dobáló QB eredményein. A special team részéről van kiváló gunner, elit visszahordó, és Walsh elkezdte magát összeszedni fejben.

 

tempmin-chi-history-091013-012091013-nfl_mezz_1280_1024

 

A terv egyszerű: csak a szokásos. A védelem részéről Linval Joseph fogja a futást, a többiek pedig szétgyömöszölik Cutlert, a nyomás alatt dobott csenevész passzokat pedig lehalásszák a cornerek. A special team hozzáteszi a jó mezőnypozíciót, hogy aztán Bradford mély passzokkal mozgassa előre Diggs, Thielen és Rudolph segítségével a támadósort. Ezek egyikére sincs különösebb ellenszere a Bearsnek, így egy “általános” taktika is odaverheti őket. Az elmúlt két mérkőzésen 20, illetve 17 pontot hozott a Bears, míg a Vikings 23 és 38 pontot tett fel a táblára. A Bearsnek minden oka megvan félnie a Zim Tsu bevetését.

 

Chicago Bears

 

A Bears értékelése változatos, de ezt konzisztensen rossz teljesítményből hozzák össze. Nagyon sok támadóyardot mutatnak fel, de ezt nem tudják pontra váltani. A Vikingshoz hasonlóan sok a passz, kevés a futás. Rettentő sok a büntetés, ez is hozzátesz a mezőnypozíciók előnytelenségéhez. Cutler visszatérése sok kérdést tartogat – vajon megérte-e pihenni és nézni, ahogy egyre kevésbé számít rá a csapat?

 

tempmin-chi-history-091013-025091013-nfl_mezz_1280_1024

 

Ez éjjel fog kiderülni, addig is lehet bizakodni abban, hogy a Bears is képes lesz a Vikings gyengeségeit megmarkolni, csavarni egyet rajtuk, és behúzni a meccset, még ha szűken is. Cutler méltán bízhat Alshon Jefferyben szép elkapásokért. Olvasni az elkapóit biztos lesz ideje, mivel az előtte álló fal a liga egyik legjobbja, még ha nem is elit. Az biztos, hogy kevés sacket engednek. A Bears-offense másik nagy esélye Sendejo lehet. A Vikings sérült safetyje nem biztos, hogy játszhat, de még sérülten játszva is valószínűtlen, hogy Zimmer engedi szabadon kószálni Harrison Smith-t, amivel még jobban enyhül a nyomás a falon és a futójátékon.

 

tempmin-chi-history-091013-031091013-nfl_mezz_1280_1024

 

A Bears azonban sokkal inkább tudja a saját javára fordítani a mérkőzést a védelem oldalán. Freeman, Young és Hicks kegyetlenül betolhatják a Vikes O-fal szélét balról, és ha Trevathan hozza a tavalyi teljesítményét, akkor checkdown passzokra kényszeríthetik Bradfordot, ami viszont nem annyira működik Turner sémájában. A futójátékot teljesen meg lehet zabálni, ha Freeman és Trevathan odafigyelnek erre. Összességében nem tűnik annyira könnyen megállíthatónak a Vikings támadósora, de itt van a legnagyobb esély megfogni őket. Ez esetben sem várhatunk blowout győzelmet, de ha az eddigi szezonját meghazudtoló Bears ráveti magát egy figyelmetlen Minnesotára, akkor egy necces eredmény még csak összejöhet.

 

 

Összességében akár a Bears 0 ponton tartását is el tudom képzelni, ha a csapatok nem kezdenek el hirtelen gyökeresen máshogy játszani, mint ahogy eddig tették a szezonban.

 

chimin

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!