Connect with us

Összefoglaló

Palmer nem, Kaep igen

Szépített az Arizona Cardinals a San Francisco 49ers ellen csütörtökön (33-21), így 2-3-mal életben tartja a rájátszás reményeket, míg a 49ers úton van egy top5-ös pick felé. Értékeljünk.

 

A mérkőzés legjobbja: Cardinals védelem és speciális egység

 

A Cardinals támadói a második negyed végéig nem voltak képesek pontot feltenni a táblára, az első TD-t pedig egy felpattanó Gabbert interception után sikerült. A védelemnek ezen kívül volt még egy interceptionje, a speciális egységnek pedig egy kickoff utáni kiharcolt fumble-je, amikből 17 pontot szerzett az offense. Ne feledjük továbbá, hogy a védelem ezen kívül 7 sacket és egy safetyt is bedobott a közösbe.

 

Ugyanakkor dicsérjük meg a támadókat is. Drew Stantonnak 28 kísérletből csak 11 jó passza volt, viszont rengeteget droppoltak az elkapói. Kivéve persze Larry Fitzgerald, aki 6 elkapásból 81 yardot és 2 TD-t is szerzett, nagyon működött a két játékos között az összhang. David Johnson egy vadállat volt, 27 kísérletből 157 yardot és 2 TD-t szerzett, valamint volt három elkapása is további 28 yardért. Egyébként nem lehet nem imádni, ahogy Johnson fut, elképesztő mozgáskoordinációja van. Viszont nem hiányzott Carson Palmer, ami mindent elmond az idei teljesítményéről.

 

cuis388umaec1a

 

A mérkőzés legrosszabbja: Blaine Gabbert

 

Nem lehet csak az ő nyakába varrni a dolgot, a két interceptionjéből egy felpattanó labda után született, ami hát pech. A személyzet sem nagyon segített neki, a fal gyakran átjáróház volt, az elkapói sok labdát elejtettek, a védelem pedig NaVorro Bowman nélkül a végére már egyáltalán nem bírta tartani a Cardinalst. Nem látom, miért érdemes őt erőltetni Colin Kaepernick helyett.

 

A mérkőzés tanulsága: Amit Kelly akar, vagy ami működik, arra jobb Colin

 

Gabbertnek 10 futása volt 70 yardért és egy TD-ért, ha valami működött, azok az opciós futások. Carlos Hyde is feltett 78 yardot 22 futásból egy TD mellett, erre lehetne építeni. Gabbert nem is futott rosszul, viszont atletikusságát tekintve Kaepernick jobb nála, passzolni pedig ennél sokkal rosszabbul nem lehet. Ideje lenne már a mikrofonfejű irányítót is kipróbálni, sok vesztenivaló már nincs.

 

Jó szabály – rossz szabály: Kickoff-szabály vs taunting

 

Az NFL nagyon betalált az új kickoff szabállyal, ami a 25 yardosra tennél a labdát touchback után. Igaz, totálisan a visszájára fordult, viszont rengeteg nagy játékot és látványos megmozdulást látunk ez által. A Cardinals is egy magasan rúgott labda utáni visszahordás során szerzett fumble-lel fordította meg a meccset, ez egy nagyon jó stratégiai eleme a játéknak.

 

A taunting büntetés viszont a világ baromsága, legalábbis, ha így használják. Ha egy játékos azt mondja a másiknak, hogy „b**ódj meg te mocskos n***”, akkor azért járjon zászló. De ha valaki egy nagy játékot ünnepel a bicepsze megmutatásával, hát nehogy már megbüntessék. A trash talk egy nagyon jó eleme a játéknak, egy bizonyos szintig engedni kell.

 

Fantasy érékelés:

 

A mérkőzés sztárja egyértelműen David Johnson volt, aki 32,5 ponttal szinte biztos, hogy megnyerte a fordulót a tulajdonosnak, de Carlos Hyde-ra sem lehet panasz, 13,8 pontja remek a Cardinals D ellen.

 

Larry Fitzgerald szintén remekül játszott, 22,1 ponttal megérte őt kezdetni, ahogy Jeremy Kerley is szépen termelt. Ő egyébként lassan tiszta WR1 lesz a 49ersben.

 

 

Torrey Smith viszont egy rakás trágya, a nagy pénzért első számú elkapónak idehozott játékos egész szezonja során 9 elkapással, 106 yarddal és egy TD-vel áll, a Cardinals ellen nem is volt elkapása. Könnyen a mérkőzés legrosszabbja címet is elnyerhette volna.

 

Illetve emeljük még ki a Cardinals védelmét, akik a 21 benyelt pont ellenére is szállítottak 15 pontot, meg persze nyilván szinte bárkit a Pintyek védelméből.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!