Connect with us

Összefoglaló

Paxton Lynch győzelemmel mutatkozott be

Bemutatkozott Paxton Lynch, újabb csoportrangadót nyert a Rams, a Steelers támadósora teljes fordulatszámra kapcsolt, a Browns pedig csak Browns.

 

fisher

 

Tampa Bay Buccaneers – Denver Broncos 7-27

 

Pont olyan egyoldalú volt, mint amit az eredmény mutat. Winston az első passzát rögtön eladta, amit Talib vissza is vitt a Tampa 11 yardosáig, onnan pedig Siemian szintén az első passzával D. Thomas szerzett TD-t. A Bucs a következő 7 perces támadássorozattal még egyenlített, de Winstonék ezt követően össze-vissza háromszor jártak a Broncos térfelén, de a red zone-ban soha többet. Egyszer puntoltak, egyszer sack és fumble miatt szorultak hátrább, egyszer pedig Sims köhögte fel a labdát, amit Winn húzott le a denveriektől. Talib még egy labdát szerzett, azt a Tampa 27-es vonaláig vitte vissza; 1 Siemian passz, 2 DPI és 1 Anderson futás után pedig 14-7 állt a táblán. Ez eddig ugye három labdaszerzés denveri részről egy félidő alatt, az hogy nem volt sokkal simább a meccs, annak volt köszönhető, hogy a tampai védelem jobb napot fogott ki, így nem igazán hagyták Siemiant élni. Az első félidő végén McDonald úgy földhöz is csapta a fiatal vendég irányítót, hogy Siemiant le is kellett cserélni, mert megsérült a bal (nem dobó) válla. Hogy mennyire komoly a sérülés, azt ma tudják pontosabban megállapítani, az biztos, hogy a második félidőben ő a vonal mellett állt végig, így Paxton Lynch bemutatkozhatott az NFL-ben, és egyáltalán nem rosszul, sőt. Nem mindig érezte a távolságot az elkapóival, de Kubiak az elején gyorsan megmozgatta; az első 12 Lynch playből 10 passz volt, és az újonc többször talált elkapót 10-15 yardos átadásaival, mint nem. Nem adta l a labdát, az utolsó játékrészben pedig rögtön megdobta az első touchdownját is.

 

 

Denverben Siemian sérülését leszámítva minden szép, meccselőnnyel egyedüli veretlenként állnak az AFC élén, de jövő héten a Falconst fogadják, és az nem lesz egyszerű. Tampában eközben egy szokásosnak tekinthető 1-3 áll a Csoportállás rovatban, a Panthers elleni idegenbeli MNF-en javíthatnak, és ahogy a Panthers D mostanában játszik, nem is esélytelenek.

 

MVP: Aqib Talib. 2 interception 17 perc alatt, ezekből gyors 14 pont a táblára, ez ezen a meccsen bőven elég volt az MVP címhez.

 

LVP: A tampai futójáték, Simsszel az élen. Winston 5 futása kicsit felfelé húzza a csapat átlagát, de Sims 15/28 + fumble mutatója nagyon gyenge.

 

Arizona Cardinals – Los Angeles Rams 13-17

 

Nem volt egy különösebben magas színvonalú meccs, de a Rams újabb csoportellenfelet birkózott le, így 3-1-el áll, amire egy évtizede nem volt példa. Keenum teljesen kiszámíthatatlanul dobált, a 2 touchdown passza Quicknek például gyönyörű volt, de közben olyan homályokat dobott, hogy az ember csak a fejét fogta. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Rams támadóinak legszebb playeit majdnem mind visszafújták szabálytalanság miatt, így Keenum egy kb. 30 yardos futását, és egy Wilsont elhomályosító menekülését, majd passzát first downért. Gurley mint futó teljesen haszontalan volt (19/33), de elkapóként sorra szállította a first downokat (5/49).

 

 

A védelem eközben folyamatos nyomás alatt tartotta Palmert, majd a meccs végén Stantont, végül 3 interceptionnél, és további két fumble-nál állt meg a számláló. Kellett is a védelemtől a folyamatos csoda, mert az Arizona offense-e erős csuklásokkal, de csak működött, 420-288 lett a total yard arány a meccs végére a hazaiak javára. Ebből a 420-ból az eddigi meccseken hanyagolt John Brown 144 yarddal vette ki a részét, de ez sem volt elég. 5 és fél perccel a vége előtt 13-10-es vezetésnél ugyanis Aaron Donald strip sackje következtében Palmert agyrázkódás gyanú miatt lehozta Arians a pályáról, az ezt követő puntot viszont az addig semmit se mutató Austin 47 yardot vitte vissza, majd kapott a Rams még további 15 yardot face maskért is. Így máris a Cards red zone-jában találták magukat, amit a nap második Keenum-Quick összjátékával TD-re is váltottak.

 

 

A maradék 2 és fél perc elég volt Stantonnak még két eladott labdára, de a lényeg már nem változott. A Cardinals komoly bajban van két meccs hátránnyal a Rams-Seahawks páros mögött, és a támadósor csak nem akar formába lendülni. A Rams viszont most egy darabig nem játszik csoportmeccset, így érdeklődve várjuk, hogy ki tart-e a forma az NFC Westen kívül is. Vasárnap például a Buffalot fogadják, ami egy roppant érdekes meccs lesz.

 

MVP: Trumaine Johnson

 

A nap MVP-je véleményem szerint a Rams cornerbackje, akinek a neve mellett végül „csak” 5 tackle és 1 interception áll, de egyrészt az az egy INT-et az end zone-ban halászta le John Brown elől, másrészt a kezében volt még másik kettő legalább. Összesen 6 passzt ütött le, a támadások jó része rajta akadt el.

 

LVP: Jeff Fisher

 

Játékost nem tudok mondani, így maradt Fisher, aki egészen hihetetlenül nem érezte, hogy mikor kell challenge-elni. Kétszer kért videós visszanézést, mindkétszer teljesen indokolatlanul, még Mike Pereirának is nehezére esett úgy csinálnia, hogy bármelyiknek lett volna értelme. Eközben persze ez az LVP most elég igazságtalan, mert 3-1-el áll a csapata, és a Bills ellen hazai pályán még a negyedik győzelem is elérhető.

 

Pittsburgh Steelers – Kansas City Chiefs 43-14

 

Az Eagles elleni meccs teljes kihagyása után a Steelers támadói Bellel kiegészülve nagyjából és egészében véve erődemonstrációt tartottak a Chiefs ellen. A szakadó esőben a meccs az első negyed végére eldőlt, 22-0-val fordultak a csapatok, ez a 22 pont pittsburghi franchise rekord. A védelem labdaszerzéseit Big Benék villámgyorsan váltották pontokra, a 3 touchdownt 6 (!!) támadó játékon belül hozták össze! A harmadik negyed elejéig mindenesetre nem állt le a hazai offense, csak 36-0 után húzták be kissé a féket. A Chiefs részéről ami múlt héten Fitzpatrick és a Jets elkapói ellen/mellett mind az ölükbe hullott, azokból a passzokból most mind TD lett. Roethlisberger végül a 22/27, 300 yd, 5 TD sorral fejezte be a meccset, de az MVP most nem ő lesz, hanem…

 

MVP: Le’Veon Bell

 

 

Bell 3-meccses eltiltása után olyan teljesítménnyel tért vissza, amit már minden fantasy tulaja reménykedve várt. 18 futás 144 yardért ami kerek 8 (!) yardos átlag, plusz még 5 elkapás további 34 yardért. A TD ezúttal elmaradt, de Bellel ez a a csapat újra Super Bowl esélyesnek tűnik. Bell mellett ki kell emelni még Cameron Haywardot, aki 3 sacket tett a közösbe, és Vince Williamst, aki 15 tackle-t.

 

LVP: D.J. White

 

Nehéz igazából bárkit kiemelni negatív oldalon a Chiefsből, mert az egész nem működött, se az offense, se a defense, de ha nagyon rá akarok mutatni valakire, akkor az a kansasiek újonc cornere, aki Brownt és Wheatont próbálta fogni, nem túl sok sikerrel.

 

 

Washington Redskins – Cleveland Browns 31-20

 

A Redskins behúzta a kötelezőt, de egyáltalán nem volt könnyű meccs. Ennek a Brownsnak pedig egyelőre semmi sem akar idén sikerülni. Két Reed TD-vel 14-0-ra vezetett a Washington, de innen a Cleveland előbb egy Crowell futással, majd egy interceptiont követő Pryor elkapással előbb egyenlítettek, majd a harmdik negyed végén mezőnygólokat követően már 20-17-re vezettek is ! Parkey a múlt heti hibája után ezúttal51-ről és 45-ról is berúgta, de az utolsó negyedre a hazaiak megemberelték magukat. 24-20 után egy érdekes bírói ítélet miatt elvesztette a Cleveland a labdát, de erről a mozzanatról itt írunk részletesebben. A lényeg, hogy a következő drive-ból a Redskins puntolt, de két play-jel később Kessler viszont Normanhoz hajította a disznóbőrt, a kedvező mezőnypozíciót pedig Cousinsék újabb hatpontosra váltották, 31-20, game over.

 

 

A washingtoniak ezzel 2-2-vel állnak, másfél meccs hátrányban mindössze az Eagles-höz képest, a Browns pedig csak Browns, kicsi szerencséjük sincs.

 

MVP: Jordan Reed a Browns védelem számára is megoldhatatlan feladatot jelentett, 2 touchdown, 9 elkapás 73 yardért áll a neve mellett. De hát mismatch ő majd minden csapat számára. Reed mellett Matt Jones tett még sokat a győzelemért (22/117, TD).

 

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!