Connect with us

Minden ami NFL

FK! Midseason All-Pro Defense és Special Team

Tegnap már olvashattátok a szerkesztőségünk által összeállított All-Pro támadósorunkat, illetve a különböző díjazottakat az alapszakasz felénél járva. Természetesen egy ilyen összesítésből a védelem sem maradhat ki, ezt hét szerkesztő (balentin, chester, KGYM, renningan, Leonidasz007, jimboy és katonadani) összefésült listája alapján alkottuk meg. Túl nagy meglepetések nincsenek végeredményben, sőt, valahol nagy volt az egyetértés, de van, ahol nem, lássuk hát a legjobb védőket 8 forduló után.

 

lkvm

 

Defensive Ends

 

Brandon Graham, Philadelphia Eagles

Nem volt kérdés Graham ittléte, hatunk meg is szavazta a saját csapatába, egyedül KGYM talált más embert erre a posztra. Graham az egyik fő haszonélvezője Jim Schwartz védőkoordinátornak és a vele hozott 4-3-ra való átállásnak, stabil kezdőjátékossá lépett elő az egykori első körben kihúzott edge rusher, és karrierje legjobb szezonját produkálhatja. Nem csak az irányítók terrorizálásában, de a futások megállításában is kiválóan végzi a dolgát. Ha így folytatja, az év végi csapatban is bérelt helye lesz.

 

Joey Bosa, San Diego Chargers

 

boza

 

Bosa ugyan csak a 4. fordulótól kezdett el játszani a már sokszor megírt szerződéses mizériája miatt, de megérte rá várakozni, nem hiába tartották a 2016-os draft class egyik, ha nem a legjobb játékosának. Szétszedi az ellenfelek támadófalát, piszkosul gyors és egy egyszerű néző számára teljesen természetes látszattal takarítja el maga elől a 100+ kilós embereket, hogy megállítsa a labdás játékost, mert hogy futások ellen sem utolsó a srác. Toronymagas DROY esélyes lesz a szezon végén ha így folytatja, de a veteránokkal összevetve is bőven top5-ös teljesítményt nyújt.

 

Honorable Mentions: Khalil Mack (Oakland Raiders), Leonard Williams (New York Jets), Calais Campbell (Arizona Cardinals)

 

Interior Linemen

 

Aaron Donald, Los Angeles Rams

Nem volt kérdés a helye a csapatban, mind a heten szavaztunk rá, nem véletlenül. Posztján toronymagasan a legjobb játékosnak számít a még mindig csak harmadéves játékos, egy igazi szörnyeteg. Pass rush vagy futás elleni védekezés, neki gyakorlatilag egyre megy, a finoman szólva sem áramvonalas testét meg úgy mozgatja, mint egy rúdtáncos, szinte megállíthatatlan. A statisztikái nem csillognak úgy mint tavaly, de így is posztja koronázatlan királya jelenleg.

 

Mike Daniels, Green Bay Packers

 

AP VIKINGS PACKERS FOOTBALL S FBN USA WI

 

A Sajtfejű drukkerek legnagyobb örömére Mike Daniels ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. Ugyan lehet azon vitatkozni, hogy befér-e a belső falemberek közé, mikor a 3-4-es Packersben DE poszton játszik, de ez legyen a legkevesebb vitaalap az ő helyét illetően – merthogy mással nehéz is lenne vitatkozni. Nem olyan kiemelkedő a posztján mint Donald, de kellően hatékony munkát végez a futások és az irányítósiettetések terén, a Packers legjobb védőjátékosa jelenleg. Hogy év végén is megőrzi-e a helyét, az viszont már kérdéses, nálunk 4 szerkesztő szavazata alapján került be, de bőven akad merítési lehetőség, ami év végére megváltoztathatja a sorrendet.

 

Honorable Mentions: Leonard Williams (New York Jets), Linval Joseph (Minnesota Vikings), Ndamokung Suh (Miami Dolphins), Fletcher Cox (Philadelphia Eagles)

 

Outside Linebackers

 

Von Miller, Denver Broncos

Ha Donald a DL-ek között a koronázatlan király, akkor az OLB-k között ez az ember alighanem Von Miller. Brutális alapszakaszmérleget produkál, fél sack híján vezeti a ligát ebben a kategóriában, a sebessége, technikája, játékintelligenciája pedig még mindig a többiek fölé helyezi. Az ember azt hinné, hogy adott szezonban kimaxolta a képességeit, de évről évre tud újat mutatni, mintha nem lennének határok a teljesítményében. Idén nem csak a posztján, hanem az összes védő közül ő nyújtja a legjobb teljesítményt, ilyen tempóban pedig akár megdöntheti a saját sackrekordját egy szezonon belül, ami nem kevés 18,5 zsákolást jelent.

 

Chandler Jones, Arizona Cardinals

 

cj

 

Az utolsó láncszem is bekerült a Cardinals eddig sem gyenge védelmének rendszerébe, mégpedig egy kiváló pass rusher. Valószínűleg nagyon sokba fognak kerülni a jövőbeli szolgálatai, de abszolút megérte beruházni rá a tavasszal. Calais Campbellel az oldalán irgalmatlan pusztításra képes, noha futás ellen nem olyan hatékony mint például Miller, ellenben passzsiettetésben az egyik legjobb teljesítményt nyújtja a ligában, nem rajta múlt, hogy a Cardinalsnak becsúszott néhány gyengébb meccs idén.

 

Honorable Mentions: Lorenzo Alexander (Buffalo Bills), Anthony Barr (Minnesota Vikings), Ryan Kerrigan (Washington Redskins), Whitney Mercillus (Houston Texans)

 

Linebackers

 

Luke Kuechly, Carolina Panthers

Gondolom senkit nem lep meg, hogy Kuechly tagja ennek a csapatnak, posztja legjobb játékosa, amit idén is bizonyít. Nincs olyan eleme a játéknak, ahol nem tartozna posztja krémjébe, a tökéletes MLB-re még mindig ő a mérce, és ez valószínűleg sokáig így marad. Csak Zach Brown szerzett nála több tackle-t a szezonban, van már sackje, interceptionje – mint ahogy eddigi NFL-es karrierjében mindig volt legalább egy. Hiába gyenge idén a Panthers védelme, Kuechly még mindig a tartóoszlopa annak az egységnek, és amíg ő ott van, addig mindig lesz félnivalója az ellenfeleknek.

 

Bobby Wagner, Seattle Seahawks

 

bw

 

Kuechly párja az FK! All-Pro védelemben egy sokak által nem elég elismert, amolyan szürke eminenciás játékos, egyben a Seattle védelmének agya, és erről sokan megfeledkeznek. Wagner bőven a top játékosok közé tartozik a posztján, előbb említett társához hasonlóan amihez értenie kell egy linebackernek, ahhoz ért, és ezek mellé páratlan játékintelligencia is társult, megalkotva egy prototípus MLB-t. Sackje és interceptionje is van az idén összeszorgoskodott 72 tackle-je mellett, és bár akadnak méltó kihívói a mezőnyben, a szerkesztők között ő került be a csapatba négy szavazattal.

 

Honorable Mentions: Jerrell Freeman (Chicago Bears), Dont’a Hightower (New England Patriots), Zach Brown (Buffalo Bills)

 

Cornerbacks

 

Aqib Talib, Denver Broncos

 

at

 

A liga legjobb cornere 2016-ban vélhetően ő, efelől nem lehet kétsége senkinek. Alig enged valamit az általa őrzött elkapóknak, csapata passzvédekezése az ő közreműködésének is hála a legjobb a ligában, Amari Cooper alighanem a világ legboldogabb embere, amiért a Raiders ellen nem lép pályára a kiváló játékos. 3 interceptionje is van a szezonban, amiből egyet vissza is vitt 6 pontért, kihagyhatatlan eleme a féléves All-Pro csapatnak, ezt a szerkesztők is így látják, hiszen mindannyiunk csapatába bekerült.

 

Chris Harris jr., Denver Broncos/A.J. Bouye, Houston Texans/Marcus Peters, Kansas City Chiefs

A másik CB posztra egy érdekes szituáció alakult ki, ugyanis hármas holtverseny van azért az egy helyért. Mindhárom játékos 2-2-2 szavazatot kapott a szerkesztőktől, és mivel nem akartuk kisorsolni a nyertest, ezért mindhármukat feltüntetjük. Harris tökéletes párost alkot Aqib Talibbal a liga legjobb védelmében, még mindig kemény dió az elkapóknak az ő átverése. A.J. Bouye egy viszonylag ismeretlen név az NFL világában, viszont a Texans top3-as passz elleni védekezésében az egyik kulcsfigura ő, nála jobban csak kevesen őriznek jobban elkapókat idén. Marcus Peters pedig nem tud leállni az interceptionök szerzésével, a 7 lejátszott meccsén 5 INT-t szerzett, amivel vezeti a ligát, és tekintve, hogy ebben a mutatóban tavaly is az élen végzett, pláne megsüvegelendő a teljesítménye, noha hármójuk közül talán ő engedi a legtöbb nagy játékot az őrzött elkapójának.

 

Honorable Mention: Terence Newman (Minnesota Vikings)

 

Safeties

 

Harrison Smith, Minnesota Vikings

Konszenzusos beszavazott játékosról beszélünk, hiszen mind a hét szerkesztő beválogatta a saját keretébe, amin látva az idei Vikings védelmet, aligha lepődünk meg. Smith nagyon hamar posztja elitjébe férkőzött, amit azóta is tart, sőt, idén kimondva-kimondatlanul egyenesen a legjobb safety a ligában. A száraz statisztikákat nézve egyelőre elmarad a korábbi legjobbjaitól (ha tartaná jelenlegi formáját), ellenben a “színfalak mögött” elit teljesítményt nyújt futás és coverage terén egyaránt.

 

Eric Weddle, Baltimore Ravens

John Harbaugh-ék nem győzik a köszönőleveleket küldeni San Diegoba azért, hogy ilyen könnyen és nevetséges körülmények között lemondtak legjobb védőjátékosukról, aki Baltimore-ban újra régi formáját idézve játszik hétről hétre. Smith-hez hasonlóan a látványos statisztikai mutatókban elmarad a korábbi önmagához képest, bár tegyük hozzá, hogy 110+ tackle-lel elég magasra tette a lécet, plusz itt egy fokkal jobb védelem van előtte, ami az ő számait is leredukálja. A stílusa azonban mit sem változott, ugyanaz a hatékony fegyver maradt futás és passzok ellen, mint ami fénykorában jellemezte, hétből ötünk ennek jeléül be is szavazta a csapatba.

 

Honorable Mention: Landon Collins (New York Giants)

 

Placekicker

 

Adam Vinatieri, Indianapolis Colts

 

av

 

Kétség sem fért ahhoz, hogy ő legyen az FK! All-Pro csapatának rúgója, idén hibátlan eddig, ráadásul immáron NFL rekordot tart a sorozatban értékesített mezőnygólok terén, mindezt 43 évesen.

 

Punter

 

Marquette King, Oakland Raiders

5/7 szavazattal került be a posztjára, egy komoly kihívója volt Pat McAffe személyében, akit nálunk lenyomott. Tudjuk jól, hogy a punterek is emberek, de igazából nüanszok döntenek egyes játékosok között, ha a statisztikákat nézzük, igen szoros az élmezőny egyes kategóriákban. King mindenhol a legjobbak között van, valószínűleg ez döntött mellette a társai helyett.

 

Honorable Mention: Pat McAffe (Indianapolis Colts)

 

Returner

 

Tyreek Hill, Kansas City Chiefs

Szoros volt a verseny, 3 játékos pályázott nálunk erre a posztra, végül a Chiefs újonca került ki győztesen. Punt returnök terén a második a ligában a 15,9-es átlagával, kickoff returnöknél 23,2-es átlagot tud felmutatni, TD-t még nem szerzett.

 

Honorable Mentions: Marcus Sherels (Minnesota Vikings), Dexter McCluster (San Diego Chargers)

 

Összesített táblázat

 

Íme itt van mindenki leadott voksa táblázatba gyűjtve.

 

allprodst

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!