Connect with us

Összefoglaló

A szegény ember Seahawksa nem tudta legyőzni az igazit

A Seahawks-Bills csata kicsit olyan volt, mintha a szegény ember Seahawksa mérkőzött volna meg, nos, a Seahawksszal. Két remek védelem, impresszív futójáték, mobilis irányító, trash talkerek minden oldalon. Jó is lett a meccs, megérte fennmaradni rá. Értékeljünk!

 

A mérkőzés legjobbja: Jimmy Graham

Nem hittem, hogy én ezt valaha is leírom. Alapvetően nincs bajom Grahammel, pusztán nem tartom annyira jónak, mint amennyire sokan. A Seahawksnál eddig többnyire bizonyította is ezt, azonban ma hajnalban valami olyan teljesítménnyel rukkolt elő, amire legutóbb 2013-ban volt példa. Vagy akkor sem.

 

graham-jpg-size-custom-crop-1086x723

 

Grahamet nem lehetett megfogni. Próbálták becsülettel, holdingolták, rámásztak, rendre megfogták az egyik kezét, de nem érdekelte. Behúzott két elképesztő TD-t egy kézzel, úgy, hogy közben már pofátlanul látványos módon szabálytalankodtak ellene. 102 yarddal és ezzel a két TD-vel zárta a meccset, övé volt a legtöbb sikeres elkapás, köpni-nyelni nem tudott ellene a Bills amúgy elég jó védelme.

 

A másik játékos, aki abszolút kiemelkedett a mezőnyből, az Russell Wilson, és ha nem lennék most épp odáig Grahamtől, akkor egyértelműen neki adnám a legjobbnak járó elismerést.  Hibátlanul játszott, az egész szezon legjobb teljesítményét hozta, megtörte a TD csendet,ráadásul futott is egyet, 137-es passer ratinggel zárt. Egyszerűen fenomenális volt.

 

A mérkőzés legrosszabbja: A bírók

 

A mérkőzés legvitatottabb és legfurcsább jelenete az a második félidő végén lévő szituáció volt. Egyrészt, Richard Sherman csinált egy hatalmas offside-ot, majd elpusztította a rúgó Dan Carpentert, amiért később a liga is azt mondta, hogy 15 yardot, nem pedig egy sima 5 yardos büntetést kellett volna adni. Elvi kérdés, hogy a liga ne csak pofázzon, hanem tegyen valamit azért, hogy elkerüljék a sérüléseket. Ilyen eszköz a zászló, amit a legtöbbször nagyon gyökér módon használnak.

 

Houston Texans v Buffalo Bills

 

Persze ennek alapvetően semmi jelentősége nem volt, mert 3 másodperc volt az órából, a Bills így is úgy is mezőnygólt rúgott volna. Viszont ezután teljes volt a káosz. A bírók leküldték Carpentert, mert megsérült, így szabály szerint egy játékot ki kellett hagynia. Ez oké, a Bills spike-olt, maradt egy másodperc. Viszont ezután a bírók elkezdtek tárgyalni valamit: visszanézve game passon az esetet, a bírók csak akkor engedték felállni a Bills speciális egységét (ekkor volt a füttyszó), amikor már csak négy másodperc maradt hátra a támadóidőből. Tehát gyakorlatilag összehoztak a Billsnek egy delay of game büntetést. Ami azért fájó, mert 49 yardról Carpenter bevágta, míg 54-ről már nem. Ez pedig a végén sokba került.

 

 

A mérkőzés meglepetése: Robert Woods

 

Az, hogy a Bills tudott futni, nem olyan meglepetés, hisz jó a támadófaluk és erre építenek. Az viszont, hogy egy Robert Woods 10 elkapással és 162 yarddal zárja a meccset egy Seahawks secondary ellen, az nagyon kemény. A védelmek egyébként egy félidőre eléggé otthon maradtak.

 

A Seahawks 31-25-re nyert úgy, hogy az első félidő végén 28-17 volt az állás. A második félidőben csak 11 pontot szereztek összesen a csapatok, akkor indult be igazán mindkét védelem. A Seahawks összesen négy sacket szerzett Tyrod Tayloron, akinek volt egy teljesen homály interceptionje az élete formájában játszó Richard Sherman ellen. A Bills szintén négyszer sackelte Wilsont, ráadásul a futást is teljesen kicsinálták: 12 kísérlet, 33 yard. Csak passzjátékra nem számítottak.

 

Hogyan tovább?

 

A Seahawks 5-2-1-es mérleggel továbbra is vezeti a csoportját, jelenleg harmadik kiemelt az NFC-ben. Két mérkőzés előnye van a második helyezett Cardinalsszal szemben. A sorsolása viszont nem veszés, a valószínűsíthető idegenbeli Patriots elleni vereség után már nem fog pozitív mérlegű csapattal találkozni (legalábbis jelen állás szerint). Persze a Packers, a Panthers, a Cardinals amúgy a keret erősségét nézve nem rossz, de az idei teljesítményük alapján nem ők az esélyesek.

 

A Bills 4-5-tel áll, jelenleg csak a Bengals, a Jets, a Browns és a Jaguars rendelkezik rosszabb mérleggel. Két vereség hátrányuk van a hatodik kiemelt Broncoszal szemben is, innen szinte lehetetlen már a rájátszás kiharcolása. Pedig csak egy pozitív mérlegű csapattal találkoznak, a Raidersszel, illetve a Steelers lenne papíron erősebb náluk, de idén 9-7-tel nem lehet rájátszásba jutni az AFC-ben.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!