Connect with us

Hír

Todd Gurley messze alulmarad a várakozásoktól, de miért?

A 2015-ös draft class egyik legjobb játékosát vélték benne felfedezni a komoly sérülése ellenére is, amire rá is szolgált a rookie szezonjában, és gyakorlatilag egymaga alkotta a Rams támadógépezetét. Idén azonban messze elmarad a vártaktól a teljesítménye, pedig ő nem lett rosszabb játékos. Nem hiába mondják, hogy ez egy csapatjáték.

 

tg

 

A visszaesésének oka a támadófalban keresendő, egyszerűen pocsékul dolgoznak előtte. Tehetség ide vagy oda, azért nem árt, ha van helyed futni, illetve nem nyeled be a negatív yardos szereléseket azért, mert a falembered nem tud blokkolni. A másodéves játékos idén mindössze a 18. helyen van a futott yardok listáján a maga 451 yardjával, a 3,1-es yard/carry átlaga pedig még hátrébb sorolja őt a running backek között. Vasárnap a Jets félelmetes védőfala ellen kell szembenéznie, ahol nem neki kedveznek az esélyek, de ha a Rams ki akar törni a 8-8-as átokból, lehetőleg pozitív irányba, akkor muszáj lesz alkotniuk. A támadósoruk egyébként a 31. helyen foglal helyet a 32 csapatos mezőnyben, ez sok mindent elárul. Gurley természetesen magában keresi a hibát első sorban, de kitért a csapat szerepére is nyilatkozatában:

 

„Konzisztensnek kell lennem, illetve türelmesnek. Még ha a csapat nem is azt csinálja, ami a játékhívásban van, nekem is olvasnom kell a játékot és nem csinálni semmi ostobaságot, például kivágni oldalra amikor ott senki nem blokkol. Fontos lenne, hogy mindenki tudja, mit kell csinálnia a pályán, mert ha különböző feladatot csináltok, abból csak negatív yardos szerelések születnek. Sok dologban fejlődnünk kell, egy hullámhosszon kell lennie az egész támadósornak, és megpróbálni ezt a javulást állandósítani.”

 

Gurley a Panthers ellen mindössze 12 carryt kapott, ami rekord kevés eddigi kezdőként játszott meccsein. A támadókoordinátor Rob Boras és a vezetőedző Jeff Fisher is egyetért abban, hogy Gurley-t a megszokottnál kevesebbszer használják az utóbbi időben, és ezen mindenképp változtatnának. Elmondásuk szerint ehhez az kell, amit Gurley is kiemelt, hogy mindenki tudja, mi a feladata adott futójátéknál, a támadófaltól az elkapókon át a tight endekig, mert hely hiányában még Gurley sem képes csodákra, amit ezen játékosok tudnak neki biztosítani.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!