Connect with us

Minden ami NFL

A Dallas nem tud megszabadulni Romótól

Dak Prescott berobbant Dallasban. 7-1-es vele a csapat, kiválóan pótolta eddig a sérült Tony Romót, olyannyira, hogy a veterán QB helye egyáltalán nem biztos a kezdőben visszatérése után. Emiatt többen is felvetették – még nálunk is komment formájában -, hogy a Dallasnak el kellene cserélnie Romót. Még ha ez is lenne az optimális döntés, ez akkor is szinte lehetetlen.

 

tony-romo-dallas-cowboys-jerry-jones

 

Nem lehetetlen, hanem ésszerűtlen. Továbbra sem hiszem, hogy a szezon végére ne ő lenne ismét a kezdő, hisz mint játékos, azért még mindig bőven jobb, mint Prescott.  Illetve Romót idén már nem tudja elcserélni a Dallas, legjobb esetben is kivághatja, bár azt pedig nem nagyon bírná el a fizetési sapka.

 

Így hát maradt a jövő év, az új szezon kezdetével viszont ismételten el lehetne gondolkozni a cserén, de egyszerűen fölösleges. Romo 37 éves éves lesz jövőre, két szezont gyakorlatilag kihagyott, de ami a legrosszabb, hogy van 19 millió dollár garantáltja, amit a Cowboysnak mindenképpen le kell nyelnie. Igaz, 5 milliót lehetne rajta spórolni, de annak a nagy része úgy is elmenne egy csere irányítóra, így a Cowboys minimum annyit kérne érte, mint tette azt az Eagles Sam Bradfordért: egy első kört és egy 4-5. kört pluszba. Ennyit ér 20 millió dollár pickekbe átszámolva.

 

Egy egészséges Romo még meg is érne ennyit, na de egy sérülésekkel küszködő? Aligha. Ráadásul van még egy bökkenő. Romo 2017-ben 14 millió dollárt, 2018-ban 19,5 millió dollárt, 2019-ben pedig 20 millió dollárt keresne. Ez irgalmatlanul nagy összeg azok után, hogy e mellé még egy minimum első kört is adni kellene. Ennél Bradford jóval olcsóbb volt, még ha kvalitásait tekintve a kanyarban sincs Romóhoz képest.

 

hi-res-b15733452b571a5b2bb69364d4744a88_crop_north

 

De tételezzük fel, hogy a Dallas elengedi a másik picket, így csak egy darab elsőről beszélünk. Az irányítóhiányos csapatok közül a Jetsnek ez véletlenül sem férne bele, a Bears ugyanott lenne a sérülékeny Romóval, mint Cutlerrel, így hát maradt a Browns és a 49ers. A 49ers, ha elküldené Colin Kaepernicket és elhozná Romót, pénzügyileg pont ugyanott lenne, de egy 1/2-t soha az életben nem adnának érte. És akkor mit mondjuk az 1/1-es Brownsról, akiknek már így is van 3-4 sérülékeny irányítójuk.

 

Romóért igazából csak akkor trade-elne valaki, ha nagyon nagy win-now módban lenne és hirtelen lesérülne a kezdő irányítója, mint idén a Vikingsnak. Ez lehetne jövőre akár a Cardinals egy szezon előtti Palmer sérülés után, sőt, pontosabban csak ők férnek bele ebbe a kategóriába, de ők is csak erős jóindulattal. Egyszerűen nincs olyan csapat, aki megengedhetne magának egy első körös pick elvesztését és 14+ milliók benyelését. Na jó, talán a Browns rááldozhatná az Eaglestől kapott jelenlegi 1/16-os pickjét, de ez szembe menne Money Ball elvével. Így hát el kell fogadni, hogy csere útján Romo 99 százalék, hogy nem megy még két évig sehová Dallasból.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!