Connect with us

Összefoglaló

A Falcons ezt komolyan gondolja

Még egy csütörtök esti rangadó, amikor az egyik csapat laposra veri a másikat, minden nemű izgalom nélkül. A Bucs gyengébb, mint vártuk, minden téren alul teljesítenek, a Falcons viszont komolyan gondolja ezt az idei szezont, Matt Ryan pedig nem véletlenül lett nálunk fél szezon után MVP. Értékeljünk.

 

Így a való életben is Ryan lesz az MVP

 

Ryan egyszerűen csodálatos (jelenleg vezeti a ligát yardokban és TD-kben). Még egy 300+ yardos meccs, kiosztott 4 TD-t INT nélkül, és bár volt két fumble-je, amiből egyet el is vesztett, ez a simán belefér kategória. Mert amikor meg kellett oldani a harmadik kísérletet, akkor megoldotta, úgy eresztette a hosszabbnál hosszabb bombákat, mintha kötelező lenne, ehhez pedig remekül asszisztált a Bucs védelme. Julio Jones 111 yarddal és egy TD-vel zárta a meccset, Mohamed Sanu szintén brillírozott, Ryan pedig osztott ki TD-t veterán és újonc TE-nek, valamint fullbacknek is.

 

NFL: Atlanta Falcons at Oakland Raiders

 

A támadófal jó volt előtte, jól blokkoltak futáshoz is, bár nem nagyon erőltették, Freeman összességében így is jól játszott, bár azért hosszú távon kell ebbe a csapatba Tevin Coleman.

 

Winston segítség nélkül kevés

 

Nem könnyű egy MVP formában lévő irányító ellen védekezni, de azért meg lehetne próbálni. Gyakorlatilag tök mindegy, milyen hosszú harmadik kísérletet kellett megtennie a Falconsnak, simán hozták. A védelem sem a futást, sem a passzt nem tudta megállítani, még a mérkőzés végén sem, amikor egyértelmű volt, mi jön, és bár néha sikerült odaérni Ryanhez, legfeljebb szépségtapasznak ment el. A 43 bekapott pont önmagáért beszél, és ebből csak hat jött az offense által összeszerencsétlenkedett két fumble-ből.

 

mike-evans-090216-getty-ftrjpg_1fc29va0xewdg1evkmpjhiblhz

 

Winston sem hasított annyira, hiába néznek ki jól a statisztikái (261 yard, 3 TD, 0 INT). Kulcsszituációkban rendre megremegett, túl- vagy alul dobta az elkapóit, és futásokkal sem sikerült megzavarnia a Falcons védelmét (amikor megpróbálta, olyat kapott, hogy belesérült). Bár azért lássuk be, nem egyszerű úgy, hogy a negyedik számú futóval, Peyton Barberrel teljesen halott volt a futójáték, a támadófal nem tudta megvédeni és a lehető legrosszabbkor szabálytalankodott, valamint Mike Evansen kívül nincs más értelmes célpont a csapatban.

 

Összegzés

 

A Bucs védelme siralmas, ezzel semmire nem fognak menni. Az offense sem sokkal jobb, a támadófal középszerű, Winstonnak pedig Evansen kívül nincs segítsége. Nevetséges, hogy a fiatal elkapó 11 elkapást, 150 yardot és 2 TD-t szerzett, míg mindenki más (7 játékos) összesen 12 elkapást 111 yardot és egy TD-t (a Mike Glennonos statokat már nem néztem). Ennyire egyoldalú, egysíkú támadósorral nem lehet eredményesnek lenni, és most reménykedhetnek, hogy Winston sérülése ne legyen komoly (UPDATE: nem az).

 

A Falcons ezzel szemben egy pont annyira jó, folyamatosan fejlődő védelmet tud felmutatni, ami mellett a csapat Super Bowl esélyes lehet (bár a statok nem mindig ezt mutatják). Ryant pont nem érdekli, hogy Jones mit csinál, ha elkapja a fonalat, egy drive-on belül kioszt neki négy passzt, ha nem, akkor ott van Sanu, Gabriel, Hooper vagy épp az, aki szembe jön. A fal jó, a futójáték jó és még jobb is lehet, szép és látványos játékot játszanak, öröm őket nézni.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!