Connect with us

Összefoglaló

Annyira nyomorult ez a Bengals

Véget ért a 10. forduló, egy pontos győzelmet aratott a New York Giants a Cincinnati Bengals fölött. Pedig ebből lehetett volna egy sima Bengals W, ha nem olyan nyomorultak, hogy rossz nézni. Mivel én írtam a beharangozót, így a jóslataim (helyes megérzések, hatalmas melléfogások) alapján foglalom össze a hétfő esti rangadót.

 

screen-shot-2016-11-14-at-9-28-02-pm-copy

A kép csalóka, ez a játék pont bejött

 

Egy szoros mezőnygólnyi különbséggel a Bengals fogja behúzni a mérkőzést: fél pipa. Ismételten, immáron 10. alkalommal is a hazai csapat győzött ennél a párosításnál, így legközelebb tudni fogjuk, mire kell fogadni. Az adta magát, hogy szoros lesz a győzelem, az is látszott, hogy pont annyival jobb a Bengals offense, mint amennyivel gyengébb defense-ük, a meccs végeredménye viszont nem jött össze nekem, ami egyébként egy hatos holtversenyt eredményezett a szerkesztői tippversenyben.

 

Manninget agyon fogják verni: ez a rész pipa, annak ellenére, hogy csak egyszer sackeltél. Az első dive-ot leszámítva gyakorlatilag folyamatosan nyomás alatt volt, többször kellett eldobnia vagy földhöz vágnia a labdát. Nyomás alatt egyébként borzalmasan pocsék volt, 38,5 százalékosan passzolt és dobott egy INT-t is. Utóbbiból kettő is összejött a meccsen, az egyik még szó-szó, a második viszont, amit Dalton INT-je után dobott rögtön, teljesen homály passz volt. A védelem és az utolsó percekre feléledt futójáték volt az, ami megnyerte a meccset.

 

Nem fog működni a Giants futójátéka: fél pipa. 4,9-es átlaggal futottak a futók, bár ebben benne van egy Rashad Jenning féle 25 yardos futás, illetve a negyedik negyed végi két nyargalása, ami több mint a felét teszi ki a teljesítményének. Ezt a három játékot leszámítva a Bengals jól ölte a Giants futójátékát.

 

Beckham idei szokása szerint eltűnik: Ez csúnyán mellé ment. Beckham 11 targetből 10 labdát elkapott 97 yardért és egy TD-ért.

 

 

Max 20 ponton marad a Giants: Egy pontot tévedtem, ezt adjuk meg.

 

A Bengalsnál Eifert és a futó Gio Bernard lesznek a nyerő emberek: fél pipa, hisz nem nyertek. Eifert 3 elkapásból 96 yardot hozott, de ennél többször nem is volt célba véve, amit még most sem tudok hová tenni. Bernard sem kapott passzokat, pedig a 19 elkapott yardjával így is a harmadik lett a csapatban. Szerintem borzalmas volt a game plan és a játékhívás, pedig látták, mi működhetne.

 

A yardokat pontokra kell váltani: evidencia, de pipa. Ezen ment el a mérkőzés. Kétszer kellett a red zone-ból mezőnygólt rúgni, egyszer egy szép drive, egyszer pedig egy Eli Manning interception után. Vagy, ha már ez nem jött össze, akkor lehettek volna egy kicsit tökösebbek és neki mehettek volna valamelyik negyedik és milliméternek, vagy kihasználhatták volna a Giants szerintem túlzottan konzervatív játékhívásait. Főleg utóbbi lehet nagyon fájó és bosszantó, ugyanis a negyedik negyed végén Jennings úgy csinált meg két first downt, amivel lepörgették az órát, hogy az ég adta világon mindenki tudta, hogy futni fognak, hisz előtte is csak futottak. Ráadásul az egyik first down a two minute warning előtt volt 3&hosszúra, hihetetlen, mekkorát bénáztak a védők.

 

image

 

De, ha már ennyire elrontották, akkor miért engedték be a végén Jenningst vagy miért nem kapták fel a hátukra és vitték be ők maguk? Valószínűleg Jenningsnek lett volna annyi esze, hogy leül az egy yardoson, de legalább egy szikrányi esély maradt volna, hogy bírnak akkorát lökni rajta, hogy elérje a gólvonalat. Így viszont abszolút semmi.

 

A vereségével a Bengals jó eséllyel elengedheti ezt a szezonját, a rájátszás csak csoportgyőzelem után lehetne meg, a sorsolása alapján pedig csak a Browns ellen indul komolyabb eséllyel. Pláne ilyen játékkal. Ami viszont a Giantset illeti, kezdhetik dörzsölni a tenyerüket és készülni a rájátszásra. 6-3-as mérlegük van, most játszanak majd a Bearsszel és a Brownsszal, a 8-3 adja magát. Ezek után pedig csak kettőt kell nyerni a Steelers-Cowboys-Lions-Eagles-Redskins ötösből, hogy garantált legyen a PO, ami azért nem egy lehetetlen feladat.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!