Connect with us

Hír

Chip Kelly trükkje mostantól 15 yardot fog érni

Emlékeztek még a Saints-49ers mérkőzésre, amikor a második negyed végén, nyolc másodperccel a meccs vége előtt a Saints támadott, Chip Kelly mester pedig azt mondta a védőinek, hogy szabálytalanul állítsák meg az elkapókat, mert hiába a büntetés, úgy sem lesz idő még egyszer passzolni? Az be kell látni, zseniális volt, viszont a liga annyira nem örül neki.

 

 

A CBSsportson jelent meg a riport, hogy mostantól a hasonló esetek nem öt yardot, hanem 15 yardot fognak érni, így próbálva elrettenteni az edzőket a nyílt szabályszegésre való buzdítástól. Ezzel csak az a probléma, hogy hiába a 15 yard, a Saintsnek ezzel együtt sem lett volna ideje még egy passzkísérletet végrehajtani, így jó eséllyel mezőnygólt rúgtak volna.

 

Szerintem messze nem ez a jó megoldás az ilyen esetek kivédekezésére. Amikor ilyen nyílt és kollektív szabályszegés van, akkor elég az 5 yard büntetés a first down, viszont állítsák vissza az órát. Ilyenkor ugyanis az időhúzás a cél, ezt kellene megakadályozni.

 

Másrészt pedig, ez azért zseniális. A 49ers-Ravens Super Bowlon például többek között ezért nyert a Ravens: puntolni kényszerültek, közel az end zone-jukhoz, és ahelyett, hogy elvégezték volna, a punter ott bóklászott a célterületen, húzta az időt, a társai pedig holdingoltak mint az állat. A cél az volt, hogy csináljanak egy ön-safetyt, ami után egyrészt nyugisabban puntolhattak, másrészt rengeteg időt elégettek. Lehet, hogy nem teljesen fair, de attól még zseniális.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!