Connect with us

Minden ami NFL

Dream Team a rájátszásra – AFC North

Nemrég a szerkesztők megszavazták az idei félszezon MVP-jét, legjobb védőjét és támadóját, illetve a All Pro csapatát. Most hasonló elv alapján össze fogunk rakni (Renningan, Balentin, Chester, KGYM, Leonidasz, Jimboy és Katonadani) a következő hetekben egy-egy Dream Teamet minden csoportnak, ahová azokat a játékosokat válogatjuk be, akikkel most nekimennénk a rájátszásnak. Tehát a rossz formában lévő vagy sérült sztárok jó eséllyel kiestek. Most pedig nézzük, hogy néz ki az AFC North álomcsapata jelenleg:

 

0896494001454083233_filepicker

 

QB: Ben Roethlisberger, Steelers

 

Kicsit meglepő, hogy Chesteren és Jimboyon kívül mindenki Big Bennek szavazott bizalmat, a csoport élén lévő Ravenst vezető Flacco kárára. Valahol mondjuk érthető, hisz az egész csoport gyengélkedik most, Ben pedig a 20-7-es TD-INT arányával, 2357 yardjával és 98,8-as passer ratingjével azért elég jól nyomja, még ha az eredmények nem is jönnek.

 

RB: Le’Veon Bell, Steelers

 

Bellt egyöntetűen szavazta meg mindenki. Alapvetően a liga egyik legjobb futója, de a múlt heti Dallas elleni meccsen szerezte meg az első futott TD-jét, öt mérkőzés óta nem érte el még a 90 yardot sem, a statisztikáit eddig csak a Chiefs elleni 144 yardja dobja meg. Viszont rajta kívül nincs más potens futó a csoportban.

 

WR: AJ Green (Bengals), Antonio Brown (Steelers), Terrelle Pryor (Browns)

 

Green idén All Pro, róla korábban már többször írtunk. Ő és Brown minden szerkesztőnél helyet kapott, nem is csoda, bár Brown önmagához képest gyengébben teljesít a 831 yardjával (mondjuk a 7 TD-je viszont pöpec). Pryor viszont nagyot küzdött Steve Smith-szel a harmadik elkapó posztjáért, de kétségtelenül megérdemli a bizalmat, hisz van már 51 elkapásból 627 yardja és 4 TD-je, valamint már futott hatpontost is szerzett.

 

aj-green

 

TE: Tyler Eifert, Bengals

 

Abszolút egyértelmű volt Eifert megválasztása még úgy is, hogy csak nemrég lett játékra alkalmas. Pitta elég jó szezonon van túl, de a két játékos nem egy kaliber, Gary Barnidge egyszezonos csoda volt, a Steelersnél pedig egyelőre még akadozik a TE játék Heath Miller visszavonulása óta.

 

OLine: Joe Thomas (Browns) – Marshal Yanda (Ravens) – Maurkice Pouncey (Steelers) – David DeCastro (Steelers) – Andrew Whitworth (Bengals)

 

A Thomas-Whitworth tackle duó egyértelmű választás volt, minimum top5-ös mindkettő, ennek megfelelően minden szavazatot begyűjtöttek. Hasonlóképpen nem kérdéses Yanda szereplése sem, ő egyenesen a liga legjobb guardja. DeCastro is jól játszik idén, élete formájában van, csak KGYM nem rá tette a voksát (Kevin Zeitler). Pouncey önmagához képest eléggé gyenge (4-3-ra nyert), de egyetlen kihívója, Jeremy Zuttah sem játszik éppenséggel elit szinten.

 

DLine: Geno Atkins (Bengals) – Danny Shelton (Browns) – Timmy Jernigan (Ravens) 

 

3-4-es rendszerben játszanak a védők, így fordulhatott elő, hogy Atkins endként szerepel. Viszont minden szavazatot bezsebelt, járt is neki, még ha nincs is a tavalyi All Pro formájában. Cam Heyward kiesése után Jernigané lett a másik DE poszt, ami végül is jó, mert futás ellen jobb, Atkins pedig ott van pass rushra. Illetve itt nose tackle posztra Danny Shelton került, aki meglepően jól játszik a tavalyi borzalmas szezonja után, mindössze Chester mondta, hogy Brandon Williams legyen a kezdő.

 

hi-res-ef46b018d82a68e9aa5dfdc2314aa8e8_crop_north

 

LB: Terrell Suggs (Ravens) – Jamie Collins (Browns) – CJ Mosley (Ravens) – James Harrison (Steelers)

 

Suggs visszatért és hat sackkel jelentkezett nyolc meccsen, nagy szerepe van abban, hogy a Ravensé a liga legkevesebb yardot engedő csapata. James Harrison pedig csak nem akar megöregedni, bár instant kezdőként azért már nem lehet vele számolni. A Belső LB páros pedig sima Pro Bowler kaliber, Collins ott folytatja, ahol New Englandban abbahagyta, Mosley pedig most már félelmetesebb passz ellen (3 INT), mint futás ellen. Harrison helyére egyébként még volt egy Carlos Dunlap és Elvis Dumervil szavazatunk, illetve három voks érkezett ILB-poszton Vontaze Burfictre.

 

CB: Joe Haden (Browns), Jimmy Smith (Ravens), Tavon Young (Ravens)

 

A csapat leggyengébb posztjához érkeztünk, alig tudtunk összeszedni három jó formában lévő cornert. Haden elit, neki itt a helye, de hogy az újonc Tavon Young is hat szavazatot szerezzen, az elég kemény. Mondjuk ő elég jól is játszik, de Jimmy Smith már középszer. Rajtuk kívül még William Gay kapott egy szavazatot.

 

100216_tavon-young_1200

 

S: Eric Weddle (Ravens), George Iloka (Bengals)

 

Weddle egyenesen All Pro formában van a Ravensben, az idei FA piac egyik legnagyobb fogása. Viszont a párja úgy lett Iloka, hogy még az utoljára 2011-ben igazán jól játszó Lardarius Webb is kapott két voksot. Elég felemás lett így ez a secondary, még szerencse, hogy a front7 elit.

 

Összegezve:

 

– Steelers: 6 játékos

– Ravens: 7 játékos

– Bengals: 5 játékos

– Browns: 5 játékos

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!