Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #10

Amilyen erősnek ígérkezik a 19:00-ás idősáv mérkőzéseinek párosítása, annyira gyengének a 22-es, így előbbiekről több, utóbbiakról kevesebb szó esik majd.

previewszeles

 

Houston Texans @ Jacksonville Jaguars (19:00)

 

A Texans védelme ellen passzolni és futni sem könnyű, a Jaguars kapcsán pedig mindig meg kell jegyezni, hogy az egysíkú playcalling miatt gyakorlatilag bárki ellen esélytelenek, akik egy kicsit komolyabb passz elleni védekezéssel rendelkeznek. A Houston pedig a játék ezen szegmensében igazán jól teljesít (top 5-ös egységről beszélünk). A vendégektől sem várhatunk el szemet gyönyörködtető támadójátékot, van egy megbízható futójátékuk, – a visszatérő Lamar Millerrel az élen – ami bőven elég lesz ahhoz, hogy előkészítse azt a pár nagyobb játékot, amit Hopkins és Fuller fog bemutatni.

houjax

 

Denver Broncos @ New Orleans Saints (19:00)

 

Drew Brees és a New Orleans Saints arra készül, hogy ismét bebizonyítsa mindenkinek, hogy nem kell védelem ahhoz, hogy rájátszásba kerüljön egy csapat. Habár elkezdett kilábalni a védelem abból a fertőből ahová a „védőguru” Rob Ryan hathatós segítségével kerültek, azért még mindig a liga legrosszabb egységei között tartjuk őket számon. Ellenben a támadósor nagyon elemében van, az Ingram-Hightower kettős is jól teljesít, de természetesen a Brees által vezetett passzjáték miatt a Saintsé a liga egyik legjobb támadósora. Ezért is lesz kulcskérdés, hogy a hazaiak támadófala mennyire tudja majd megfogni a Von Miller által vezetett denveri pass rusht. Az eddigi mérkőzéseken jellemző volt a Saints falára, hogy jól védik meg Breest, mindössze 12 sacket és 31 QB hitet engedtek, de nem találkoztak még ilyen elit védelemmel.

Drew Brees

 

A Denver védelme továbbra is ligaelit, habár középső futások ellen meglehetősen nyögvenyelősen teljesítenek, így ha esetleg a passzjáték nem működne feltétlen olyan jól, ahogyan eddig, Sean Peytonék akkor is még nyugodt szívvel lehet nyúlni a futójátékhoz. A denveri támadóktól olyan sokat nem várhatunk, habár a hazai védelem pont alkalmas lehet arra, hogy Siemian és az egész offense az első pár hétben mutatott formáját hozza ismét, de inkább a védelemben bízhatnak a Broncos szurkolók. Von Millernek mindössze 0.5 sack hiányzik, hogy elérje a 70-et. A mostani lesz Miller 82. mérkőzése, így ha ezen sikerül megszereznie azt a fél sacket, akkor ő lesz a harmadik leggyorsabban 70 sacket elérő játékosa az NFL-nek. Nála gyorsabban csak Reggie White (57) és J.J. Watt (75) érte el ezt a számot rövidebb idő alatt.

denno

 

Los Angeles Rams @ New York Jets (19:00)

 

A jó védelmek kedvelőinek ajánljuk ezt a mérkőzést, illetve azoknak, akik szeretik a kevés pontos összecsapásokat. A vendégek védelme mind passz, mind futás ellen megállja a helyét nagyjából hasonló szinten, ellenben a Jetsnek hiába van kiváló védőfala és ligaelit futás elleni védekezése, a gyenge coverage miatt elég kétarcú a New York-i defense, amit passzokkal nagyon könnyen szét lehet szedni és alkalomadtán futásokkal is meg lehet égetni (lásd Dolphins elleni run-D).

 

Ellenben a támadósorok mindkét oldalon botrányosak. A Jetsnél legalább a futójáték működik Forte vezérletével, de a teljesen inkonzisztens passzjáték hazavágja az egész támadósort. A Los Angelesnél ellenben futójáték sem létezik igazán, ami Gurley tavalyi szereplését látva az év egyik legnagyobb csalódása. Ugyanakkor az elkapósorral már lehetne mit kezdeni, ugyanis egész tűrhető társaság gyűlt össze Austinnal, Brittel, Quickkel és a tight end Kendricksszel, csakhogy a nagy QB mizéria miatt ők sem tudnak feltétlen kiteljesedni. Keenum ócska, az 1/1-es Goff pedig még nem NFL kész.

 

Ha a támadósorokat nézzük a Jets, ha a védelmeket, akkor a Rams a találkozó esélyese, teljesen megtippelhetetlen mérkőzés, mert mindkét csapat rendkívül hullámzó egész évben.

lanyj

 

Atlanta Falcons @ Philadelphia Eagles (19:00)

 

Az Eagles hullámvölgyben van a kezdeti Wentz-mania is alább hagyott ennek eredményeként, azonban a Philly hagyományosan jobban teljesít otthon, mint idegenben. Nagyjából ez az egyetlen, amiben bízhatnak a hazaiak, ugyanis a liga egyik legponterősebb támadósora érkezik hozzájuk a Falcons személyében. Persze, az Eagles védelme nem rossz, passz ellen kifejezetten jó és 15 szerzett labdájuk (8 INT + 7 fumble) tiszteletet parancsoló. Ám az Atlanta támadósora nagyon elkapta a fonalat és Coleman hiánya nem vetette vissza olyan mértékben a támadójátékot, mint azt előzetesen gondoltuk. Játékonként 6.8 yardot haladnak előre, ami a 2000-es Rams óta a legjobb mutató (7.0). Matt Ryan pedig továbbra is MVP formában játszik. Ha tudná tartani eddigi 119.0-ás passer ratingjét, akkor minden idők negyedik legjobb egész szezonos passer ratingjét tudná felmutatni év végén.

falcons-matt-ryan-celebrate-dalezanine-vresize-1200-675-high-75

 

 

atlphi

 

Chicago Bears @ Tampa Bay Buccaneers (19:00)

 

A Buccaneers oldalán Rodgers kiesését követően láthattuk, hogy érdemi futójátékkal nem rendelkeznek, azonban a héten visszatér Doug Martin, akitől ugyan nem várhatjuk el, hogy ott folytatja sérülését követően, ahol tavaly abbahagyta, de egyfajta stabilitást biztosíthat a jelenléte a Tampa támadósorában. További jó hír, hogy Mike Evans átment az agyrázkódás-teszteken, így ő vele is számolhat Winston. A Bearsnél hiába látszik összeállni a védelem, a támadójáték gyenge teljesítménye alapjaiban vágja gajra az egész csapat megítélését. A Tampa védelme azonban sebezhető, így ha a Jeffery-Cutler kapcsolat jól működik, halvány esélye lehet a vendégeknek.

chitb

 

Green Bay Packers @ Tennessee Titans (19:00)

 

Aaron Rodgersnél és Marcus Mariotánál senki nem dobott több TD passzt az ötödik játékhét óta. Mindketten 13-mal rendelkeznek, annyi a különbség kettejük közt, hogy míg a Titans 3-2-vel áll, a sokak által a liga nonplusultra irányítójával felálló csapat, a Packers csak 2-3-mal. A Packers támadósora mellett a védelem is erősen szenved, futás elleni védekezésben ugyan egész jól teljesítenek, a Titans egy teljesen más szintet képvisel DeMarco Murrayvel, aki amellett, hogy 4.6 yardot átlagol futásonként, a legtöbb kontakt utáni yarddal is ő rendelkezik, összesen 418-cal. Mondani sem kell, hogy az ő megállítása lesz a vendégek legfontosabb feladata, ha ez nem sikerül, sanszos, hogy zsinórban harmadik mérkőzését is elveszti a Green Bay.

gbten

 

Minnesota Vikings @ Washington Redskins (19:00)

 

De ha a Packers hullámvölgyben van, akkor a Vikings miben? Három vereség zsinórban, ezen mérkőzéseken 12 szerzett pont/meccs és akkor most mennek Washingtonba, ahol szintén egy magas hőfokon égő támadógépezettel nézhetnek szembe. Ha ezúttal is kikapna a Vikings, akkor ők lennének a harmadik olyan csapat 1970 óta, akik 5-0-s kezdést követően négyszer is vesztesen hagyták el a pályát. A 2009-es Giants (8-8-cal zártak és a playoff sem lett meg), valamint az 1989-es Rams (11-5-tel zártak és playoffba jutottak).

minwas

 

Miami Dolphins @ San Diego Chargers (22:05)

 

Képes lesz-e felvenni a Chargers sokoldalú támadósorával a Dolphins futójátéka? Nem.

miasd

 

San Francisco 49ers @ Arizona Cardinals (22:25)

 

Az ötödik héten nagyon megszenvedett a Cardinals a 49ersszel, azóta viszont a hazaiaknál kezdenek rendeződni a dolgok, míg a vendégek egyre jobban szétesnek. Az utóbbi hetekben sorra engedik a 200 yardokat az ellenfél futóinak ajándékba, egy David Johnsonnal felálló Arizona ellen ez sok jót nem sejtet. Nem is lesz.

sfari

 

Bold predictions:

 

balentin: Ebben a fordulóban minden párosításból az a csapat fog győztesként kijönni, amelyik kezdő irányítójának mezszáma alacsonyabb, mint a másiké. Azonos érték esetén a hazai csapat fog nyerni.

 

chester: Tom Brady idén még nem adta el a labdát, most a Seahawks ellen 3 INT-et is dob, amire 2011 óta (akkor 4-et dobott a Bills ellen) nem volt példa.

 

KGYM: Brady Sherman által fogott emberekre (tehát kvázi Shermanre) dobva tökéletes passer ratinget hoz össze.

 

renningan: A Titans több yardot fog megtenni a földön, mint amennyit Aaron Rodgers passzol.

 

rowi: A Wilson-Carroll érában a Seahawks legpontgazdagabb meccse a tavalyi Steelers elleni 39-30-as győzelem volt, a maga 69 pontjával. Most a Patriots-Seahawks meccsen azonban a két csapat legalább 70 pontot termel majd.

 

Leonidasz007: A Saints ellen megszakad a Broncos “no fly zone” aktív sorozata, és Brees 130-as passer rating felett zár.

 

jimboy: David Johnson megdönti az egy mérkőzésen szerzett scrimmage yardok rekordját, amit még a Ramses Flipper Anderson tart 1989-ből, 336 yarddal.

 

katonadani: Vasárnap éjjel vagy Rob Gronkowski, vagy Jimmy Graham megdönteni egyéni rekordját, előbbinek 162, utóbbinak 179 elkapott yard.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!