Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #11

A Kandallóban különleges módon RedZone-t fogunk adni, így most a previewban olvashattok szinte mindent a 19 órás sávból, illetve arról is alább olvashattok, hogy Jared Goffnak vajon milyen esélye lesz bemutatkozásakor.

 

Buffalo Bills @ Cincinnati Bengals

 

A Bills győzelmének kulcsa A.J. Green semlegesítése lehet. A liga egyik legjobb elkapója arra készül, hogy túllépje az 1000 elkapott yardot ebben a szezonban is, így Randy Moss óta az első olyan játékos lenne, aki az első 6 profik között eltöltött évében mindig átlépte az 1000 yardot. Ehhez neki mindössze 36 yardra van szüksége, de ha bekerül ebbe az elit társaságba a hazaiak kiválósága, az nem feltétlen okozhat örömet a Bengals híveinek. Ebben az évben ugyanis ha Green 100 elkapott yard fölött zár egy meccsen, akkor 3-0-1-es, míg ha 100 yard alatt marad, akkor 0-5-ös mérleggel rendelkezik a csapat.

 

bufcin

 

Pittsburgh Steelers @ Cleveland Browns

 

A Steelers ugyan kikapott az idei év egyik legjobb mérkőzésén legutóbb, azonban az látszik, hogy a Kohászok offense-e nagyon egyben van. A védelemről ugyan nem feltétlen lehet ódákat zengeni, azonban annyira bőven jók lesznek, hogy a Cleveland játékát megfojtsák.

 

pitcle

 

Jacksonville Jaguars @ Detroit Lions

 

Mindkét csapat teljesítménye meglepetésnek számít. A Jaguars hétről-hétre képes alulmúlni önmagát, míg a Lions már vezeti az NFC North csoportját. A jelenlegi formát tekintve egyértelmű hazai siker várható, arról viszont nem szabad megfeledkezni, hogy a Detroit még Case Keenumnak is 100 fölötti passer ratinget engedett. Bortles és a Jaguars elkapósora ennél veszélyesebb, így ha valamiben bízhatnak a vendég szurkolók, akkor az az, hogy Robinsonék bármikor képesek lehetnek egy nagyot virítani.

 

jaxdet

 

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts

 

Ki gondolta volna a szezon előtt, hogy ezen az összecsapáson nem a hazaiak számítanak majd esélyesnek? A Colts továbbra is az AFC Saintse abban az értelemben, hogy hiába van egy rendkívül tehetséges irányítójuk és elkapójuk Luck, illetve Hilton személyében, a védelem hiánya teljesen átírja a csapat erősségét. Ráadásul most a liga egyik legjobban futó alakulata látogat Indianapolisba, ezek mellett pedig Mariotát a liga egyik legjobb támadófala védi majd a harmatos Colts pass rushtól. A Colts győzelméhez az kell, hogy Luck nemnormális számokat hozzon.

 

tenind

 

Tampa Bay Buccaneers @ Kansas City Chiefs

 

Jameis Winston mind a 25 NFL mérkőzésén, amin pályára lépett szerzett legalább egy futott vagy passzolt TD-t. Ez a leghosszabb ilyen sorozat 1970 óta, a második a vonatkozó listában Mark Rypien, aki karrierje első 11 mérkőzésén tudott zsinórban TD-t szerezni. A Chiefsről idén is kiderült, hogy elsősorban a védelme miatt vannak ott, ahol. Igaz, az offense-ből kulcsemberek hiányoznak hétről-hétre, de úgy összességében sok örömet nem okoznak Alex Smithék. Ezúttal viszont a Buccaneers könnyen zavarba hozható védelmével kerülnek össze.

 

tbkc

 

Arizona Cardinals @ Minnesota Vikings

 

A Vikingsnak 4 vereséget követően nem ártana ismét elindulni a lejtőn fölfelé, hogyha komolyan gondolják ezt a januári rájátszás-történetet. Eközben a Cardinals is kapaszkodik felfelé, még ha nem is ellentmondást nem tűrő játékkal nyerik a meccseiket, azért valahogy csak behúzzák. A Vikings egyértelműen a védelmében bízhat, ahogyan a Cardinals is meglepő módon, ugyanis hiába gyűlnek a duplavék a csapat neve mellett, értékelhető támadójáték csak David Johnsontól látható konstans. Az ő semlegesítése lesz a kulcs a hazaiak számára, akik ha kevés ponton tudják tartani ellenfelüket, akár még nyerhetnek is, azonban 20 pont fölötti feltett pontot már nem igazán nézünk ki Bradfordból.

 

arimin

 

Chicago Bears @ New York Giants

 

Jay Cutlernek és Eli Manningnek van a legtöbb eladott labdája az elmúlt 10 évben. Manning 195-tel, Cutler pedig 170-nel rendelkezik. Hatalmas turnover háborúra azonban nem feltétlen számíthatunk, ugyanis a Bears rendkívül kevés labdát szerez idén (eddig mindössze 5 INT és 3 megszerzett fumble), ennél csak az interceptionöket tekintve többel rendelkezik a Giants (9 INT). A Giantsnél minden klappol, megállíthatatlanul robognak a rájátszás felé és habár a minőségi futójáték továbbra is hiányzik Manning mellől, a védelem képes kompenzálni labda-, és pontszerzésekkel a csapat ezen a téren bemutatott defektjeit, illetve Eli elszórt labdáit. A Bearsnek azonban csak fellángolásai vannak egy-egy meccsen, ami persze nem elég győzelmekhez, így ők pedig lassan tényleg elgondolkodhatnak egy esetleges tankoláson.

 

chinyg

 

Miami Dolphins @ Los Angeles Rams

 

A mérkőzés legnagyobb kérdése természetesen az, hogy az idei 1/1-es Jared Goff hogyan fog beállni a Ramsbe. A Dolphins megtalálta a saját ritmusát úgy néz ki, már nem csak a futójátékuk tud eredményes lenni, hanem a Tannehill által vezetett passzjáték is, miközben a védelem hoz egy elfogadható szintet. Miamiban minden adott tehát ahhoz, hogy bizakodva mondják év végén az idei teljesítmény alapján, hogy „Na majd a következő lesz ám igazán a mi évünk!”.

 

miala

 

Szerkesztőségi tippverseny

Egészen elképesztő hatos holtversenyünk van az élen! (Illetve a TNF eredménye miatt már csak ötös renningan rossz tippje miatt)

 

tippversenyeredmeny

 

Bold predictions:

 

balentinMariota a Colts ellen megdönti egyéni rekordját az egy meccsen elért passzolt yardok (367), passzolt touchdownok (4), futott yardok (112), valamint hatpontosok (1) tekintetében is.

 

chester: A Dolphins-Rams meccsen legalább 18 sack lesz, amivel beállítják az egy meccsen elért legtöbb sack rekordját két csapat által.

 

KGYM: Goff tökéletes passer rating.

 

renningan: A Titans több yardot fog futni, mint amennyit a Coltsnál passzolnak.

 

leonidasz007:  David Johnson az alábbi számokat fogja hozni pontosan: 397 scrimmage yard, ebből 153 elkapott.

 

katonadani: Azok után, hogy kétszer egymás után legalább 13 elkapást mutatott be (NFL rekord), Stefon Diggs egy elkapást sem jegyez majd a Cardinals ellen.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!