Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #9

Heti Preview-nkba mindössze hat mérkőzés került, ám ezen párosítások közül is mindenki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelőt. Ha mégsem, akkor még mindig ajánljuk magunkat és a Kandallós meccskínálatot.

 

Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens (19:00)

Big Ben úgy tűnik visszatér, így végre összeállhat újra a BBB. Ez azonban nem feltétlen garancia a sikerre, ugyanis a vendégek irányítója visszatérése után 2-5-ös mérleget tud felmutatni, ezen mérkőzéseken pedig 9 TD-t és 10 INT-t gyűjtött. Ráadásul a Ravens védelme elég jól teljesít mind futás, mind passz ellen és a pass rush is működni látszik, úgyhogy nem lesz könnyű napja a Steelers támadósorának.

 

Azonban még így is őket lehet a találkozó esélyesének nevezni, ugyanis hiába a jó védelem, ami ráadásul kevés pontot is enged többnyire az ellenfeleknek (19.9/meccs), a támadósor átlagban 19-et tud feltenni. Ezeket látva pedig már nem is annyira meglepő a 3-4-es mérleg. A futójáték Westtel egyébként vállalható, de helyenként nagyon hullámzó. Példának okáért legutóbb a Jets ellen mindössze 11 yardot volt képes összegyűjteni, azonban a Pittsburgh védelme ellen újra jó napja lehet a Baltimore futójának. Ahogyan Flacconak sem lesz stresszes napja, hiszen a vendégek pass rusha ligaszinten is borzalmas. Eddig összesen 8 sackre voltak képesek, utolsó két meccsükön pedig egyszer sem sikerült földre vinni az ellenfél irányítóját. Ha Flacconak lesz ideje a zsebben (és miért ne lenne ilyen fal mögött és ilyen pass rush-sal szemben), akkor könnyen szétszedhetik vertikálisan a pályát. Ez pedig szintén a Steelers veszte lenne.

 

Hamisíthatatlan, végletekig kiélezett AFC North-beli rangadóra van tehát kilátás, amit (a képpel ellentétben) szerintem a Ravens fog behúzni, de tényleg csak egy paraszthajszállal.

 

pitbal

 

Dallas Cowboys @ Cleveland Browns (19:00)

A Cowboys rendületlenül halad az NFC trónjáért, igaz a sorsolásuk nehezebb része még csak ezután jön, azonban a Browns ideális ellenfél ahhoz, hogy még az utolsó “kötelező” meccsen Dak Prescott bebiztosítsa helyét a kezdőben arra időszakra is, amikorra Romo már hadra fogható lesz. Clevelandben most mindenki búsul a 3-1-ről elbukott World Series után, de a futballcsapat háza táján megindulni látszik valami. Azok után, hogy megtalálták a játékost, akire a jövőben hosszútávon építeni kívánják a támadósort (Pryor), most ugyanezt megcsinálták a védelemmel. Collins már rövidtávon is jó befektetésnek tűnik, de a Brownsnál nyilvánvalóan hosszútávon gondolkodnak a kiváló linebackerrel kapcsolatban. A mondás persze igaz, hogy egy fecske nem csinál nyarat, így Cowboys győzelmet prognosztizálunk, de egy halvány fény látszik már az alagút végén.

 

dalcle

 

Jacksonville Jaguars @ Kansas City Chiefs (19:00)

A Jaguars rendelkezhet akármilyen elkapósorral, amíg nem tudnak egy tisztességes futójátékot (értsd: nem Bortles a csapat legjobb futója) prezentálni, addig nem sok jóra számíthatnak. A Chiefs a tavalyi évhez hasonlóan tökéletesen helyettesíti Jamaal Charlest és a biztonsági játékok mellett egyre több mélységi játékot láthatunk Alex Smithtől is, ami biztatónak mondható a jövőre nézve. Hogy a Smith-t helyettesítő Foles-tól mit látunk ma az megint egy másik kérdés. A Jaguars és a Chiefs védelme yardokat tekintve nagyjából hasonlóan teljesít, ám az, hogy meccsenként majdnem 10 ponttal többet enged a Jaguars sokat számít. Ezúttal sem lesz másként és sima hazai győzelemre van kilátás.

 

jaxkc

 

New York Jets @ Miami Dolphins (19:00)

Két nagyon hasonló csapat feszül egymásnak Miamiban. A Miaminak nagyon kellett Jay Ajayi, így legalább a futójáték rendben van a hazaiaknál, a Jetsnél a játék ezen összetevőjével pedig eddig sem volt gond. A mérkőzés kérdése értelemszerűen az lesz, hogy mennyire tud érvényesülni a Miami futójátéka a Jets futás elleni védekezésével szemben, ugyanis a New York-iak ilyen téren a liga legjobbjai között tartandóak számon. Ha a futójáték nem fog működni Miamiban, akkor Tannehillnek kellene előrelépnie, de többet fog oldalra és hátra lépni a vendégek pass rush-a miatt.

 

A Jetsre jellemző, hogy a vörös zónáig kiválóan masíroz, azonban ha eljutnak addig, akkor megáll a tudomány, így a Dolphinsnak is bőven elég arra a területre koncentrálnia kis túlzással. Ha pedig az ellenfél kevés pontot tesz fel a táblára, akkor elég a győzelemhez egy ponttal több, mint az a kevés, amit az ellenfél szerez. Kevés pontos, gyors lefolyású mérkőzésre számíthatunk.

 

nyjmia

 

Carolina Panthers @ Los Angeles Rams (22:05)

A Cardinals legyőzését követően kicsit helyreállni látszik a Panthers önbizalma olyannyira, hogy Newton el is kezdett rinyálni hogy lendületből a vergődő, ám a bye week során sorait lehet rendberakó Ramset is elverik. A Carolina védelme a mélységi passzjátékok során mindenképpen verhető, így Kenny Brittnek és Tavon Austinnak is nagy napja lehet, ellenben Gurley valószínűleg folytatja majd idei szenvedését, de a két elkapó kevés lesz ezúttal.

 

carla

 

Tennessee Titans @ San Diego Chargers (22:25)

 

A Chargers védelme van olyan jó, hogy a Tennessee-nek nem lesz elég a futójáték, illetve a checkdown passzok sorozata Demarco Murray felé, így a Titans passzjátékának fel kell vennie a tempót a Chargersével, ami nem hangzik könnyű feladatnak, ám megoldhatatlannak sem. A Titans ugyanis passzjátékok során sem egy elveszett alakulat, különösen a red zone-ban nagyon eredményesek. Mariota karrierje során 25-0 TD-INT mutatóval rendelkezik az ellenfél 20 yardosán belül, amire mindenképp lehet építeni.

 

A Chargersnél az mindenképp érdekes, hogy legyen bármilyen egysíkú a játékhívás (mert az), mégis a harmadik legtöbb pontot teszik fel meccsenként a táblára 28.1-gyel és simán lehetne az a 3-5-ös mérleg 5-3 is, ha csak egy kicsit koncentrálnak jobban a végjátékban. A csoportgyőzelem és a rájátszás idén már nem feltétlen lesz meg a hazaiaknak, de a „Dögöljön meg a szomszéd tehene” elven gondolkodva a Titans rájátszásreményeit még elvehetik.

 

tensd

 

Szerkesztőségi tippverseny

14695348_10211383509330183_603203461782864885_n

 

Bold Predictions

 

balentin: Az utolsó sikeres fair catch kick az NFL-ben 1976. november 21-én volt, mikor a Chargers rúgója, Ray Wersching talált a póznák közé. Ebben a fordulóban megtörik a közel 40 éves “átok” és Adam Vinatieri sikeres kísérletet fog végrehajtani a Packers ellen.

 

chester: Jared Goff beáll Keenum helyett a Panthers elleni meccsen, és 2 TD-t is dob INT nélkül.

 

KGYM: A 9. hét folyamán lesz olyan mérkőzés, ahol egy csapatból 10 vagy több ember hagyja el a pályát sérülés miatt, és nem tér vissza.

 

renningan: A Minnesota Vikings elit védelme eddig nem engedett 300+ yardos, 3 TD-s irányítót és 100 plusz yardos elkapót. Most Matt Staffordéknak összejön ez a bravúr idegenben.

 

rowi: CJ Prosise-nak még nincs TD-je az NFL-ben, na de majd most. A Bills ellen legalább két touchdownt szerez, ebből legalább az egyiket nem Wilsontól kapva ÉS nem futva.

 

leonidasz007: Derek Carr múlt héten benézett 500 yard felé. A héten is legalább 400 yardig jut, de a Broncos defense ellen, akik 267 yardnál még nem engedtek többet.

 

jimboy: Marvin Jonesnak egyedül több elkapott yardja lesz, mint a teljes Vikingsnak.

 

katonadani: Aaron Rodgers visszatért? A 2014-es MVP-éve óta először dobott egymás utáni két meccsen 3TD-t 0 INT mellett az utóbbi két fordulóban. A Colts ellen ezt megfejeli, 5 TD-t oszt ki interception nélkül, amire csak négyszer volt példa tizenkét éves karrierje során.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!