Connect with us

Minden ami NFL

Hogy sikerültek eddig Bill Belichick cseréi?

Bill Belichick, mióta a New England mestere, 121 cserét hajtott végre. Ezek nem mindegyike szólt nagyot, bár azért volt pár meglepő, mint például Wes Welker elhozatala, vagy Jamie Collins elküldése. Az ESPN összeszedte a legnagyobbakat, mi pedig utána nézünk, hogy sültek el ezek. Jóból vagy rossz döntésből lesz több?

 

bill-belichick-patriots-super-bowl

 

2006

 

Deion Branch, WR, New England Patriots -> 1. körért Seattle Seahawksnak

 

Branch öt évig volt a Seahawks játékosa, ez idő alatt a 80 lehetséges mérkőzésből 29-et hagyott ki, legjobb szezonja pedig 2006-ban volt, amikor 725 yarddal és 4 TD-vel zárt. A Patriots viszont nélküle az első évben 12-4-re végzett és AFC döntőbe jutott, illetve az elkövetkező öt évben folyamatosan rájátszás résztvevő volt (mondjuk utána is, tehát ez nem érv). Tehát a csapatot nem nagyon rázta meg a 39. Super Bowl MVP-jének az elvesztése. Az érte kapott első körösből pedig behúzták Brandon Meriweathert, aki négy évig volt a csapatban és kétszer lett ez idő alatt Pro Bowler. Nem egy eget rengető biznisz, de egyértelműen BB jött ki belőle jobban.

 

2007

 

Wes Welker, WR, Miami Dolphins -> 2. körért + 7. körért a Patriotsba

 

Amikor a csere végbement, mindenki BB-n röhögött. Welker három éve volt a ligában ekkor, összesen volt 1000+ yardja és egy TD-je, ennél idiótább cserét el sem lehetett volna képzelni. Welker azonban a Patriots legjobb elkapója lett az évek során, Brady kedvenc célpontjaként All Pro teljesítményt nyújtott és  672 elkapással franchise rekordot döntött. Gyakran ő vitte egyedül a hátán a csapatot, hat év alatt ötször szerzett legalább 110 elkapást és 1000 yardot. Legjobb szezonja 2011 volt, amikor 1569 yardot és 9 TD-t varázsolt, hiányát pedig nagyon megérezte Brady.

 

welkerbrady

 

A Dolphins a Welkerért kapott pickekért megszerezte Samson Satele centert, aki második körösként hatalmas bust lett, valamint a defensive and Abraham Wrightot, akiből szintén nem lett semmi az NFL-ben, egy évig volt a ligában.

 

Randy Moss, WR, Oakland Raiders -> 4. körért a Patriotsba

 

Ezt a történetet mindenki ismeri. Minden idők egyik legjobb elkapója 1498 yarddal és máig NFL rekordnak számító 23 elkapott TD-vel mutatkozott be New Englandben és majdnem véghezvitte Tom Bradyvel a veretlen szezont. Négy évig volt a csapatnál, mielőtt az utolsóban elcserélték volna, 3800+ yard és 47 TD jött össze 52 meccsen. Mondhatni, megérte.

 

2009

 

Matt Cassell, QB és Mike Vrabel, LB, New England Patriots -> 2. körért a Chiefsnek

 

Látva Cassell teljesítményét nem kérdés, hogy jól járt az üzlettel a Patriots, pedig egy 10-6-os szezont is lehozott még anno. Nem is volt rossz az elején Kansasben, szerintem a Chiefs sem bukott nagyot. Viszont a Patriots a második körös pickért elhozta Patrick Chung safetyt, aki egy philadelphiai kitérőt leszámítva még mindig a csapat játékosa, ráadásul a védelem egyik legjobbja.

 

Richard Seymour, DL, New England Patriots -> 1. körös pickért (2011) a Raidersnek 

 

A Patriots az első körös cetliért megszerezte LT Nate Soldert, tehát egy egész jó értéket hozott, ráadásul azóta nem volt 12-4-esnél rosszabb mérlegük és egyszer Super Bowlt is sikerült nyerni. A Raidersnek pedig sok haszna nem lett Seymourból, jól játszott, de önmagában nem tudott segíteni naggyá tenni a csapatot. Így összességében nyilván jól jött ki a dologból a Patriots, tehát a a gyakorlatias BB megint megcsinálta.

 

richard-seymour

 

Viszont szerintem Seymour elküldése egy végtelenül demoralizáló döntés volt, hisz a csapat védelmének azóta sincs igazán arca és gerince. Persze a lépés jól sült el, de egy háromszoros Super Bowl győztes legenda, aki jó eséllyel Hall of Famer lesz és rengeteget tett a csapatért, nem ezt érdemli. Mert ő és az ő jelentősége köszönőviszonyban sem volt Wilforkéval, Mankinsével vagy akár Mosséval. Ekkor még nem követtem az NFL-t, de ha mégis néztem volna, ezért a lépésért a Patriots máig egy szinten lenne megítélést illetően, mint a Colts (Peyton Manning), vagy a 49ers (Alex Smith).

 

2014

 

Logan Mankins, G, New England Patriots -> 4. körért és TE Tim Wrightért a Tampa Bay Buccannersbe

 

Mankins sokáig a liga messze legjobb guardja volt, még Tom Brady is kifakadt, amikor BB elcserélte. Főleg, hogy a csapat 2-2-vel kezdett, a Chiefs pedig olyan ordenáré nagy pofont adott a csapatnak, hogy a rajongók már azt nézték, mikor jön Jimmy Garoppolo. Azonban a Pats összekapta magát és végül megnyerték a Super Bowlt, ami Mankinsszel kettőből kétszer nem jött össze. Ráadásul Tim Wright akkor egy évig még normális játékosnak tűnt, hisz 6 TD-t szerzett a szezonban. Mára már nincs a csapatban, ellenben a negyedik körös defensive end Trey Flowersszel, aki még mindig megvan. De a lényeg úgyis a Super Bowl, bár igazság szerint a Mankins trade-nek nem sok köze volt hozzá.

 

Azt pedig, hogy mit jelentett Mankins, a faszagyerek a Bucsnak, meg nyilván a Patriotsnak, ide kattintva olvashatjátok el.

 

2016

 

Chandler Jones, DE/OLB, New England Patriots -> 2. körért + G Jonathan Cooperért az Arizona Cardinalsnak

 

Jonathan Cooper bust, viszont a 2. körrel (ha a Saintsen keresztül is), a csapat megszerezte G Joe Thuney-t, ami jó húzásnak tűnik. Persze így top pass rusher nélkül maradt a Patriots, viszont Brady és a támadósor hasít, szóval nem olyan nagy érvágás.

 

prd-meth01-idx-bg-boston-17-850x478large

 

Messze még a szezon vége, Jones legnagyobb hibája meg az volt, hogy a szezon második felében mindig leolvadt. Egyelőre All Pro szinten nyomja a Cardinalsban, szerintem az új poszton menni is fog vele. Ha azt nézzük, melyik csapat szerzett jobb játékost/játékosokat a csere során, akkor nem kérdés, hogy a Cardinals. Ha azt nézzük, hogy ki ment vele többre/kit nem vágott haza, akkor az a Patriots.

 

Martellus Bennett, TE, Chicago Bears + 6. kör -> 4. körért a New England Patriotsba

 

Ez megint egy Moss-szerű cserének tűnik. A Bears nem nyert semmit, a Patriotsnak viszont lett egy eddig 400 yardot és 4 TD-t gyűjtő TE-je, aki simán pótolja Rob Gronkowskit, ha arra nagyon ráálltak a védők. Ezt már most megnyerték, a korona a Super Bowl lesz.

 

Jamie Collins, OLB, New Engalnd Patriots -> 3. körös kompenzációs pickért (ha nem lesz, akkor 2018-as 4. kör) a Cleveland Brownsba

 

Erről itt írtunk bővebben. Szerintem tök mindegy, kit húz a Patriots jövőre, ha idén nem lesz Super Bowl győzelem, végig ott fog matatni a fejekben, hogy Collinsszal lehet, más lett volna. Mert ha lustább, ha nem, még mindig top5 LB, aki bármikor el tud dönteni egy meccset. A Browns pedig csak nyerhet a dologgal, egy jó eséllyel harmadik kör végét simán megért a próba.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!