Connect with us

Összefoglaló

Jameis Winstont elnöknek! – Összefoglaló

Jó meccsekben nem volt hiány ebben a fordulóban, mindegyik összefoglalónkba jutott legalább egy olyan meccs, amit fel fogunk emlegetni a szezon végén. Első blokkunkban két utolsó perces fordításáról, a szezon bátran állítom legszebb megmozdulásáról, és egy fura meccsről lesz szó.

 
 

Nem hatott a No Fly Zone, mégis a védelem hozta a meccset

Denver Broncos 25 – 23 New Orleans Saints

 

proxy-1

 

Egy olyan izgalmas, végletekig kiélezett meccset kaptunk, amire számítani lehetett, és végre a színvonalra sem panaszkodhattunk. Drew Brees hiába dobott két interceptiont, mindössze 8 passza volt pontatlan, és 21 passzból szerzett 303 yardot a Broncos félelmetes védelme ellen. Trevor Siemianról már a meccs előtt jöttek riportok, hogy a bal vállával problémái vannak, de lehet nem sérülés, hanem a teljesítménye miatt kezdhet aggódni, alighanem a legjobbkor jön számára a bye week. Folyamatos adok-kapokot láthattunk rengeteg turnoverrel mindkét oldalon, de a támadósorok is hozták a maguk formáját. Ám amikor a legjobban kellett, akkor a Saints elszalasztotta a győzelmi esélyét, vagy mondhatjuk, hogy a Broncos kiharcolta azt.

 

A meccs legjobbja: Darian Stewart

A broncos free safetyje két interceptiont is szerzett még a mérkőzés első felében, amivel mattolni tudta a Broncos védelme Breeséket, illetve egy fumble-t is összeszedett.

 

A meccs legrosszabbja: Michael Thomas

Az újonc elkapó bombaformában várta a találkozót, ám mégis az egyik antihőse lett annak. Két fumble-t is vétett, amik a meccs végkimenetelét látva meccsed eldöntő tényezőnek bizonyult.

 

A meccs csalódása: hogy nem láttuk a TV-ben

Sajnos így alakult, de aki teheti, az mindenképp szerezze be a meccs felvételét!

 

A meccs meglepetése: a Saints pass rush

Finoman szólva sem a védelméről volt ismert Sean Peyton csapata, de most alaposan kitettek magukért. No nem a 337 bekapott yard miatt, hanem a két interception, de főleg a 6 sack, amit szereztek. Nem a Broncosé a legjobb támadófal a ligában, de ez akkor is megsüvegelendő teljesítmény, ráadásul hat különböző játékos szerezte.

 

A meccs jelenete: blokkolt extra pont

Mi más lehetne, mint a meccset lezáró megmozdulás, ami a Broncos győzelmet jelentette? (ami az egyik kameraállás szerint talán szabálytalan volt, hiszen Parks a visszahordás alatt talán elhagyta a pályát egy pillanatra, ám a bírók nem találtak perdöntő bizonyítékot… milyen jó ez a fehér cipő)

 


 
 

Jared Goff time?

Los Angeles Rams 9 – 6 New York Jets

 

proxy-2

 

Amennyire színvonalas volt az előző meccs, annyira nem ragaszthatjuk rá ezt a jelzőt erre az összecsapásra. Az eredmény csalóka, ugyanis legalább egy TD-t láthatott az, aki ezt a meccset nézte, ráadásul nem is akármilyet. Bryce Petty nem tudta győzelemre vezetni első kezdőként lejátszott mérkőzésén a csapatát, a támadósor a szerzett hatpontos után egyszer(!) járt a Rams térfelén majd’ 3 negyeden keresztül, ez a Rams védelmének az érdeme. Na nem mintha a Rams offense sokkal jobban teljesített volna, amire a 9 szerzett pontból is rájöhettünk. Egyes források már meglebegtették, hogy jövő héten az idei 1/1-es irányító, Jarde Goff fog kezdeni, amire ez a meccs csak még inkább ráerősített. Ez az offense gyenge, nincs arra garancia, hogy Goffal jobb lesz a helyzet, de ha ebben a posványban maradnak, azzal sem fog javulni a támadósor.

 

A meccs legjobbja: a Rams védelme

Nem volt igazán kiugró teljesítmény a védelemből, talán Alec Ogletree kaphatta volna az interceptionje fontossága miatt, hiszen a two-minutes warning után szerezte, de kár lenne elvenni az érdemet az egység teljesítményétől. Surranópályán emeljük ki Johnny Hekkert is, mert a punterek is emberek!

 

A meccs legrosszabbja: Case Keenum

Pettyt igazságtalanság lenne elővenni és Keenum sem volt kifejezetten pocsék, de a Jets secondary ellen a 165 yard, és a majd’ 50%-os passzpontosság kiábrándító, ami lehet a kezdő pozíciójába kerülhet.

 

A meccs csalódása: Todd Gurley

Gurley idén pocsék, ezt alighanem kijelenthetjük. Sokáig nem nagyon tudott mit hozzátenni a meccshez, a meccs végére sikerült kicsit kidomborítani a statisztikáit, de a ~3,04-es Y/A átlag tőle abszolút csalódás, merthogy…

 

A meccs meglepetése: Benny Cunningham

…cseréje, Benny Cunningham viszont szárnyalt. Voltak arról hírek, hogy kaphat lehetőségeket Gurley formája és egészségi állapota miatt. 6,66-os Y/A átlaggal futott, ezzel kenterbe verte Gurley-t.

 

A meccs jelenete: Bilal Powell TD-je

Nem volt nehéz kiválasztani az egyetlen TD-t a meccsről, de ez kivételesen szépre és okosra sikerült.

 


 
 

A meccs utolsó másodpercében kell vezetni, a többi nem számít

Kansas City Chiefs 20 – 17 Carolina Panthers

 

proxy-3

 

17-0-s állásról fordította meg a Chiefs idegenben a meccset, hiszen egy utolsó másodperces mezőnygóllal sikerült megnyerniük a találkozót. A Panthers csak saját magát okolhatja a vereségért, vezettek egy 10 perces(!) drive-ot, aminek punt lett a vége, Newton pick6-et dobott, végül 29 másodperccel a vége előtt passzjátékot hívtak, a 14 yardos passzt Benjamin elkapta, majd Marcus Peters elvette tőle, így 17-17-es állásnál kaptak egy ajándék mezőnygól kísérletet, amit Santos rutinból berúgott. Ezzel mindössze egyszer vezetett a Chiefs az összecsapás során, amikor lefújták a találkozót.

 

A meccs legjobbja: Cam Newton

Newton végre úgy játszott, amiért tavaly MVP címet kapott. Látszik a játékán, hogy a bye week alatt alaposan átbeszélték Riverával a dolgokat, sokkal hatékonyabban játszik. Eeen a meccsen sok pontatlan passza volt, de a futásaival ismét fennforgást tudott okozni az ellenfél védelmében. Egyedül a pick6 csúfítja el teljesítményét, nem beszélve a vereségről.

 

A meccs legrosszabbja: Alex Smith

Alex Smith-nek továbbra is az a szerencséje, hogy ilyen védelem áll a rendelkezésére, mert ő magától nem nyerne meccseket a Chiefs, az is biztos. 178 yard, 1 INT, ami azzal a ténnyel is pocsék, hogy Jeremy Maclin nem állt a rendelkezésére.

 

A meccs meglepetése: Tyreek Hill

Maclin hiányában tökéletesen hozta a WR1 szerepet az újonc játékos, 10 elkapásból 89 yardot szerzett, illetve volt 12 futott yardja is.

 

A meccs jelenete: Chris Jones sackje

A Chiefs idén draftolt DE-je is letette a névjegyét az NFL-ben egy -12 yardos sackkel, az ünneplése pedig stílusos lett.

 


 
 

Reménytelen és reményteljes Playoff esélyek

Chicago Bears 10 – 36 Tampa Bay Buccaneers

 

proxy-4

 

Nagyon sima győzelmet aratott a hazai csapat, végig vezetve húzták be a találkozót, ráadásul a második félidőben pontot sem engedtek a vendég Maciknak. 4 turnovert hoztak össze Cutlerék ellen, volt közte egy safety és egy pick6 is, így kivételesen a Bucs védelme is hozzátette a győzelemhez a magáét. Jameis Winston a második félidőben parádézott annak ellenére, hogy legjobb elkapója, Mike Evans csak 4 elkapást produkált. A Bearsnek ezzel az utolsó szalmaszál is elszállni látszik a rájátszásra, már ha voltak ilyen remények a Szeles városban, főleg hogy a támadófaluk 2/5-e megsérült, a Bucs viszont a forduló nyertese volt az NFC South-ban.

 

A meccs legjobbja: Leonard Floyd
Amióta kritikát kapott a szezon első negyedében nyújtott produkciójáról, mintha kicserélték volna. Ezúttal másfél sacket hozott a konyhára az újonc pass rusher, ami az 5. volt neki ebben a mutatóban 2016-ban.

 

A meccs legrosszabbja: Jay Cutler
2 INT, 2 fumble, amiből egyet elvesztett, így esélye sem volt a győzelemre csapatának. Statisztikáját csak az első félidő végén dobott 50 yardos hail mary TD-je mentette meg.

 

A meccs meglepetése: a Bucs védelme
Ilyen jó teljesítményre akkor sem számítottunk, ha tudtuk, Cutler játékában benne lehetnek a turnoverek. A különbség kialakításában kulcsszerepet játszottak, úgy tűnik bevált a védőkoordinátor csere Floridában.

 

A meccs jelenete: Jameis Winston OMFG!!!!!!!!!!
Igazából Cutler hail mary passza is lehetne, de ez egy olyan passzjáték volt, amitől letéped az arcod!

 


 
 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!