Connect with us

Összefoglaló

Jameis Winstont elnöknek! – Összefoglaló

Jó meccsekben nem volt hiány ebben a fordulóban, mindegyik összefoglalónkba jutott legalább egy olyan meccs, amit fel fogunk emlegetni a szezon végén. Első blokkunkban két utolsó perces fordításáról, a szezon bátran állítom legszebb megmozdulásáról, és egy fura meccsről lesz szó.

 
 

Nem hatott a No Fly Zone, mégis a védelem hozta a meccset

Denver Broncos 25 – 23 New Orleans Saints

 

proxy-1

 

Egy olyan izgalmas, végletekig kiélezett meccset kaptunk, amire számítani lehetett, és végre a színvonalra sem panaszkodhattunk. Drew Brees hiába dobott két interceptiont, mindössze 8 passza volt pontatlan, és 21 passzból szerzett 303 yardot a Broncos félelmetes védelme ellen. Trevor Siemianról már a meccs előtt jöttek riportok, hogy a bal vállával problémái vannak, de lehet nem sérülés, hanem a teljesítménye miatt kezdhet aggódni, alighanem a legjobbkor jön számára a bye week. Folyamatos adok-kapokot láthattunk rengeteg turnoverrel mindkét oldalon, de a támadósorok is hozták a maguk formáját. Ám amikor a legjobban kellett, akkor a Saints elszalasztotta a győzelmi esélyét, vagy mondhatjuk, hogy a Broncos kiharcolta azt.

 

A meccs legjobbja: Darian Stewart

A broncos free safetyje két interceptiont is szerzett még a mérkőzés első felében, amivel mattolni tudta a Broncos védelme Breeséket, illetve egy fumble-t is összeszedett.

 

A meccs legrosszabbja: Michael Thomas

Az újonc elkapó bombaformában várta a találkozót, ám mégis az egyik antihőse lett annak. Két fumble-t is vétett, amik a meccs végkimenetelét látva meccsed eldöntő tényezőnek bizonyult.

 

A meccs csalódása: hogy nem láttuk a TV-ben

Sajnos így alakult, de aki teheti, az mindenképp szerezze be a meccs felvételét!

 

A meccs meglepetése: a Saints pass rush

Finoman szólva sem a védelméről volt ismert Sean Peyton csapata, de most alaposan kitettek magukért. No nem a 337 bekapott yard miatt, hanem a két interception, de főleg a 6 sack, amit szereztek. Nem a Broncosé a legjobb támadófal a ligában, de ez akkor is megsüvegelendő teljesítmény, ráadásul hat különböző játékos szerezte.

 

A meccs jelenete: blokkolt extra pont

Mi más lehetne, mint a meccset lezáró megmozdulás, ami a Broncos győzelmet jelentette? (ami az egyik kameraállás szerint talán szabálytalan volt, hiszen Parks a visszahordás alatt talán elhagyta a pályát egy pillanatra, ám a bírók nem találtak perdöntő bizonyítékot… milyen jó ez a fehér cipő)

 


 
 

Jared Goff time?

Los Angeles Rams 9 – 6 New York Jets

 

proxy-2

 

Amennyire színvonalas volt az előző meccs, annyira nem ragaszthatjuk rá ezt a jelzőt erre az összecsapásra. Az eredmény csalóka, ugyanis legalább egy TD-t láthatott az, aki ezt a meccset nézte, ráadásul nem is akármilyet. Bryce Petty nem tudta győzelemre vezetni első kezdőként lejátszott mérkőzésén a csapatát, a támadósor a szerzett hatpontos után egyszer(!) járt a Rams térfelén majd’ 3 negyeden keresztül, ez a Rams védelmének az érdeme. Na nem mintha a Rams offense sokkal jobban teljesített volna, amire a 9 szerzett pontból is rájöhettünk. Egyes források már meglebegtették, hogy jövő héten az idei 1/1-es irányító, Jarde Goff fog kezdeni, amire ez a meccs csak még inkább ráerősített. Ez az offense gyenge, nincs arra garancia, hogy Goffal jobb lesz a helyzet, de ha ebben a posványban maradnak, azzal sem fog javulni a támadósor.

 

A meccs legjobbja: a Rams védelme

Nem volt igazán kiugró teljesítmény a védelemből, talán Alec Ogletree kaphatta volna az interceptionje fontossága miatt, hiszen a two-minutes warning után szerezte, de kár lenne elvenni az érdemet az egység teljesítményétől. Surranópályán emeljük ki Johnny Hekkert is, mert a punterek is emberek!

 

A meccs legrosszabbja: Case Keenum

Pettyt igazságtalanság lenne elővenni és Keenum sem volt kifejezetten pocsék, de a Jets secondary ellen a 165 yard, és a majd’ 50%-os passzpontosság kiábrándító, ami lehet a kezdő pozíciójába kerülhet.

 

A meccs csalódása: Todd Gurley

Gurley idén pocsék, ezt alighanem kijelenthetjük. Sokáig nem nagyon tudott mit hozzátenni a meccshez, a meccs végére sikerült kicsit kidomborítani a statisztikáit, de a ~3,04-es Y/A átlag tőle abszolút csalódás, merthogy…

 

A meccs meglepetése: Benny Cunningham

…cseréje, Benny Cunningham viszont szárnyalt. Voltak arról hírek, hogy kaphat lehetőségeket Gurley formája és egészségi állapota miatt. 6,66-os Y/A átlaggal futott, ezzel kenterbe verte Gurley-t.

 

A meccs jelenete: Bilal Powell TD-je

Nem volt nehéz kiválasztani az egyetlen TD-t a meccsről, de ez kivételesen szépre és okosra sikerült.

 


 
 

A meccs utolsó másodpercében kell vezetni, a többi nem számít

Kansas City Chiefs 20 – 17 Carolina Panthers

 

proxy-3

 

17-0-s állásról fordította meg a Chiefs idegenben a meccset, hiszen egy utolsó másodperces mezőnygóllal sikerült megnyerniük a találkozót. A Panthers csak saját magát okolhatja a vereségért, vezettek egy 10 perces(!) drive-ot, aminek punt lett a vége, Newton pick6-et dobott, végül 29 másodperccel a vége előtt passzjátékot hívtak, a 14 yardos passzt Benjamin elkapta, majd Marcus Peters elvette tőle, így 17-17-es állásnál kaptak egy ajándék mezőnygól kísérletet, amit Santos rutinból berúgott. Ezzel mindössze egyszer vezetett a Chiefs az összecsapás során, amikor lefújták a találkozót.

 

A meccs legjobbja: Cam Newton

Newton végre úgy játszott, amiért tavaly MVP címet kapott. Látszik a játékán, hogy a bye week alatt alaposan átbeszélték Riverával a dolgokat, sokkal hatékonyabban játszik. Eeen a meccsen sok pontatlan passza volt, de a futásaival ismét fennforgást tudott okozni az ellenfél védelmében. Egyedül a pick6 csúfítja el teljesítményét, nem beszélve a vereségről.

 

A meccs legrosszabbja: Alex Smith

Alex Smith-nek továbbra is az a szerencséje, hogy ilyen védelem áll a rendelkezésére, mert ő magától nem nyerne meccseket a Chiefs, az is biztos. 178 yard, 1 INT, ami azzal a ténnyel is pocsék, hogy Jeremy Maclin nem állt a rendelkezésére.

 

A meccs meglepetése: Tyreek Hill

Maclin hiányában tökéletesen hozta a WR1 szerepet az újonc játékos, 10 elkapásból 89 yardot szerzett, illetve volt 12 futott yardja is.

 

A meccs jelenete: Chris Jones sackje

A Chiefs idén draftolt DE-je is letette a névjegyét az NFL-ben egy -12 yardos sackkel, az ünneplése pedig stílusos lett.

 


 
 

Reménytelen és reményteljes Playoff esélyek

Chicago Bears 10 – 36 Tampa Bay Buccaneers

 

proxy-4

 

Nagyon sima győzelmet aratott a hazai csapat, végig vezetve húzták be a találkozót, ráadásul a második félidőben pontot sem engedtek a vendég Maciknak. 4 turnovert hoztak össze Cutlerék ellen, volt közte egy safety és egy pick6 is, így kivételesen a Bucs védelme is hozzátette a győzelemhez a magáét. Jameis Winston a második félidőben parádézott annak ellenére, hogy legjobb elkapója, Mike Evans csak 4 elkapást produkált. A Bearsnek ezzel az utolsó szalmaszál is elszállni látszik a rájátszásra, már ha voltak ilyen remények a Szeles városban, főleg hogy a támadófaluk 2/5-e megsérült, a Bucs viszont a forduló nyertese volt az NFC South-ban.

 

A meccs legjobbja: Leonard Floyd
Amióta kritikát kapott a szezon első negyedében nyújtott produkciójáról, mintha kicserélték volna. Ezúttal másfél sacket hozott a konyhára az újonc pass rusher, ami az 5. volt neki ebben a mutatóban 2016-ban.

 

A meccs legrosszabbja: Jay Cutler
2 INT, 2 fumble, amiből egyet elvesztett, így esélye sem volt a győzelemre csapatának. Statisztikáját csak az első félidő végén dobott 50 yardos hail mary TD-je mentette meg.

 

A meccs meglepetése: a Bucs védelme
Ilyen jó teljesítményre akkor sem számítottunk, ha tudtuk, Cutler játékában benne lehetnek a turnoverek. A különbség kialakításában kulcsszerepet játszottak, úgy tűnik bevált a védőkoordinátor csere Floridában.

 

A meccs jelenete: Jameis Winston OMFG!!!!!!!!!!
Igazából Cutler hail mary passza is lehetne, de ez egy olyan passzjáték volt, amitől letéped az arcod!

 


 
 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!