Connect with us

Hír

Lassan kifizetődik a Dee Fordba vetett bizalom

Dee Ford a 2014-es draft első körében került a Chiefshez, mindenki nagy megdöbbenésére. A fiatal játékos nem is váltotta meg a világot az első két évében, legemlékezetesebb jelenete pedig az volt, amikor fejvesztve menekül Frank Gore elől:

 

giphy

 

Ford lett a Colts elleni mérkőzés egyik hőse, 3,5 sacket szerzett a mérkőzésen. Ez mindössze kettővel kevesebb, mint amennyit 30 meccsen hozott össze 2014-ben és 2015-ben. Nem csoda, hogy örülnek neki, különösen Tamba Hali, aki az utóbbi két és fél évben rengeteg tanáccsal látta el a Justin Houston sérülése miatt kezdőbe kerülő fiatalt. Szerinte az OLB rengeteget fejlődött, már nem csak az a vakon futok az irányító felé típusú srác, aki az egyetemen volt, hanem figyeli az irányítót, olvassa a játékot és ezzel együtt kezd egyre produktívabb lenni.

 

Ford ettől függetlenül még messze van a jótól, futás ellen különösen gyenge, még ha pass rushban már kezd vállalható szintet hoznia. Bár az irány jó, és nem kizárt, hogy egy olyan életutat jár be, mint a karrierje elején a liga legpocsékabb tackle-jei közé tartozó Eric Fisher. A korábbi 1/1-es ugyanis élete formájában játszik, passz blokkolásban korrekt, futás segítésében pedig top10-es teljesítményt nyújt.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!