Connect with us

Hír

Mennyire szúrt ki magával Jeffery?

Mint azt korábban is írtuk, Alshon Jeffery, a Bears kiváló elkapója teljesítményfokozó szereket használt, amiért négy meccs eltiltást kapott. Ez borzasztó hír a számára, hisz idén franchise tag alatt játszott, jövőre pedig nincs érvényes szerződése.

 

2157889318001_5210082993001_5210050849001-vs

 

Egy jó játékos értékét két dolog tudja nagyon lenyomni: a pályán kívüli ügyek és a sérülések. Jefferynek eddig két teljes szezonja volt a lehetséges ötből (az ideit is beleszámolva), ezeken 2500+ yardot és 17 TD-t szerzett. Nem kérdés, hogy elit elkapóról van szó. Viszont a Bears már idén sem akarta megfizetni és nem biztos, hogy ezek után adnának annyi pénzt, mint amennyit Jeffery szeretne.

 

A legjobban kereső elkapó AJ Green 15 millióval évente, de ő közel jár ahhoz, hogy zsinórban hatodik évében is 1000+ yard fölé jusson. Utána jön Julio Jones, Demaryius Thomas és Dez Bryant 14 millióval. Jones All Pro, Bryant egy top év után kapott szerződést, Thomast pedig túlértékelték, de cserébe legalább rendszeresen játszik és nincsenek balhéi.

 

Ezután az elit kategória után következik TY Hilton 13 millióval, majd egy kisebb ugrás Doug Baldwin 11,5 milliójáig. Jeffery kvalitásai szerint a 14 milliós kontingenshez tartozik, sérülékenysége és eltiltása miatt viszont könnyen 10-11 millióra korlátozódhat az értéke. Ráadásul a tavalyi évvel ellentétben idén eléggé töltött lesz a piac: Vincent Jackson például nem olyan nagy név már, de Kenny Stills, Adam Humphries, Willie Snead, Terrance Williams, Terrelle Pryor, Brian Quick, Kendall Wright, Cordarrelle Patterson, Michael Floyd, Kenny Britt, DeSean Jackson, Jaron Brown vagy épp Pierre Garcon azért elférne majd egy két csapatnál. Persze nem fogja mindegyikük tesztelni a piacot, de nem is lesz kényszere senkinek, hogy agyon fizessen valakit, akiben túl nagy a kockázat.

 

Egy egészséges szezonnal Jeffery 14 milliót is zsebre tehetett volna. Most örülhet, ha 11 összejön.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!