Connect with us

Beharangozó

2016 FK! Pemium Selection #11

Ezúttal a szokásos leosztás helyett egy különlegességgel várunk Benneteket a Kandalló Kézműves Pubba. A földszinten ugyanúgy megtekinthetők a Sport TV által közvetített találkozók, az emeleten pedig a 10 órás sávból GamePassről az Eagles@Seahawks összecsapás mellett 7 órától RedZone közvetítéssel szolgálhatunk, az FK! Klub során először!

 

kk

 

De mi is az a RedZone?

 

A RedZone a liga hivatalos csatornájának, az NFL Networknek a műsora, ami minden vasárnap jelentkezik. Lényege, hogy a forduló összes egy időben zajló meccséről mutatnak hol élőben, hol felvételről akciókat, nevéből adódóan inkább a touchdownoké a főszerep, amikből mindegyiket megmutatják. Ami az igazán pláne benne, hogy ez reklámmentes, vagyis ha az általuk X időpontban élőben adott meccsen reklám van (időkérés, sérülés stb által), akkor rögtön átkapcsolnak egy másik találkozóra. Semmiről nem maradsz le, és folyamatosan nézhetsz akciókat, van ennél királyabb dolog? A 19 órás sávból fogunk meccseket nézni e műsornak hála, amikről a Preview cikkünkben olvashattok.

 

Baltimore Ravens (5-4) @ Dallas Cowboys (8-1)

A Sport TV által közvetített találkozó igen pikánsnak ígérkezik, talán a legjobb összecsapás a 7 órás sávból, ahol két csoportelső méri össze erejét.

 

Hogyan nyerhet a Ravens?

Nincs könnyű helyzetben a vendégcsapat, hiszen az NFL legjobb formájában lévő gárdájának otthonában lenne ordító szükségük a győzelemre, ha továbbra is a csoportelsőség a fő célja a Hollóknak, márpedig miért ne lenne az? Ha valamiben bízhatnak a Ravens drukkerek, akkor az a védelmük, jelenleg ez a csapatrészük az erősebb, és várhatóan az ő teljesítményükön múlik a győzelmük is. A Cowboysé a liga 3. legjobb támadósora, az Elliott-Bryant-Prescott hármas nagyon okosan, türelmesen tudja miszlikbe aprítani aktuális ellenfelét, legyen az akár a meccs elején, akár az utolsó 2 percen belül. Földön és levegőben is erős tehát a hazaiak felhozatala, de ez a Ravens képes lehet megállítani őket.

 

C.J. Mosley, Zach Orr, Shareece Wright

 

Ugyan Ezekiel Elliott vezeti a futott yardok terén a ligát, a Ravens védelme 80 futott yard alatt tartja átlagban az ellenfelet, többek között olyan klasszisokat sikerült semlegesíteniük, mint Le’Veon Bell (32 futott yard) és LeSean McCoy (58 yard). Olyan hibákat nem engedhetnek meg maguknak, amit a Steelers elkövetett múlt héten, képtelenek voltak féken tartani az újonc futót, abból a meccsből sokat tanulhatnak Harbaugh-ék. Főleg úgy, hogy a Ravens támadósorára nem nagyon lehet bízni a győzelem kulcsát. Joe Flacco rettentő inkonzisztens, és minden héten nem lesz egy 95 yardos Mike Wallace TD valószínűleg. Egy módon tudná az offense eldönteni a meccset, ha minél tovább a vonal mellett tartanák Prescottékat, abból baj nem lehet. Ehhez kiváló célpontok állnak az olasz csődör rendelkezésére, illetve talán életre kel a futójáték az újonc Dixon előtérbe kerülésével.

 

Hogyan nyerhet a Cowboys?

Ezt a kérdést egy nagyon rövid válasszal is el lehet intézni: ahogyan eddig. Nem árulunk nagy zsákbamacskát, ha a támadósor lehet a garancia a sikerre. Jason Garrett fiai majdnem 29 pontot szereznek meccsenként, pillanatok alatt képesek eljutni A-ból B-be a pályán, és rengeteg fegyverarzenállal rendelkeznek. A már említett hármas mellett Cole Beasley és Jason Witten nevét is érdemes az agyunkba vésni, mert Prescott bármikor képes előhúzni őket cilinderéből, és védelem legyen a talpán, aki megállítja őket.

 

13385834_295543927451886_1535516245_n1

 

És ha már védelem, nos, ez továbbra sem tartozik Amerika Csapatának erősségei közé, ugyanakkor a lehetőségekhez képes abszolút csúcson túli teljesítményre is képesek, gondoljunk csak a Packers elleni összecsapásra példának okáért. A védelmedet pedig úgy tudod a legjobban pihentetni, ha nálad van a labda, ez meg aligha okoz gondot jelen állás szerint a Cowboysnak. Félnivalójuk a Ravens elkapóitól lehet, mert a Smith-Perriman-Wallace hármasban bármikor benne van egy váratlan hosszú passz, aminek a vége jó sok yard szokott lenni általában.

 

A fogadóirodáknál 7 pontos favorit Jerry Jones csapata, ami talán nem is túlzó különbség, de mind ismerjük a közhelyszótár első tételét: az NFL-ben bármi megtörténhet. Mi sem bizonyítja jobban, hogy két szerkesztőnk is meglepetésre számít.

 

baldal

 

 

New England Patriots (7-2) @ San Francisco 49ers (1-8)

 

Szintén egy Sport TV által közvetített találkozóról van szó, amire reflexből vágja rá mindenki, hogy sima vendég, és ezzel aligha lehet vitába szállni. Mi mégis megtesszük!

 

Mert Chip Kelly egyszer már belepiszkított a palacsintába

Még az Eagles vezetőedzőjeként játszott az előző szezonban a Patriots ellen egy kísértetiesen hasonló előrejelzésű találkozót mint amilyen a mostani, és meglepő módon be is húzta Foxborough-ban a győzelmet, amire nagyon kevesen fogadtak volna. Annak a győzelemnek a kulcsa az Eagles special teamjében rejlett, punt return és blokkolt punt utáni TD is született a meccsen.

 

Mert Kaepernick veretlen a Pats ellen

Egyszer találkozott karrierje során aktuális ellenfelével a politikai megmozdulásairól híres irányító, akkor idegenben 41-34-re sikerült győznie. Egy teljesen más csapat a mostani 49ers az akkorihoz képest, Kaep játékstílusa viszont nem változott a legutóbbi találkozó óta.

 

kaepernick-brady-support-05-08-15

 

Mert Brady még sosem játszott idegenben a 49ers ellen

Aki hisz a babonákban, annak itt egy újabb reménysugár! Egy lehetősége lett volna ez kaliforniai túrára, ám a 2008-as sérülése miatt erről lemaradt. Ki tudja, lehet hathat a játékára negatív értelemben egy olyan város, ahol még sosem játszott.

 

Mert minden sorozat megszakad egyszer

Chip Kellyék jelenleg egy 8 meccses vereségszériában zuhannak egy top 3-as draftcetli felé, de mint egyszer mindennek, úgy ennek is vége fog szakadni egyszer. Miért ne történhetne akkor, amikor senki nem számít rá?

 

Ugye hogy nem is olyan reménytelen a 49ers helyzete? Mégis valamilyen oknál fogva a Patset tartják a találkozó toronymagas esélyesének, biztos csak azért, mert tele van sérült kulcsjátékossal a hazai csapat, meg a két csapat mérlege, meg Brady MVP formája, és a többi. Szerkesztőségünkből csak egy valaki hisz a csodában, nyilván azért, mert elolvasta a fenti bekezdéseket.

 

nesf

 

 

Philadelphia Eagles (5-4) @ Seattle Seahawks (6-2-1)

 

A 10 órás, de lehet a teljes vasárnapi kínálat legjobb mérkőzése várható a két csapat összecsapásán, ahol egy valami teljesülni fog, mégpedig hogy a madár az ász!

 

A meccs kérdése: hogyan teljesít Wentz egy elit védelem ellen?

Erre a kérdésre kaptunk egy kis ízelítőt a Vikings ellen, az alapján jobb, ha az Eagles drukkerek rá se néznek a meccsre. Ráadásul olyan, semmiképp sem elhanyagoltató tényezők hátráltatják a teljesítményét, mint hogy képtelenek elkapni egy labdát az elkapói, illetve Lane Johnson nagyon hiányzik abból a támadófalból. Ha ez mind nem lenne elég, akkor most a liga egyik legjobb védelme ellen kéne bizonyítani a félelmetes hangulatú Century Link Fielden.

 

Két hasonló csapat találkozik

A két csapat nagyon hasonlít a statisztikai mutatókban, már csak ezért is ez lehet a forduló meccse. A csapatok támadósora nagyon hasonló adatokat mutat, annyi a különbség, hogy – meglepő módon – az Eaglesnek több futott, míg a Seahawksnak több passzolt yard adja meg a total yardok összegét. Egy lényeges eltérés van, az Eagles 4 ponttal többet szerez meccsenként (25 vs 21), de bárkinek komoly fejtörés ennyi pontot feltenni a ‘hawks védelme ellen. Ha a támadósorok hasonlóak voltak, akkor a védelmek még inkább azok. Engedett pontokban századok döntenek, 18 pontnál többet egyikük sem enged átlagban, ráadásul nem gondolnánk, de az Eagles engedi a kevesebb yardot.

 

d

 

Seahawks OL vs Eagles DL

Alighanem ez a párharc fogja befolyásolni a Seahawks támadásainak menetét. Az utóbbi időben nem nagyon lehetett panasz a seattle-i támadófal teljesítményére, meg is látszik Wilson számain, ráadásul a szezon eddigi szakaszában hátráltató sérüléséből is folyamatosan gyógyulgat. A Fletcher Cox és Brandon Graham által fémjelzett támadófal ellen azonban felkötheti a gatyáját az egység, az Eagles két legjobb védőjéről beszélünk, akik kiválóak passzsiettetésben.

 

Ám hiába a kedvező feltételek, az Eagles győzelmére van kisebb esély. A Sasok idegenben nagyon harmatosak, idei 5 vendégként lejátszott meccsükből mindössze Chicagóban tudtak győzni, Seattle-be pedig nem nyerni járnak a csapatok általában. A Seahawksról meg tudjuk, hogy nekik a 10. hét után kezdődik a szezon, akkor váltanak át a rájátszás üzemmódra, amivel elég sokáig képesek eljutni. Szerkesztőségünk ezeket figyelembe véve adta le tippjeit, amivel konszenzusos hazai győzelmet jósolunk.

 

phisea

 

 

Green Bay Packers (4-5) @ Washington Redskins (5-3-1)

 

Mivel a múlt héttől számítva minden SNF-et közvetít a Sport TV, így ezzel a meccsel lehet teljes a vasárnapi NFL maraton.

 

A rájátszásba jutás a tét

Mindkét félnek létfontosságú lenne a győzelem, ha továbbra is a rájátszásba kívánnak jutni. A vendég Sajtfejűek vannak a nagyobb pácban, emberemlékezet óta nem álltak negatív mérleggel 10 forduló után, értelemszerűen ezzel a csoportelsőség sem az övék. McCarthy alatt edzőkarrierje során talán most inog leginkább a szék, a Packers mélyrepüléséért ő is felelős, az utóbbi két évben évről évre romlik az offense teljesítménye, ami egy ilyen kerettel nagy szó.

 

pi-nfl-rodgers-sad-010316-vresize-1200-675-high-35

 

Velük szemben a liga 4. legjobb támadósora kívánja földbe döngölni őket. Kirk kapitányék a borzalmas szezonkezdet után elképesztő javuláson mentek keresztül, és reális eséllyel várhatják a rájátszást, de ehhez mindenképp győzelem kell. Mert az NFC Leastből NFC Beast lett 2016-ra, mind a négy csapat pozitív mérleggel áll 9 meccs után, ami példátlan. Tavaly hasonló leosztással találkoztak már a Wild Card körben, akkor a gyenge formában lévő Packers győzedelmeskedni tudott, ez is fűtheti a hazaiakat a meccs során.

 

Sokan a pénzükért játszanak

Ugyan erről még lehet korai beszélni, de könnyen lehet, hogy ez a meccs fogja befolyásolni a két csapat további lehetőségeit. A Packers számára lenne kellemetlenebb a vereség, viszont a Redskinsben többen játszanak a nagy gázsiért. A Packersnél aligha kérdéses, hogy T.J. Lang és J.C. Tretter megkapja a maga pénzecskéjét Ted Thompsonéktól, de Nick Perry vagy Jared Cook helyzete már érdekesebb. Előbbi egy prove it szerződéssel játszik (elég jól) 2016-ban, utóbbi meg most térhet vissza sérüléséből bizonyítani.

 

pierre-garcon-88-desean-jackson-11

 

A Redskins helyzete már érdekesebb, elég csak arra gondolni, hogy Cousinsnak sincs szerződése jövőre, egy back-to-back rájátszásba jutással pedig rászolgálna a nagy dellára. Az irányító jó teljesítményéhez elkapók kellenek, akikből DeSean Jackson és Pierre Garcon szerződése is lejár a szezon végeztével, mindkettejüket pedig kizárt, hogy megtartsák, de lehet mindketten távoznak majd (D-Jax sérülés miatt nem tud bizonyítani). Védőoldalon Chris Bakernek kell egy új szerződéséért játszania, de talán az ő helye nem kérdés a Redskinsnél.

 

A Josh Norman-ügy

Máig nagy viták vannak a Panthers egykori, a Redskins jelenlegi cornere megítéléséről, de úgy tűnik nem csak a nagy pénz hozta ki belőle az állatot tavaly, hiszen idén is hasonló szinten játszik. Nagyon kevés játékos tudta idén megverni egy az egyben, plusz amikor nem volt a pályán, akkor a passzvédekezés megszűnt létezni a fővárosiaknál, abszolút kulcsjátékossá nőtte ki magát rövid idő alatt, de ennyi pénzért ez volt a minimum. Most újra komoly feladat elé néz, hiszen minden jel szerint Jordy Nelsont, a Packers legveszélyesebb elkapóját, egyben Rodgers kedvenc fegyverét kell féken tartania 60 percen át, biztos rengeteg emlékezetes videó fog születni kettejük párharcából.

 

Egy sok pontos párharcra számítok, kérdés, hogy a Packers védelme mennyire tudta kiheverni a múlt heti sokkot. Nem lesz könnyű dolguk levédekezni a ‘skins offense-t, és sokan nem is gondoljuk, hogy ez összejön majd, hiszen mindössze két Packers tipp született tőlünk.

 

gbwas

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!