Connect with us

Beharangozó

TNF – A megtörtek párbaja

Nem lehet jó most Saints vagy Panthers drukkernek lenni, ahogy a Saints vagy Panthers csapat helyében sem lehet kellemes. Mindkét csapat megnyerte múlt héten a mérkőzését, kezükben volt a győzelem, erre az utolsó másodpercekben tökön szúrták magukat és vesztesen hagyták el a pályát. A rájátszás kezd elúszni, aki most veszít, az készülhet a jövő évi draftra.

 

36775826-36775826

 

A fogadóirodáknál messze a hazai pályán játszó Panthers az esélyesebb, és talán joggal. A védelem kezd összeállni, nem elit, de már alakul, az offense pedig a liga egyik legrosszabb védelme ellen készül pályára lépni. Ellenben a Saintsnél hiába van talán a liga legjobb offense-e, ha a speciális egység és a védelem elszúrja. A következőkben megpróbálom számszerűsítve megjósolni a mérkőzés alakulását (így egyértelmű lesz, hogy jár-e a pipa), illetve a győztest:

 

1. Brees 400+ yardot fog dobni és minimum 3 TD-t.

 

A Panthersé a liga második legjobb futás elleni védelme, mindössze 3,4 yardot engednek kísérletenként. A Saintsnél elég jó a támadófal, hogy lyukakat nyisson, de a 322 yardot átlagoló Drew Brees a csapat fő erőssége. Nagy probléma ez a Panthersnek, mert az ő secondaryjük az egyik legpocsékabb a ligában.

 

2. Greg Olsen 100+ yard és TD

 

A Saints védelme sem hasít, passz ellen még a Panthersnél is rosszabbak, de nem bízok én már a Panthers elkapóiban és támadófalában. Szerintem Benjaminékat ki fogják többnyire venni a játékból, Cameron Jordan pedig agyon fogja terrorizálni Newtont, így csak Olsen fog parádézni a gyengécske linebacker sor ellen.

 

greg-olsen

 

3. 150+ yard és minimum 2 futott TD a Pantherstől

 

A Saints védelme a változatosság kedvéért a futás ellen is borzalmas, ha yardokban nem is annyira, TD-kben mindenképp. Szerintem a Panthers főleg futásokkal fognak operálni, már ha nem kerülnek hamar nagy hátrányba. Newtontól is jöhet pár nagyobb megiramodás, nem lepne meg, ha 50 yard fölött zárna.

 

4. A turnoverek a Saints javára billentik a mérleg nyelvét

 

Valahogy továbbra sem tudom elhinni, hogy a Panthers idén összeállhat. Breesen közel sem lesz most akkora nyomás, mint a Denver ellen, a támadófala jó, szerintem megoldják turnover nélkül. A másik oldalon pedig legalább kettőre számítok, minimum egy Newtontól.

 

5. 66+ pont lesz a meccsen

 

Brees jó, szét fogja passzolni a Pantherst, a Saints védelem pedig partiban fogja tartani Newtonékat. A végére lehet szoros a meccs, de szerintem mindkét fél átlépi a 30 pontos határt.

 

NFL: New Orleans Saints at Carolina Panthers

 

6. A Saints fog nyerni

 

Nem ők az esélyesek, de jelenleg őket tartom jobb csapatnak. Számukra még mindig elérhető a csoportgyőzelem, hisz ha nyernek, csak egy győzelemre lesznek a Falconstól és még játszanak is velük egyet. Igaz, egyszer már kikaptak tőlük, de ezt egalizálhatják, utána pedig a kezükben a sorsuk. A Panthersnek viszont már meszeltek, nincs reális esélyük a PO-ra.

 

nocar

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!