Connect with us

Minden ami NFL

Top 10 futó a 2015-ös classból

A 2014-es draft az elkapókról szólt: Brandin Cooks, Sammy Watkins, Mike Evans, Odell Beckham, Kelvin Benjamin, csakhogy a legjobbakat említsem. A 2015-ös draft viszont a futóké, akik között már most több Pro Bowler és All Pro kaliberű játékos van, így egy rangsorban össze is szedtük őket.

 

toddgurleydavidjohnson-compressed

 

1. David Johnson, Arizona Cardinals, 3/22

 

Johnson már újonc évében, többnyire csereként is varázsolt, 4,6-os átlaggal 581  yardot futott, 36 elkapásból lett 457 elkapott yardja, valamint bedobott a közösbe nyolc futott és négy elkapott TD-t. Idén már kezdőként lép pályára, nyolc mérkőzés után 705 yardja és nyolc TD-je van, valamint elkapásokban is hozott már 407 yardot, igaz, az elkapott TD-k hiányoznak. Viszont jelenleg ő a liga egyik legjobb futója, All Pro szezon elé néz.

 

2. Todd Gurley, Los Angeles Rams, 1/10

 

Gurley tavaly csak 13 meccsen tudott pályára lépni, viszont így is összejött 1106 yard és 10 TD, ami Pro Bowlt és második csapatos All Pro címet ért. Idén már nem megy úgy a szekér, csak 3,1 yardos átlaggal fut és még csak három TD-je van, ha így marad minden, akkor nem lesz meg év végére az 1000 yard sem. Ez persze nem az ő hibája, a támadófal előtte borzalmas és láttuk Minnesotában, hogy egy pocsék személyzet mellett Adrian Peterson sem tud olyan könnyen varázsolni. Ettől még a 22 éves játékos kiváló fogásnak bizonyult, egy jó edzői stáb és kevésbé borzalmas támadósor mellett ismét hasítana.

 

3. Melvin Gordon, San Diego Chargers, 1/15

 

Gordon volt a második RB a 2015-ös drafton és sokan nagy reachnek gondolták. Úgy tűnt, nekik lesz igazuk, hisz első szezonjában 14 meccsen csak 641 yardra volt képes, 0, azaz nulla TD-vel. Most azonban egy vadállat. Négy yardos átlaggal fut, már van 768 yardja és kilenc futott hatpontosa, emellett elkapásokban is jeleskedik: 284 yard és két TD. Érik neki is egy Pro Bowl,.

 

4. Jay Ajayi, Miami Dolphins, 5/13

 

Ajayi nem volt soha egy tehetségtelen futó, csak hát voltak sérüléssel problémái. Miamiban az első évében csak kilenc meccsen lépett pályára, de ott is csak epizódszereplő volt a maga 187 yardjával. Idén sem nagyon bíztak benne, Arian Fostertől kezdve aki szembe jött, megelőzte a ranglistán. Egészen a hatodik hétig 13 labdacipelés volt a legtöbb, amit kapott és soha nem érte el még az 50 futott yardot sem. Aztán jött a Steelers elleni meccs, ő pedig ledarált 204 yardot két TD-vel, majd jött az elit futás elleni védelmével a Bills, akiket 214 futott yarddal ajándékozott meg, majd a Jets top DLine-ja ellen tett meg 111 yardot. Végre egyértelmű kezdő és úgy néz ki, megoldotta a Dolphins futógondjait.

 

jay-ajayi-pickle-juice-picle-juice-ajayi

 

5. Thomas Rawls, Seattle Seahawks, draftolatlan

 

Ha Rawls nem sérült volna meg a tavalyi szezon végén és hozta volna a szintjét, akkor nevetve lett volna második vagy harmadik. Olyan jól játszott, hogy mindenki elfelejtette Marshawn Lynchet Seattle-ben. Mindössze hét meccsen kezdett, de ezeken 756 yard jött össze neki négy futott TD-vel, mindezt 5,7 yardos futásonkénti átlaggal. Ár/érték alapján messze ő a legjobb fogás, és bár nem rosszak a Seahawks futói, azért nem ártana ő oda a kezdő pozícióba.

 

6. Ameer Abdullah, Detroit Lions, 2/22

 

Abdullah hatalmas szívfájdalom minden Lions szurkolónak. Újonc évében ígéretes volt, 4,2-es áltaggal tudott futni a liga legborzalmasabban futó csapatában. Erre aztán elkezdett összeállni a fal, az ő teljesítménye is megugrott, vele együtt pedig a Lionsnek végre értelmes futójátéka volt teljes másfél mérkőzésig. A második héten ugyanis megsérült, és bár azért vannak felvillanások, összességében nagyon nem az igazi nélküle.

 

7. Tevin Coleman, Atlanta Falcons, 3/9

 

Colemannel egyetlen probléma van, hogy sérülékeny, pedig vele igazán parádés ez a Falcons offense. Nem ő az első számú futó, de már így is van 7 meccsen 234 yardja és TD-je, valamint parádés 17,4-es elkapásonkénti átlaga, amivel 330 yardot és egy hatpontost gyűjtött eddig. Ő és Freeman lehet a legbrutálisabb kétfejű futószörny a ligában, már ha épp egészséges tud maradni.

 

hi-res-4ee1be8a06883a9e28cf875e23544e6b_crop_north

 

Jók, de nem annyira:

 

A listán nálam a 8. Jeremy Langford (Chicago Bears, 4/7) lenne, aki bár elég jól pótolta Matt Fortét, összességében annyira nem vált be, meg is sérült, az újonc Jordan Howard jobb teljesítményt nyújt nála és nem kizárt, hogy marad is ő kezdő. A 9. helyre Karlos Williamst (Buffalo Bills, 5/19) tenném, ha nem hízott volna el a feleségével együtt, ugyanis zseniálisan játszott a Billsben, hisz bár 11 meccsen csak háromszor volt kezdő, ezek alatt 517 yardot és kilenc total TD-t szerzett. Azonban ma már nincs csapata, így az igazi 9. T.J. Yeldon (Jacksonville Jaguars, 2/4), aki bár nem űberkirály, hisz jelenleg Chris Ivory mögött csak második számú, de egész korrekt első szezont hozott le a 740 yardjával. Egyelőre nem ért második kört, de nem is olyan vészes, hogy ki kellene vágni, vagy ne legyen később csapata.

 

10. Duke Johnson (Cleveland Browns, 3/13) akár a jók közé is bekerülhetett volna, ha végre megkapná a kezdő pozíciót, mert nem fut rosszul. Elkapásokban pedig félelmetes, újoncként 534 yardot, idén egyelőre 338 yardot termelt így. Lehet, hogy csak 3. downos RB lesz belőle, de benne van a legnagyobb potenciál, hogy a class legjobbjai közé verekedje magát ebből a kontingensből. Az utolsó, de még említést érdemlő futó pedig 11. Matt Jones (Washington Redskins, 3/31), akivel kapcsolatban talán túl szigorú vagyok, hisz kiharcolta magának a kezdő pozíciót, idén 4,6-os átlaggal futott 460 yardot és három TD-t, de valahogy csak nem tud megragadni a köztudatban. Igazából sem Chris Thompsonnál, sem pedig Rob Kelleynél nem jobb különösebben, nem kizárt, hogy Alfred Morrishoz hasonlóan hamar eltűnik a süllyesztőben.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!