Connect with us

Összefoglaló

Tovább élő rájátszás remények – összefoglaló

Összefoglaló napunk utolsó blokkjában három olyan meccsről olvashattok, ahol a résztvevő csapatok közül legalább egy a rájátszásba jutásról álmodik, és ebből kettő jelen állás szerint be is jutna. Minden meccsen megnézzük, mit tanultunk a találkozóból, valamint a rájátszásra pályázó csapat esélyeit is megvizsgáljuk.

 

Cincinnati Bengals 14 – 19 Baltimore Ravens

 

suggs-bengals-ce-sam-greene-1024x768

 

Mit tanultunk?

A Bengalról azt, hogy valószínűleg búcsút inthet Marvin Lewis a csapatának, akiknek ugyan matematikai esélye még van a rájátszásra, de Green és Bernard nélkül a támadósor nem az igazi. Andy Dalton négyszer(!) fumble-zott a találkozó során, ebből kettőt a Ravens 16 yardosán, ami a végeredményt látva végzetes volt. A Ravensnél pedig láthattuk, mire képes a Suggs-Dumervill páros ha mindkettő egészséges, végig terrorban tartották Daltont. Ha a totál yardokat nem is, a redzone-ban tökéletesen semlegesítik aktuális ellenfelüket. A támadósor nem a legjobb, Flacco sokszor adja el a labdát idén, de amíg Tucker a kicker, addig nem is kell feltétlen az ellenfél goal line-jáig támadást vezetniük.

 

Rájátszás esélyek

A Bengalsnál már írtam, hogy minden jel szerint ez a hajó elment, a Ravens viszont továbbra is az AFC North élén áll, ráadásul 4-0-ás divízió mérleggel (igaz ők már kétszer játszottak a Brownsszal). Ami miatt aggódhatnak, hogy a maradék négy találkozójukon olyan csapatok ellen játszanak, akik mind a rájátszásért küzdenek, fel kell hát kötni a gatyát Baltimore-ban. A bajnokságot, mint tudjuk, a védelmek nyerik, az pedig elég jól összeállt arrafelé, Flacco igazi terepe pedig a playoff meccsek. Ha sikerül bejutniuk, onnantól komoly gondot jelenthetnek a többi AFC csapatra.

 

Los Angeles Rams 21 – 49 New Orleans Saints

 

460x

 

Mit tanultunk?

Először is azt, hogy Jeff Fisher egy idióta, bár erre már nagyon sokan, jóval korábban rájöttek. Az 1/1-es Jared Goff már a második meccsén NFL szintű performanszt produkált, 3 TD passzt is kiosztott a liga egyik legrosszabb támadósorában (igaz, kétszer el is vesztette a labdát). És ha már irányító, nem mehetünk el szó nélkül Drew Brees mellett sem, aki – ha eddig még nem jöttünk volna rá – bármelyik védelmet képes darabokra szedni. A Rams védelme talán kicsit túlértékeltnek tűnhet, de eddig csak egy irányítónak engedtek több mint 300 yardot, ő pedig Jameis Winston volt, aki egyenesen 400 fölé ment. Most Brees 310 passzolt yardja önmagához képest még átlag alattinak is mondható, de úgy osztott ki 4 TD passzt, hogy legveszélyesebb fegyverének, Bandin Cooksnak nem volt elkapása.

 

Rájátszás esélyek

Bár matematikailag még mindkét csapat reménykedhet, a Ramsnek van nehezebb dolga, hiszen a Seahawks döntetlenje miatt 4 győzelemre vannak a csoportelsőségtől, amit innen nem fog kiengedni a Seahawks, a wild card hely 4-7-es mérleggel pedig elég távolinak tűnik, főleg a sorsolásukat látva. Pedig mind a három csoportriválisa is kikapott a hétvégén. A Saints szintén csak harmadik a csoportjában, de sokkal jobb helyzetben van, mint mostani riválisa. 2 győzelemre vannak a jelenleg csoportelső Falconstól, lesz még három csoportmeccsük, a Cardinals és a Lions jelen állapotában pedig elverhető számukra. A támadósor nagyon hatékonyan működik, immáron futásokkal is veszélyt tudnak kelteni az ellenfelek védelmében, de a védelem gyengeségeit még sokat nyöghetik a későbbiekben.

 

San Francisco 49ers 24 – 31 Miami Dolphins

 

aptopix-49ers-dolphins-football

 

Mit tanultunk?

Colin Kaepernick jelenleg a legjobb fantasy QB, a tegnapi meccsen is odatette magát 3 passzolt TD-vel és 100+ futott yarddal. Nem rajta múlik a 49ers nyeretlensége, a lehető legtöbbet hozza ki a támadósorból a saját korlátjait feszegetve, de ha a védelem nem asszisztál a győzelmekhez, úgy nehéz lesz javítani a mérlegükön. A ligautolsó futás elleni védelem jól dolgozott, ellenben most a passzvédekezésben voltak teljesen vakon, hiszen Ryan Tannehill nem mostanában osztott ki 3 TD passzt egy meccsen, legutóbb a Browns ellen jött össze ez a bravúr, az egyetlen csapat ellen, aki rosszabb mérleggel bír mint a 9ers. Talán ha Baalke nem olyan makacs, egy fokkal jobb lenne a helyzet, de ez már történelem. A Dolphins viszont surranó pályán, egy teljesen új playbookot használva jön fel az AFC-ben, és immáron rájátszás helyen tanyáznak. A támadósorról már sokszor volt szó, miszerint Tannehill bénázásai miatt a futásokra helyezték a hangsúlyt, a védelemmel viszont kezdeniük kell valamit.

 

Rájátszás esélyek

A 49ersnél erről már réges-rég lemondtak, így az újdonsült wild cardos csapatunkról ejtenék pár szót. 6-os győzelmi szériában vannak, amik között volt pár nagyobb skalp is, de a sorsolásra és egyes körülményekre (Big Ben sérülése) nem panaszkodhatnak. A szezon utolsó harmadához érve elválhat a szar a májtól, jövő héten például Baltimore-ba utaznak, ahol a liga legjobb futás elleni védelme vár rájuk, a Dolphins védelme pedig jelen állapotában bárkinek képes sok pontot engedni, aki nem bénázik. A Cardinals ellen is csak papíron ők a favoritok, mindig nem lesz ilyen gyenge Bruce Arians csapata, majd három csoportrangadóval fejezik be az alapszakaszt, szerencséjükre a Pats ellen játszanak utoljára, amikor Bradyéknek már mindegy lesz valószínűleg. A Steelers és a Broncos lehet a két fő kihívójuk, és lássuk be, ha hármójuk közül csak egy juthat be, nem a Dolphinsra tennénk a pénzünket.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!