Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – AFC West

Szokták mondani, hogy minden csapat annyira jó, mint a leggyengébb láncszeme. Egy gyenge játékos teljesítményén ugyanis mérkőzések dőlhetnek el és ha az ellenfél kipuhatolja a legkönnyebben támadható pontot akkor végzetes csapást mérhet a csapatra, akármilyen jól teljesítenek a többiek. Ebben a sorozatban a csapatok leggyengébb pontjait keresem mind támadó, mind védőoldalon. Kezdjük mindjárt az AFC Westtel.

 

Denver Broncos

 

Offense – Az éppen aktuális RT (Donald Stephenson, Ty Sambrialo)

 

Nem kell nagyítóval keresni, hogy melyik a támadóegység legrosszabbul teljesítő posztja. Ugyan Siemiannak is vannak kifejezetten gyenge mérkőzései és harmadik számú elkapó sem nagyon van, a legtöbb rombolást a fal jobb oldalán lehet okozni. Donald Stephenson kezdte right tackle-ként az évet és nem is volt rossz, de pár mérkőzés után teljesen összeomlott. Azóta már próbálkozott Schofield és Ty Sambrialo is a poszton, de ha lehet, akkor ő még rosszabb megoldás. A ProFootballFocus aktuális hét legrosszabb csapatába 12 hét alatt hétszer fért be a Broncos rigth tackle-je és legalább négy alkalomra emlékszem, hogy az ellenük játszó pass rusher lett a forduló legjobbja.

 

sambr

 

Defense – Jared Crick

 

Malik Jackson távozása érzékenyebben érintette a csapatot, mint azt elsőre gondolni lehetett volna. Az ő pótlása egyáltalán nem sikerült és bár a védelemben többen is visszaestek, a ő helyén játszó – általában Crick – teljesít pocsékul. Nyomást egyáltalán nem tud generálni és a futások nagy része is felé sikeres. Nagy szerepe van abban hogy a tavaly kiválóan teljesítő futásvédelem, erősen közepes lett idénre.

 

San Diego Chargers

 

Offense – Joe Barksdale

 

Ugyan a Chargers falban rengeteg rossz teljesítmény van, az összes közül „kiemelkedik” Barksdale teljesítménye. Mindössze két találkozón sikerült elkerülni-e hogy kevesebb, mint 6 nyomásgyakorlást hajtsanak végre az ő oldaláról és a futásokhoz is kevés hasznát tudják venni. Átlagban majdnem egy negatív yardos szerelést hajtanak végre az ő oldaláról, mellyel rendre nehéz helyzetbe hozza a csapatát.

 

Defense – ILB sor

 

Meglepő módon a Chargers defense elég jól teljesít. Talán még nehezebben találtam volna meg a keresett embert/posztot, ha az inside linebacker sort nem támadja meg hihetetlen sérüléshullám. Így azonban hogy a cserék egy része is kiesett egyértelművé vált, hogy a ILB sor nem állja meg a helyét. Futás ellen még egész jól teljesítenek, de coverage-ben már jóval gyengébbek.

 

Oakland Raiders

 

Offense – Clive Walford

 

Na, ez volt az igazi kihívás, ugyanis a Raiders támadógépezetében igen nehéz borzasztó játékost találni. Ha mégis rá kell mutatni egy emberre, akkor a tight end poszt és Walford a bűnös. Igazából targeteket sem igazán kap, így nem csoda hogy kevés az elkapott yard, de nyilván ez nem véletlen. Ráadásul a futójáték támogatását is gyakran hat falemberrel, mintsem az ő segítségével oldják meg.

 

walford

 

Defense – Minden corner aki nem David Amerson

 

A Raiders passz elleni védekezése szörnyű volt év elején. Ha ez javult is valamelyest, azért nem mondanám megbízhatónak. Erről főleg Carrie és Hayden tehet, akik pocsékul végzik a dolgukat, de Sean Smith teljesítménye is hagy kívánnivalót maga után. A támadósor extra teljesítménye azért is jöhet ki, mert folyamatosan pakolni kell a pontokat, mivel a védelem benyeli a saját adagját.

 

Kansas City Chiefs

 

Offense – Minden WR kivéve Tyreek Hill

 

Azt tudtuk, hogy a Chiefs nem egy pass happy offense. Azt is, hogy nem ez fogja a győzelmeket hozni számukra. Azt viszont talán kevésbé, hogy a Maclinnel erősített WR sorban egy újonc lesz a legjobb, aki ráadásul elsősorban special teamer. Egyszerűen semmiféle elszakadásra nem képesek, dropolgatnak és még futáshoz is gyengén blokkolnak idén. Amíg ebben nem fejlődik a Chiefs, nem gondolom hogy valós contenderként kell velük számolni.

 

Chiefs vs Giants 09-29-13

 

Defense – Phillip Gaines

 

A védelemben már nehezebb volt találni gyenge pontot, de azért egy személy könnyen kitűnik. Ő pedig a Peters másik oldalán felálló Gaines. Az elmúlt három mérkőzés alkalmával például 4 TD-t engedett és a felé passzoló irányítók 130 feletti ratinggel dobálnak.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!