Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – NFC South

Az NFC South csapatoknál elsősorban a védelemben akadnak gondok, de a támadók között is van egy-egy jól kiszúrható gyenge pont, akiket az ellenfél is előszeretettel szúr ki magának. Közös a csapatokban, hogy az irányítók viszonylag felfele lógnak ki a csapatból és az újoncokkal is kevesebb probléma van, inkább a veteránok teljesítenek alul, különösen a secondaryben.

 

New Orleans Saints

 

Offense – Coby Fleener

 

Drew Brees mindenkiből elit elkapót csinál, szól a mondás. És bár Fleenernek is volt pár sok yardos mérkőzése, alapvetően nem lett jobb játékos Brees jelenlététől. Drop gondjai továbbra is fennállnak és blokkolásban sem olyan hatékony, mint a legtöbb tight end. Továbbá nem segíti, hogy fürge csapattársaihoz képest nehezebben is szakad el.

 

fleener

 

Defense – Dannell Ellerbe

 

Ellerbenek talán életében nem volt még kiváló szezonja és ezt a formát a Saintsbe is átmentette. Igaz hogy csak 5 mérkőzésen lépett pályára, de ez alatt sikerült bebizonyítania, hogy semmit sem fejlődött a játéka. Futás ellen gyenge, rengeteg a missed tackle, cserébe coverage snapjei alkalmával 122-es passer ratinget enged az ellenfél irányítóinak.

 

Tampa Bay Buccaneers

 

Offense – Donovan Smith

 

A Buccaneers támadófalának az egész bal oldala rémes, de talán Smith az, aki a több kárt okozza csapatának. Left tackle révén nem egyszerű a dolga, de messze átlag alatti teljesítményt nyújt. Speed rush ellen lassú, bull rush ellen gyenge és még a technikáján is van mit javítani. Fiatal kora ugyan még sok fejlődési lehetőséget ad számára, de mindenképp fejlődni kell, ha hosszútávon akar a csapat vakoldali tackle-je lenni.

 

Defense – Clinton McDonald

 

Itt ugyan elővehetném Vernon Hargreavest is, de egyrészt ha van más gyenge pont is, akkor nem „bántom” a rookie-kat, másrészt talán McDonald teljesítménye rosszabb is. Különösen fájó idei formája annak tükrében, hogy az elmúlt 5-6 évben sosem volt rosszabb egy közepesen, stabil játékosnál. Nem volt elit, de a rá szabott nem túl hálás feladatokat jól látta el. Idén azonban lefele lóg ki a védelemből és különösebben jó mérkőzés nélkül hozta le a szezont.

 

Carolina Panthers

 

Offense – Mike Remmers

 

Mélyrepülése a Super Bowlon kezdődött meg, de ott még rá lehetett fogni, hogy Von Miller élete formája ellen nem bírta a kiképzést. Teljesítménye azonban azóta sem javult. 6 sack és 31 pressure érkezett az év folyamán az ő oldaláról és nagy szerepe van abban, hogy a Panthers tavalyi szezonját megközelíteni se tudja. Persze nem ő az egyetlen, aki alulteljesít, mivel a fal többi része sem áll igazán össze, de így különösen kiütköznek a gyengeségei.

 

Defense – Kony Ealy

 

Nála is Super Bowlt kell emlegetni, de az ő esetében egy üde színfoltként, ahol 2 sacket, interceptiont és számtalan nyomást jegyzett. Mindenki örült, hogy akkor elkezdődik az ő „érája” Carolinában, de úgy tűnik az egy kiugró teljesítmény volt, nem pedig egy szép pályafutás kezdete. A Panthers kiváló D-line-ja teljesen elvesztette a nyomást és ez főleg a két szélen szembetűnő, ráadásul a vicces az egészben, hogy a már majdnem visszavonuló Johnson kétszer annyi total pressure-t tud magáénak, mint Ealy.

 

kony-ealy-dog-lawsuit450

 

Atlanta Falcons

 

Offense – Chris Chester

 

Kevés gyenge pont van ebben az egységben, de aki egyértelműen lefele lóg ki innen az Chester, akit épp ezért nem is akartam hogy szerkesztőként alkalmazzunk aki amúgy ezt a tökéletesen muzsikáló támadófalat egyértelműen lefele húzza. A legbeszédesebb számadat az, hogy amíg balra 5,4 yardos átlaggal fut a Falcons, addig jobbra (tehát az ő irányába) csak 4,1 yardot hoznak futásonként. Szerencséje van, hogy az O-line úgy egyébként eléggé egyben van, így könnyen át lehet siklani gyenge teljesítményén.

 

Defense – De’Vondre Cambell

 

Ugyan csak nyolc mérkőzésen vett részt, de teljesítményét elnézve ez is sok volt. Igazából se futás, se pass ellen nem védekezik kimondottan jól, de ha választani kell hol igazán gyenge, akkor az a coverage-ben alkotott produkciója. Csak a Chiefs elleni mérkőzésen emlékszem két olyan playre, ahol csak az elkapók dropjainak köszönhetően úszott meg egy 50+ és egy 30+ yardos TD-t róla a csapata és akkor az általános hibáit még nem is számoltuk. Tudom nem könnyű beépülni év közben a keretbe, de ha igazságosak akarunk lenni a többiekkel, akkor ki kell mondani, hogy egyértelműen Cambell a leggyengébb láncszem.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!