Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – NFC North

Minisorozatunk következő részében az NFC északi csoportjában vizsgáltuk meg, melyek a támadók és a védők leggyengébb láncszemei csapatonként. Sok olyan csapat volt, ahol nem kellett ezen sokat gondolkodni, de akadtak olyan helyzetek is, ahol a bőség zavara állt fenn. Igyekeztünk olyan játékosokból válogatni, akik azért a kezdőcsapat részei, vagy legalább is sokat vannak a pályán, mert ha a csereembered rossz, az még nem feltétlen akkora baj. Az NFC South ITT érhető el.

 

Chicago Bears

Offense – Jay Cutler, QB

 

Dec 27, 2015; Tampa, FL, USA; Chicago Bears quarterback Jay Cutler (6) calls a play against the Tampa Bay Buccaneers during the first half at Raymond James Stadium. Mandatory Credit: Kim Klement-USA TODAY Sports

 

A csoport leggyengébb csapatánál kezdünk, és ha már lúd, legyen kövér alapon jól bele is rúgunk az idei szezont már a fotelben néző Jay Cutlerbe. Bár egy új tackle sem ártana Chicagóba, ordít ez a csapat egy új irányítóért. Évek óta megy a huzavona az ő és a Bears kapcsolatáról, aminek könnyen lehet, hogy jövőre vége szakad. A Bears egy új, fiatal csapatot épít, amiből pár építőkocka mellett a legfontosabb fogaskerék hiányzik: egy franchise irányító. Látva a jelenlegi helyzetüket, erre nagyon hamar orvoslást találhatnak a drafton, és így Cutler is fölösleges lesz a rosteren. Hiába az ígéretes támadósor, nem tud vele egyről a kettőre jutni a Bears, ami nem mindig az ő hibája volt, de ha már Szeles város, akkor itt az ideje a változás szelével új dolgot kipróbálni.

 

Defense – A CB állomány

 

NFL: Preseason-Kansas City Chiefs at Chicago Bears

 

A front7 nagyon szépen kezd alakulni John Fox kezei alatt, a draftról és a szabadügynök piacról is jó játékosokat sikerült magukhoz csábítani kár, hogy nagy részük sérült vagy eltiltott, amin viszont lenne mit javítani, az a secondary, azon belül is a cornerek. Kyle Fuller kiesésével sokat esett vissza a passzvédekezés a Bearsnél, amire mindenképp megoldást kell találniuk vagy így, vagy úgy. Szerencséjükre egy nagyon ígéretes CB class lesz a 2017-es drafton, így lehet bőven válogatni a sok prospect között.

 

Green Bay Packers

Offense – TE játék

 

MJS packers25 7 hoffman.jpg packers25

 

Nehéz volt köztük és az elkapók között választani, de amíg az elkapók néha tudnak értékelhető teljesítményt nyújtani, addig ez a tight endeknél nagyon ritka. Cook mondjuk egy igen komoly meccsel tért vissza, de ott is volt egy akkora dropja, amiért ott helyben téptem volna szét a szerződését. Rodgers a legjobb kezű játékos a csapatban állítólag, ami egy hasznos dolog, csak se blokkolni, se sprintelni nem tud, rövidpasszoknál meg ritkán kap labdát. Cooknak megvan a sebessége, csak ő meg már a Ramsben sem bánt valami ügyesen a labdával, és ez most sem változott. 2-3 ígéretes tight end a 2017-es drafton is várható, valamelyikre érdemes lehet beruháznia Ted Thompsonnak.

 

Defense – A CB állomány

 

cb

 

Nem túl szerencsés kétszer ugyanazt írni, de mit csináljon az ember a liga legrosszabb passz elleni védekezésével? Sam Shields ismét megsérült, és idén már nem is tér vissza, Damarious Randall pedig csak múlt héten léphetett újra pályára – ő sem a legjobb corner, de a UDFA cornereknél sokkal jobb megoldás. A védőfalból Kenny Clark a leggyengébb, de egy újoncot nem szívesen írnék gyenge láncszemnek, az ILB sornál pedig sokkal nagyobb probléma jelenleg a CB poszt. Shields rettentő sokat keres ahhoz képest mennyiszer egészséges, nincs kizárva, hogy a draft első körét ismét erre a posztra áldozzák Green Bayben.

 

Minnesota Vikings

Offense – T.J. Clemmings, LT

 

t-j-clemmings

 

Ez volt az a rész, ahol gondolkodás nélkül tudtam, kit fogok beírni. Clemmings borzalmasan játszik idén, konkrétan 0 védelmet nyújt Bradfordnak, ami egy vakoldali tackle-nél nem túl jó ómen. Konkrétan az nem veri meg aki nem akarja, még a sérülésektől megtizedelt Vikings falból is kilóg a teljesítménye lefelé, amire a Vikings playoff álmai is rámehetnek.

 

Defense – Chad Greenway, LB

 

chad-greenway

 

Nehéz gyenge láncszemet keresni a liga egyik legjobb védelméből, ahol ráadásul szinte minden játékos a rotáció része, ráadásul a 4-3-as base felállás is csak kisebb százalékban láthatók. Utóbbi miatt Greenway snapszáma csak 308, mégis ha kéne valakit mondanom, az ő lenne. Brian Robison lehetne még egy legit jelölt, de amíg az ő helyére van opció, és Floyd felépülésével lesz is, Greenwaynek – és ezáltal a többi linebackernek – nincs cseréje. Idén már Kendrickst nélkülözni kényszerült a Vikings, és akkor a veterán harcos vette át a szerepét, amit nem tudott megugrani.

 

Detroit Lions

Offense – futójáték

 

abdullah-riddick

 

Szándékosan nem emeltem ki játékost, mert Riddick egy nagyon jó gadget RB, aki elkapásoknál kiemelkedően hasznos Stafford számára, Abdullah meg a második forduló óta nem áll a Lions szolgálataira. Ezzel a futójáték fogalma is megszűnt létezni Detroitban, pedig nagyon sok helyzetben lenne rá igény. A támadófal nagyon sokat fejlődött tavalyhoz képest, talán guard poszton lehetne erősíteni még, de a futójáték a legnagyobb hiánycikk arrafelé.

 

Defense – LB sor

 

deandre-levy

 

A szezon kezdetével folyamatosan apadt a Lionsnál a bevethető linebackerek száma, és kérdés, hogy Deandre Levy visszatérésével ez mennyit változna, hiszen jóformán két éve nem látott focipályát. Tahir Whitehead tartja össze ezt az egységet, de ő sem tartozik a posztja krémjébe. Erre a posztra nagyon komoly erősítéseket igényelne a Lions a tavasz során, mert a védőfal és a secondary már elindult a fejlődés útján.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!