Connect with us

Minden ami NFL

Akik már túltolták a fizetési sapkát

Négy csapat van a ligában jelenleg, akik már a jövőre prognosztizált 166 millió dolláros keretet is túllépték: New York Jets, Philadelphia Eagles, Kansas City Chiefs, Dallas Cowboys. Nekik mindenképpen meg kell majd válni pár sztárjátékosuktól, hogy a határokon belül maradhassanak, arról nem is beszélve, hogy ott a draft, és még biztos új játékosokat is szeretnének igazolni. Nem lesz könnyű dolguk.

 

Az egyszerűség kedvéért csak a két millió dollárnál nagyobb haszonnal (felszabadítható összeggel) elküldhető játékosokat fogom figyelembe venni, és az OverTheCap adatait fogom használni.

 

Philadelphia Eagles, + 19 ezer dollár

 

Az Eagles helyzete annyira nem vészes, de természetesen ennyi plusszal sem tudnak igazolni, ráadásul 5-6 millió dollár szabad hely így is kell minimum a frissen draftolt játékosokhoz. Ezen a legkönnyebben a left tackle Jason Peters elküldésével tudnak segíteni. Peters már 34 éves, Lane Johnson személyében ott van a pótlás, ráadásul 11,2 milliót foglalna a sapkából és 9 millió dollárt lehetne spórolni az elküldésével. Viszont még mindig nagyon jól játszik, katonadani szerint jó eséllyel csak akkor nem az Eaglesnél kezdi meg a jövő évet, ha visszavonul. A másik vesztese a pénzügyeknek a defensive end Connor Barwin lehet, aki 30 éves, nem jött be neki Jim Schwartz rendszere, ráadásul szinte veszteség nélkül, 7,75 milliót spórolva elküldhető.

 

jason-peters-092515-getty-ftrjpg_s53yr5f5g2o81kvvh757q1nlx

 

A két játékos elküldésével gyakorlatilag meg is oldódna az Eagles pénzügyi helyzete, de mivel Peters jó eséllyel marad, így pár cut még azért várható. Egyrészt a LB Mychal Kendricks nem játszik a fizetésének megfelelően, a csapat leggyengébb linebackere, és igaz, hogy csak 1,8 milliót lehetne rajta spórolni, meglepne, ha nem próbálnák rásózni valakire. A másik, akit még szerintem érdemes lenne elküldeni, az a futó Ryan Mathews. Sproles gyakorlatilag kijátszotta a kezdőből, 487 futott yardra tellett tőle, egy sokadik körös újonc futóval pótolni lehetne, miközben 4 milliót  hozna a konyhára. Még Nelson Agholort lenne jó kivágni, csak ő úgy még többet foglalna a sapkában idén, mintha megtartanák.

 

Kansas City Chiefs, + 2,1 millió dollár

 

A Chiefs egy fokkal kényelmetlenebb helyzetben van, bár náluk is van pár túlfizetett játékos, akikért nem lenne nagy kár. Kezdjük a legnyilvánvalóbb cuttal: Nick Foles. Alex Smith elég jól elnavigálja a csapatot, Foles nem tud ehhez többet hozzá tenni. Idén szinte ingyen volt, jövőre viszont 10 millió dollárt keresne, ennyit pedig nem fog megérni a Chiefnek. Tuti cut. Utána rögtön jön a 29 éves Jamaal Charles, aki immáron két éve nem tud értékelhető játékot felmutatni a sérülései miatt, miközben a negyedannyiba kerülő Spencer Ware nevetve pótolja. Charles szerződése amúgy is csak egy évre szól és 7 milliót lehetne rajta spórolni.

 

charles-e1463845669884

 

Charles elküldése már csak azért is fontos, mert rajta kívül nincs más feláldozható játékos. Legfeljebb a punter Dustin Colquitt elküldhető, vele még további 4 milliót lehetne spórolni, de ez még így is csak 21 millió dollár. Nagyon meglepődnék, ha Charles a következő évet is Kansasben kezdené meg.

 

New York Jets, +2,3 millió dollár

 

A Jets sem áll olyan rosszul, csak annyi a különbség, hogy míg az Eagles és a Chiefs egy jó, vagy minimum tehetséges csapat, addig nekik teljesen elölről kell kezdeni mindent. Darrelle Revist ki kell vágni, nincs mese, pocsékul játszik, a liga egyik leggyengébb cornere idén, 8 millió halott pénz mellett 7 milliót lehetne rajta spórolni. A várakozásoknak megfelelően Ryan Clady sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az egykori első körös All Pro left tackle nem ér meg 10 millió dollárt, tőle is szépen el kell köszönni. A harmadik játékos, akitől hezitálás nélkül meg kell valahogy szabadulni, az Sheldon Richardson. Mo Wilkerson és Leonard Williams mellett nem fér el a falban, OLB-ként pedig nem használható. Ötödik éves opciója 9 millió, meg kell próbálni elcserélni, vagy egyszerűen ki kell vágni, ő hosszú távon nem a Jets jövője.

 

San Diego Chargers v New York Jets

 

Aztán ott vannak még a fizetésükhöz képest messze alul teljesítő, 30+ éves veteránok. A 32 éves center Nick Mangold hiába a fal egyik legjobbja, ha nem bír egészséges maradni. Elküldése 9 milliót jelentene a csapatnak, a helyettes Wesley Johnson pedig egész korrekt teljesítményt nyújtott. Aztán ott a 32 éves Brandon Marshall, aki nagyon gyenge szezont hozott, irányító problémák ide vagy oda, a labdát el kell kapni. Mangoldhoz hasonlóan ő is szerződése utolsó évébe lépett és szintén 9 milliót lehetne rajta spórolni. A 31 éves RT Breno Giacomini is borzasztó, ha egészséges, ha nem. Hosszú távon ő sem igazán megoldás, rajta 4,5 milliót lehetne spórolni. 48 millióból már el lehetne kezdeni építkezni, bár például arra azért kevés az esély, hogy a Jets egyszerre vágja ki a kezdő támadófalának a 3/5-ét.

 

Dallas Cowboys, +10,2 millió dollár

 

Na, a Dallas pocsék helyzetben van. Tony Romo esetleges elküldése mindössze 5 millió dollárt szabadítana fel, de már erre is égető szükség van. Ugyanis rajta kívül a jövőbeli Hall of Famer TE-n, a 34 éves Jason Wittenen lehetne nagyobbat spórolni, de valószínűbb, hogy inkább lemond a 7 milliója egy részéről, minthogy kivágják. Rajtuk kívül viszont nincs senki, akit szakmai alapon el lehetne küldeni.

 

jasonwitten

 

Doug Free-n mondjuk lehetne 5 milliót spórolni, viszont őt csak akkor érdemes elküldeni, ha La’el Collins vagy úgy bárki más érdemben pótolni tudná, mert nagyon kell ez a támadófal a Cowboys sikerességéhez. Esetleg még Cole Beasley-t lehetne elküldeni 2 millióért, de ő Dak Prescott kedvenc elkapója, vagy a zseniálisan rúgó Dan Bailey-t kemény 2,4 millióért, aminek természetesen semmi értelme nem lenne. Úgyhogy vélhetőleg az lesz, hogy egy Dez Bryant, Tyron Smith, illetve a többi sztár fizetését fogják átstrukturálni, és jobb kifejezés híján tovább görgetik maguk előtt a szart.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!