Connect with us

Minden ami NFL

7 hasznos tipp arra, hogyan ne fagyj meg a pályán

A tél az Egyesült Államokban is tél, különösen északon, a nyitott stadionokban lehet érzékelni hatását. Nem kell nagyon visszagondolni, hiszen ott a tavalyi Seahawks@Vikings rájátszástalálkozó, ahol a dermesztő hideg rányomta a bélyegét a mérkőzésre, de idén is volt havas meccs Chicagoban, Green Bay-ben és Buffaloban is. Sőt, a vasárnapi Packers@Bears meccsen történelmi hideg lehet a Soldier Fielden. Matt Bowen, az ESPN újságírója, nem mellesleg korábbi NFL játékos a saját tapasztalatai alapján összeszedett 7 hasznos dolgot arra, ami az ilyen zord körülményeket enyhíteni tudja egy játékos számára.

 

nfl-cheerleaders-heat-winter-weather-week-14

 

A jó öreg vazelin

Már-már a kezdetekig nyúl vissza ez a trükk, a rutinos rókák előszeretettel alkalmazzák ezt a módszert. Keménynek akarod mutatni magad, ezét a mínuszokba is ujjatlanba mész fel a pályára? Ezzel a trükkel megteheted! Mindössze fogsz egy jó adag vazelint, és szétkened a karodon, és egy kicsit az arcodra is felkenhetsz, és mintha a szél se érne! Kicsit sok idő mire a nyálkás trutyit végigkened magadon és normálisan beszívódik, de sokkal hatásosabb és kényelmesebb megoldás, mint símaszkot vagy hosszú ujjút viselni.

 

Forró csoki és csirkehúsleves

Ez nem csak hatékony, de ízletes megoldás is egyben! Mielőtt teljes harci díszbe öltöznél, igyál meg egy jó nagy bögre forró csokit az öltözőben, illetve készíts be egy termoszba csirkehúslevest, és meccs közben abból kortyolgass. Sokan óckodnak ettől a megoldástól, mert ha valaki benyom 3-4 bögre forró csokit meccs előtt, az nem a kickoffra, hanem a klotyóra fog rohanni, vagy “jobb esetben” szétokádják a pályát. Pont ezért kell csak egyet meginni még az öltözőben, a meleg csirkehúslevest pedig apró adagokban lehet elpusztítani, ami megfelelő testhőmérsékletet biztosíd számodra a hideg időben.

 

Öltözz rétegesen

Ez egy olyan tanács, amit a hétköznapokban is alkalmazunk, tehát van arról tapasztalatunk, hogy ez mennyire hatékony tud lenni. Csak más az iskoládba vagy a munkahelyedre felöltözni rétegesen mint a focipályára, ahová nem vehetsz fel kabátot. A Packers öltözője például tele van gyapjú garbókkal, és Aaron Rodgers is előszeretettel veszi fel őket a téli napokon, hiszen a mez alatt nem látszik, egy hosszú ujjú pólóval és a védőfelszereléssel könnyen eltakarható, és melegen tartja a felsőtested. Sokan jégeralsót is hordanak, ám annak a veszélye is megvan, hiszen ha a melegen tartott lábaddal hirtelen elkezdesz sprintelni egy mélységi passz után, az könnyen húzódáshoz vezethet.

 

rodgers-happy

 

Kézmelegítők

Amerikában szinte minden benzinkúton lehet kapni egy úgynevezett kézmelegítőt, és a profik előszeretettel használják is amikor kell – és nem csak a kezükhöz használják. Mivel ezek nagyon pici zsákok (vagy zselés zacskók), konkrétan bárhová elférnek. Ráhúzhatod a kesztyűt, beteheted a zoknidba, a combodhoz szoríthatod, a sisakodba, hogy a füledet melegen tartsa, és természetesen oda is tehető.

 

Hősugárzók

Gyakori látképek a téli időkben ezek a készülékek, amik elé előszeretettel állnak a játékosok a pufi kabátjukban. Tökéletes módja annak, hogy felmelegedj, mert olyan, mintha egy sugárhajtómű mögé állnál be. Special teamerek különösen sokat alkalmazzák, hiszen ők csak minimális időt töltenek a pályán, a seggük pedig befagy a kispadon. Viszont megvan ennek a maga veszélye is, hiszen ez szinte olyan, mint a nyílt láng. Nem egy olyan alkalom volt már, hogy a gyanútlan játékosnak pikk-pakk lángra lobbant a kabátja, illetve történt olyan is Green Bay-ben, hogy az egyik játékos kezére ráolvadt a kesztyű, amitől természetesen bepánikolt az illető, így nem tudott addig pályára lépni, amíg le nem szedték róla az odaolvadt kesztyűt.

 

Fűtött kispad és sisakmelegítők

Egy jó tanács: sose álldogálj ha nem vagy a pályán! Szép dolog az a böszme nagy kabát illetve a kötött sapkák amiket a kezedbe nyomnak, de ha igazán üdítő érzést akarsz, akkor leülsz a fűtött kispadra. Természetesen amint felállsz, azonnal pofánb*sz a hideg, de legalább addig nem fagysz széjjel az oldalvonal mellett. Ugyanez a helyzet a sisakmelegítőkkel is, bolond az, aki nem használja! Szépen vége a játéknak, felveszed a kabátot meg a sapit, leteszed a segged a fűtött kispadra, a sisakodat meg rárakod a sisakmelegítőre, és úgy mehetsz vissza a pályára, mint aki szaunából jött.

 

2helmetcozies

 

Dupla zokni, dupla kesztyű

Régi szánkózós trükk még a gyerekkorunkból, amit sok játékos alkalmaz, első sorban elkapók, futók és defensive backek. Van kimondott téli kesztyű, ami jóval vastagabb a normál kesztyűknél, így elég csak egyet felhúzni a mancsodra, ám ez a szerző szerint nem túl hatékony, ezért a játékosok is inkább a dupla kesztyűre esküsznek, amit az elkapókesztyű alá vesznek fel. Nincs rosszabb annál, mint elfagyott ujjakkal játszani, de ez a módszer segít megelőzni ezt a problémát. A zokniknál ugyanez a helyzet, senki nem szereti, ha szétfagy a lába, ez a dupla zoknival kiküszöbölhető.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!