Connect with us

Összefoglaló

A kisujj és a fityisz

A Kansas City Chiefs egy különös csapat. Arra van kitalálva, hogy nyerjen, és többnyire össze is jön nekik. Andy Reid egy hatalmas mágus és csodát tett a korábbi 1/1-es csapattal, amit átvett. A Raiders pedig jó eséllyel most játszotta le a legrosszabb meccsét, bár Carr kisujja azért hagy némi okot az aggodalomra.

 

aptopix-raiders-chiefs-football

 

Carr kisujján ment el a meccs

 

Persze ezt még nem erősítette meg senki, de az, hogy valakinek 41 passzából csak 17 legyen jó, tulajdonképpen még Ryan Fitzpatricknél is meglepő, nemhogy egy MVP várományos irányítótól. Rengeteg labdát túl, vagy alul dobott, gyakran rossz volt az időzítése, mintha nem is használta volna egyáltalán a kisujját. 15 yardnál messzebb 0/7 aránnyal dobált, a 2,8 yardos yard/kísérlet átlaga pedig a második legrosszabb az NFL történetében legalább 40 kísérlet esetén. Tegyük hozzá, hogy az elkapói sem segítették, legalább hat elejtett labdát számoltam.

 

15267814_10153918033001431_2742832034856899189_n

 

Pedig nagyon is verhető lett volna a Chiefs, hisz Keleche Osemele nélkül is működött a futás (Murray 22/103 yard és egy TD), a védelem három turnovert is kiharcolt (Khalil Mack sorozatban nyolcadik meccse szerzett sacket), amiből az offense kemény hat pontot tudott feltenni. Pedig ezek a labdaszerzések mind a Chiefs térfelén voltak, közel vagy egyenesen a Red Zone-ban, tehát abszolút az offense sara, hogy nem hoztak ki ebből többet.

 

Illetve, említsük meg azért a speciális egységet is az elrontott mezőnygól kísérlet, illetve a szabálytalanság miatt megismételtetett puntjuk miatt. Marquette King másodjára elvégzett borzalmas puntja után ugyanis  Tyreek Hill megint visszavitte a labdát egy TD-re, tehát jó tíz pontban volt benne a ST.

 

Andy Reid megint fityiszt mutatott mindenkinek

 

Reid az egyik legnagyobb arc a ligában, a nagy meccs előtt megkérte a munkaadókat, hogy engedjék el a szurkolókat a nap második feléről, ha jegyük van az éjjeli Raiders elleni meccsre. Ezen kívül összerakott egy olyan game plant, amire nem nagyon számított a Raiders, ami arra épült, hogy az irányító passzol, és nem ám csak két yardosokat.

 

15390763_10153918209546431_1401378039665777056_n

 

Smith 264 yardot passzolt a meccsen, a javát az első félidőben. Volt 16, 34, 36 és 39 yardos átadása is, a Tyreek Hillnek dobott TD-je pedig gyönyörű volt. Igaz, a második félidő elején már nagyon peckesen játszott, és összehozott egy interceptiont, illetve egy fumble-t, nagy szerencséje, hogy Carr bibis keze és egy rossz rúgás előtti snap miatt csak három pontot tett fel a Raiders. Vagy másképp fogalmazva: örülhet, hogy egy ligaelit védelem van mögötte.

 

Fentebb azt írtam, hogy Carr sérült ujja miatt kapott ki a Raiders. Pedig nyugodtan mondhatnám azt, hogy a Chiefs elit védelme limitálta őket ennyire, mert amikor kellett, akkor mutattak be zseniális játékokat, tehát mindenképp jár nekik a dicséret. Különösen Justin Houstonnak, aki bár csak fél sacket jegyzett, elképesztően játszik és igazából csak most kezd formába lendülni. Egy egészséges Houston a rájátszásra simán lehet akkora faktor, mint volt tavaly Von Miller. Kansasban optimisták lehetnek.

 

A Chiefs megnyerte a csoportját?

 

Még nem, de nagyon jók az esélyeik. A Chiefsnek 10 győzelme van jelenleg, amivel vezeti a csoportját. Játszik még a Titansszel, a Broncos-zal otthon és idegenben a Chargersszel. Legrosszabb esetben is egy Titans elleni győzelem, ami azt jelenti, hogy a hátralévő három fordulóban (amennyiben a Broncosnak megelőlegezzük a Titans elleni most vasárnapi sikert) a Raidersnek két, a Broncosnak pedig mindhárom meccsét meg kell nyernie, ha csoportelső akar lenni. A Chiefs ugyanis 4-0 csoporton belül, a Raiderst oda-vissza verte, a Broncos pedig legjobb esetben is 3-3-as lehet (ebben az esetben a Raiders is annyi lenne), holtversenynél pedig így is a Cheifs győz. Ráadásul ne feledjük, hogy a Broncos és a Raiders még játszik egymással, előbbi pedig még a Patriots ellen is pályára lép. Tehát igen, a Chiefs nagyon jól áll.

 

reek2-0

 

Nem mintha a Raidersnek komoly félnivalója lenne, hisz a Broncos sorsolása brutális. Persze elnézve a TE védekezésüket (Kelce 5 elkapás, 101 yard), meg úgy általában az egész defense-t, sem a feltámadó Luck, sem pedig a Rivers vezette Chargers nem lesz egy könnyű menet, főleg, ha a Carrt a sérülése ennyire befolyásolja.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!