Connect with us

Hír

Chip Kelly nem szereti a PFF-értékelést

A ProFootballFocus játékosok értékelését végzi számtalan szempont alapján, nem a számokat, hanem a pályán nyújtott teljesítményt figyelve. A Fűzővel Kifelé! már két interjút is készített Buday Zoltánnal, a PFF magyar értékelőjével. Chip Kelly azonban nem igazán örül a kapott számoknak.

 

20160127-chip-kelly

 

Csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta az egyik center padoztatásáról szóló kérdés okán, hogy “Oké. Jó neked.” Mikor megkérdezték, hogy miért nem szentel elég figyelmet ezeknek az értékeléseknek, azt mondta:

 

“Hogy osztályozzák a falembert, ha azt se tudják, milyen játékot hívtunk? A bal tackle engedett egy sacket, mert a B-résen átjött a védő. Az a guard felelőssége volt, mégis a tackle-nek írják fel sackként, mert nem ismerik a játékot. Csúsztatott védelemnek hívják. Nem emberfogást hívtunk. Egy csomó más ember is így érez, nem tudod megnézni felvételről, hogy mi mit hívtunk, mit akartunk, mi volt a séma. Azt csinálsz az értékeléseddel, amit akarsz. Mintha bemennék egy bankba és az alkalmazottat osztályoznám, mert kaptam tőle egy nyalókát. 94.3-at adtam neki.”

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!