Connect with us

Beharangozó

Cowboyok és Vikingek az FKpédiában – TNF beharangozó

Örömmel jelentjük be nektek, hogy immáron megannyi cikkünk mellé egy újdonságot is beszuszakoltunk, ez pedig nem más, mint az FKpédia! A premierre két különleges szócikkel készültünk nektek, két történelmi népcsoportról, méghozzá a cowboyokról és a vikingekről, akiknek az útjai csütörtök este egymást keresztezik majd.

 

pic1

 

A Cowboyok

 

A cowboyok az NFL 2016-os évének meghatározó szereplői voltak. A 2005-2015-ös csoportbéli vetésforgó után főszerepet kaptak az NFC Least gúnynév helyreállításában. Az északi csapatok túl jó benyomást keltettek az utóbbi években, ezért a tehenészfiúk keletről észak felé terelték a lúzerséget, miközben a szállítmány sorsát clevelandi és déli banditák veszélyeztették. A 2016-os évben drasztikusan lecsökkent a cowboyok értéke, ezért a fejlődésért, vagy inkább csak a szórakozásért elkezdtek lövöldözni az értékes rookie-kra. A 255 fős állomány 9 fősre csökkent, ezért az őslakos Belichickeknek tilos volt első körben vadászni rájuk.

 

 

Eleinte még főleg Green Bay felé terelték az értékes újoncokat, ám idővel rájöttek, hogy érdemes lenne a jobbakat megtartani, és kitenyészteni belőlük egy csapatot, erre egy Jerry Jones nevű fő-fő tehenész jött rá először. Parancsának hála elkezdték nevelni a rookie-kat, ami hamar beérett számukra. Két igen jó példányt is sikerült felnevelniük rövid idő alatt, egy Ezekiel nevezetű Angus marhát Ohioból (fura név egy tehénnek…), illetve egy Dak nevű bikát Mississippiből, akiben túltengett a csordaszellem. Merthogy Dak hamar letaszította a korábbi bikát, a fő-fő tehenész kedvencét, Tonyt, és immár vele dolgozik a birtok összes tehenészfiúja.

 

cowboys-cov1

 

Ezekielt olyan kiváló tehenészek terelik útjára, mint Tyron “Hatlövetű” Smith, Travis “Őrszem” Frederick vagy Doug “Nem ingyen” Free, akik az ország cowboyainak legjobbjai közé tartoznak. A kis Ezekiel pedig nem győz futni örömében, amiért ilyen kiválóságok vigyáznak útjára, nem is tudja őt megállítani senki sem ezen a földön. Dak pedig bár még nem tökéletes, de nagyszerű úton halad afelé, hogy az ország egyik legjobb tenyészbikája legyen. Ám nem csak e két csillagról szól a dallasi ranch, hiszen a többi tehenész és kis tehenük is kitesz magáért. Többször próbálták már megtámadni a birtokot, de a lehetőségeiket kimaxolva eddig rendre helytálltak annak megvédésére, egyszer csúszott be a hiba, amikor még a két gyöngyszem idegenként mozgott a füvön.

 

A Vikingek

 

A vikingeknek évszázados múltjuk van. A régen tengeri rablóportyákból élő skandináv származású ősöket felváltotta egy minneapolisi lila horda, akikben fellelhetők a viking gének. Életmódjuk annyiban változott, hogy a tengert felváltotta a szárazföld, a vadászszezonjuk pedig szeptembertől januárig terjed, de néha kicsivel tovább is. Az Egyesül Államok északi részén telepedtek le 1961-ben. A viking szó nem egy adott nemzetet jelöl, hanem egy bizonyos foglalkoztatást. Egyes történészek szerint óangol eredetű szó, amit a wic szóval magyaráznak, ami erődöt, tábort jelölt, de azóta felfedezték, hogy a viking szónak amerikai eredete van, jelentése pedig: hogyan basszunk ki a Packersszel.

 

 

A viking korban a társadalom három részre oszlott: voltak a támadók, a védők, és a speciális egység tagjai, de nem volt ritka az átmenet egyes embereknél. Az Amerikában meghódított területeken az irányító nevű személy volt a törzsek vezetője. Az irányítót a törzsek választották maguk közül, vér vagy tett jogán azt, aki első volt az egyenlők között, akinek minden döntését a HC vagy az OC elé kellett vinnie – ez a két személy kiemelt rangúnak számított a vikingek parlamentjében. Sajnálatos módon óriási tragédia érte a vikingeket, hiszen a korábbi törzsfő egy baráti csatában megsérült, ezért azonnal új törzsfő után kellett néznie a hordának. Az új törzsfőre Philadelphiában leltek rá, ő pedig nem más lett, mint a híres Filippínó Sam, akiért hatalmas adományokat kínáltak fel.

 

hi-res-135d8bf9cfc18359d2c5ffe078796d88_crop_north

 

Filippínó Samnek nem volt sok ideje megismerni a rábízott támadó törzset, hiszen a vadászszezon nagyon gyorsan elkezdődött. Ám mindenki megdöbbenésére nagyon gyorsan akklimatizálódott, sorra nyerte a csatákat, pedig legjobb harcosát, Péter fia Adriánt két hét után elvesztette. Sokan viszont kételkednek abban, hogy a támadóknak volt köszönhető a megannyi skalp, és vikingológusok szerint sokkal többet köszönhetnek a védők és a speciális egység polgárainak és harcosainak. A statisztikák az ő igazukat támasztják alá, a védelem katonái az egyik leghatékonyabb erőt képviselik a jenkik földjén. Pajzsuk áthatolhatatlan falként szolgált a koraőszi időkben, ahol se faltörő kossal, sem íjzáporral nem hatol át senki, ám manapság egyre több ellenséges csapat talál rajta horpadást.

 

A minneapolisi ütközet

 

Amerika vezetői elrendelték, hogy a két csoportnak ismét meg kell küzdenie egymással az év utolsó hónapjának első napján, amikor már a Nap nem látszik a horizonton. A két felet az ország egyik új rezervátumába, az U.S. Bank Stadiumba terelik, ahol a történelem 30. nagy cowboy-viking csatájára kerül sor a jenkik szórakoztatására. Nyálcsorgatva várja minden történész az ütközetet, ahol szerintük a cowboyoknak van nagyobb esélye a győzelemre, mert náluk van az a két csodalény, akik a viking horda védelmét képesek áttörni, valamint Filippínó Samnek kevesebb esélye van a cowboyok által védelmezett területekre betörni. A vikingek táborhelyéhez van közelebb a találkozó, viszont hiába kell a cowboyoknak felnyargalniuk északra, mindketten egy hetet pihenhettek legutóbbi ütközetük után.

 

A tehenészek a nagy sikernek örvendve elkezdték folyamatosan elfoglalni a keleti partot, és nem titkolt céljuk Texas bevétele jövő februárban, amire minden esélyük megvan. De ehhez soros ellenfelük testén át vezet az út, ami nehezebb lehet, mint azt elsőre gondoljuk. A Vikingeknek az életben maradás a tét, tavaly megszerzett helyükre idén oroszlánok pályáznak, akik előnyben vannak velük szemben, de egy mai győzelemmel ezen kozmetikázhatnak kicsit. Szerkesztőségünk is tűkön ülve várja a nagy megmérettetést, de az egyöntetű favorit nálunk is a cowboy sereg.

 

dalmin

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!