Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #14

E heti Preview-nkba csak az AFC Vakok között csoportrangadója az, amely mindkét csapat számára valódi téttel bír. A többin viszont jól alávághat egyik csapat a másiknak, habár ezen forgatókönyvre az erőviszonyokat tekintve nem igazán lehet számítani. És természetesen akad olyan is, ahol már teljesen mindegy ki nyer és ki veszít.

 

San Diego Chargers @ Carolina Panthers (19:00)

 

A Seahawks elleni borzalom után azon se lennénk meglepődve, hogyha az egész csapat nyakkendő nélkül szállna le a csapatbuszról, annyira elmehetett a kedvük az egész mérkőzéstől, azonban a tavalyi, egész szezonon keresztül történő arcoskodás után a minimum, hogy a becsületükért kimennek a pályára és megpróbálják kozmetikázni a már-már vállalhatatlan szezonjukat. A Chargersnél sem sokkal jobb a helyzet, bár ők még mindig szimpatikusabban állnak a Panthershöz hasonlóan ott, ahol a part szakad. Önmaguk tökönlövésében gyakorlatilag senki nem veszi fel a versenyt velük, ám a sok sérülttel is mindig csak egy hajszálnyival kapnak ki, így lehet az is, hogy nincs olyan szurkoló, aki optimistábban várná az új szezon kezdetét, mint a Chargers fan.

 

A mérkőzés teljesen tét nélküli tehát, így simán elképzelhető, hogy az idősáv legjobb mérkőzését látjuk, ahogy az az ilyen összecsapásokkor lenni szokott.

sdcar

 

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns (19:00)

 

A közvélekedés szerint ezen a mérkőzésen a legvalószínűbb, hogy a Browns megszerzi első győzelmét a szezonban, azonban a Bengals Eagles elleni mészárlását látva már ez a remény is tovaszállt a köztudatból. A Brownsban újra RGIII fog irányítani, aki 750 napja nem tudott NFL mérkőzést nyerni. A Bengalsnál továbbra sem lesz AJ Green, így az Eagles ellenihez hasonló gameplan várható a vendégek részéről, vagyis Jeremy Hillt fogják labdával tömni. A Brownsnak akkor lehet keresnivalója, hogyha megfelelő réseket tudnak nyitni a running back Isaiah Crowellnek. A Bengals ugyanis a liga legrosszabbjai közé sorolható a futás elleni védekezésben, ugyanakkor a hazaiak számára fontos lesz, hogy ne kerüljön sor harmadik kísérletre. A Cleveland third down offense-e a harmincadik helyet foglalja el a ligában. Két kísérletből pedig nem sokan érnek el konstans first downokat, így a Browns védelmére maradna a pontszerzés és a győzelem megszerzése, ami hát finoman szólva sem a területük.

cincle

 

Chicago Bears @ Detroit Lions (19:00)

 

A Lions továbbra is a csoportelsőségért és a rájátszásért hajt, ezúttal pedig csoportjának leggyengébb tagja látogat a Ford Fieldre. A Bears idén 0-6-tal áll idegenben és habár a tisztes helytállás többnyire sikerül a csapatnak, azért ezen a mérkőzésen sok jóra nem számíthatnak a vendégek. A Chicagonál Jordan Howard kiváló szereplése lehet az idei szezon sötét alagútja végén felcsillanó fény, valamint a védelem egész vállalható teljesítménye, azonban ez messze nem elég ahhoz, hogy igazi playoff aspiráns csapatról beszéljünk Chicagoban. A Lions nem fogja a véletlenre bízni a találkozót, sima hazai győzelem van kilátásban, ráadásul Staffordnak különösen jól megy a Bears ellen. Legutóbbi három találkozásuk alkalmával 916 yardot és 7 TD-t dobált össze.

chidet

 

Houston Texans @ Indianapolis Colts (19:00)

 

Csoportrangadó a javából, amin a hazaiak többet veszthetnek, mint amennyit a Texans nyerhet. Ha a Colts kikap, gyakorlatilag le is mondhat a rájátszásról, akkora hátrányba kerülnek a Houstonnal szemben, ezért Luckéknak meg kell mutatni, hogy nem csak a darabjaira hullott Jetset tudják rommá verni, hanem a Texans egész jól összerakott védelmét is fel tudják törni. A két csapat persze továbbra sem képvisel olyan játékerőt, mellyel valós esélye lehetne a Wild Card körnél tovább jutni a playoffban, azonban valakinek meg kell nyernie ezt a csoportot is. A hazaiaknál érdemes kiemelni T.Y. Hiltont, aki szép csendben második helyen áll az elkapott yardokban (1088) idén Julio Jones mögött. Jones játéka egyelőre kérdéses a Rams ellen (bővebben lentebb), így egy igazán eredményes estét követően akár vezetheti is a ligát a Colts elkapója yardokat tekintve. Reggie Wayne 2007-es szezonja óta először lehetne Colts játékos a liga élén ebben a kategóriában.

houind

 

Minnesota Vikings @ Jacksonville Jaguars (19:00)

 

A Vikings ha nyer, akkor még életben tartja a rájátszás iránt táplált reményeit, ha kikap, akkor meg is érdemlik, hogy lemaradnak a januári menetről.

minjax

 

Arizona Cardinals @ Miami Dolphins (19:00)

 

Az Arizona múlt héten már borsot tört egy playoff várományos csapat orra alá és nem valószínű, hogy ezzel megelégednek. A gyakorlatilag hiba nélkül játszó támadósorból persze ismét kiemelkedett David Johnson, aki múlt heti teljesítményét követően Marshall Faulkon kívül az egyetlen olyan játékos 1950 óta, aki 12 mérkőzés alatt legalább 1000 futott és 700 elkapott yarddal rendelkezik. A Cardinals másodéves running backjének számára elérhető közelségbe került az 1000 elkapott yardos szezon is. Ha ez sikerülne, akkor ő lenne a harmadik játékos a liga történetében, aki mind elkapásban, mind futásban túllépi egy szezonon belül az 1000 yardot (1999-ben Marshall Faulk, 1985-ben Roger Craig vitte véghez ezt). A Dolphins ugyan a rájátszásért küzd, de az előző játékhét folyamán tapasztalhattuk, hogy mennyire súlytalanok is valójában, ha nem a liga alsó harmadába tartozó csapattal kell megmérkőzniük.

arimia

 

Washington Redskins @ Philadelphia Eagles (19:00)

 

A Redskins kiköszörülheti a Cardinals által okozott csorbát és ismét Wild Card helyen szerepelhet, ha sikerül a Lincolnon győzni. Az Eaglesnél egyre több probléma üti fel a fejét, a tavaly kiválóan teljesítő védelem teljesen összeesni látszik, a cornerbacksor gyalázatos és a támadósor is tele van sérültekkel. Nem is csoda, hogy Wentz és úgy a teljes Eagles csillaga az ígéretes kezdés után hirtelen zuhanásnak indult és még nem tudjuk, hol a vége. Azonban a Philly hazai pályán sokkal kompetitívebb ellenfél, mint idegenben, viszont az ellenfél irányítója, Kirk Cousins pont idegenben találja meg igazán a formáját. Legutóbbi 9 FedEx Fieldtől távoli mérkőzésén összesen 2876 yardot passzolt és 18 TD mellett csak 4 INT-t dobott – ez a harmadik legjobb mutató az NFL-ben. Cousins kedvenc célpontjának, a tight end Jordan Reednek a játéka kérdéses, míg hazai oldalról a Mathews-Matthews duó állapota hasonló. A Redskinst azonban nem érintette meg olyannyira már a múlt héten sem Reed kiesése, a támadások viszonylag folyékonyan mentek. Ha a Cardinals elleni lendületet át tudják menteni erre az estére, akkor viszonylag könnyedén átléphetnek az eheti akadályon.

wasphi

 

New York Jets @ San Francisco 49ers (22:05)

 

A Jets helyzetét tökéletesen mutatja, hogy csak ebben a fordulóban több tippet kapott a 49ers, mint az eddigi 12 mérkőzésen összesen.

nyjsf

 

Atlanta Falcons @ Los Angeles Rams (22:25)

 

Még két év és Jeff Fisher talán nem lesz a Rams edzője. Addig viszont még a Julio Jones nélküli Falcons is magabiztosan utazhat Los Angelesbe, hiszen ami a hazaiak háza táján zajlik, az érthetetlen, szomorú és szánalmas. Nincs olyan csapatrész, ami ne esett volna vissza a tavalyi évhez képest, a támadósor pedig különösen kilátástalan. Nincs fal, a tavalyi szupersztár futódnál viszonylag gyorsan lefőtt a kávé, az idén kihúzott franchise irányítód pedig szinte semmi jelét nem mutatta annak, hogy valóban ő a hosszútávú sikeresség kulcsa. Persze, a Falcons minden bizonnyal meg fogja érezni első számú elkapója hiányát, azonban az utóbbi hetekben már láthattuk, hogy akkor is életképes ez a támadósor, ha esetleg Jones rosszabb napot fog ki. Most nagyjából a teljes Falcons offense-nek szezonbeli legrosszabb formáját kéne nyújtani ahhoz, hogy a Ramsnek egy kicsi esélye is legyen a győzelemre. Ez viszont nem fog megtörténni, mert a vendégeknek kötelező a győzelem, hogy megmaradjon a Buccaneersszel szembeni előnyük az NFC South csoportjának élén.

atlla

 

Szerkesztőségi tippverseny

15267674_10211734194377090_7128058835742362379_n

 

Bold predictions:

 

balentin: Utoljára 2003. november 9-én volt példa arra, hogy egy játékos (Brian Young) egymaga háromszor összeszedje az ellenfélt által vétett fumble-öket. Ezen a hétvégén Von Miller ezt a rekordot fogja beállítani és három szerzett fumble-je lesz a Titans ellen.

 

chester: Elvis Dumervil 3 sackre van attól, hogy belépjen “a 100 sackesek klubjába”. Karrierje során kétszer már összejött neki 3 sack egy meccsen, most Bradyek ellen ismét összejön.

 

rowi: Marcel Reece az első labdaérintéséből TD-t szerez (ha játszik már a Packers ellen). Csakúgy mint legutóbb, az azóta már rég kirúgott CJ Spiller.

 

Leonidasz007: Bell megdönti az egy mérkőzésen elért all purpose yard rekordját (404).

 

katonadani: A Bills úgy nyer a Steelers ellen, hogy legalább 30 pontot kapnak. Rex Ryan az ilyen meccseken 0-32-s mérleget tud felmutatni.

 

Renningan: A Lionsnek legutóbb 2013 decemberében, a Packers elleni 13. héten sikerült 100+ yardos futót felmutatni. Az 48 meccs. Most újra lesz a csapatnak 100+ yardos futója.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!