Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #15

Ezen a héten már vasárnap hajnalban is láthatunk mérkőzést, igaz nem a játékhét slágermeccsét, de az alapszakasz vége felé járva, már minden találkozót illik megbecsülni. Vasárnap kora este aztán beindul a nagyüzem, bár igazi vérbeli rájátszásmérkőzést ezúttal sem ebben a blokkban fogunk találni, de legalább tét nélkülit is alig.

 

Miami Dolphins @ New York Jets (vasárnap 2:25)

 

A Jets múlthéten megmutatta, hogy hiába van romokban az egész csapat, a 49erst azért még meg tudják verni. Petty nem játszott túlságosan meggyőzően, igaz Powell kiváló estéje miatt erre nem is volt feltétlen szükség, a védelem pedig habár az első félidőben nem ért egy lyukas kotont sem, a másodikra feljavultak. Most viszont azzal a Miamival játszanak, akik szintén komolyan megbüntethetik a hiányos futás elleni védekezést, hiszen Jay Ayajival egy remek futójáték alakult ki Adam Gase alatt. Első ízben gondot okozhatna Matt Moore játéka, azonban a rutinja meg van ahhoz, hogy ne chokerkedje el ezt a mérkőzést és továbbra is versenyben maradhasson a Dolphins a rájátszásért zajló versenyfutásban.

mianyj

 

Philadelphia Eagles @ Baltimore Ravens (19:00)

 

Az Eaglesnek idén köztudottan nem megy jól idegenben, a Ravens ellen pedig nyeretlenek egyelőre. Igaz, olyan sok lehetőségük nem is nagyon volt erre, hiszen mindössze harmadszor találkoznak majd a felek Baltimore-ban. Egy vereség és egy döntetlen a mérleg philadelphiai szempontból. Az persze nem igaz, hogy magában a városban nyeretlen lenne az Eagles, legutóbb 1978-ban, még a Colts vendégeként győztek – ez volt az egyetlen olyan vendég győzelmük, amelyen három negyeden keresztül még pontot sem szereztek.

 

Valódi tétje a meccsnek igazából csak a Ravens számára van, így nem fogják a véletlenre bízni Flaccoék, John Harbaugh pedig tovább javítja az újonc irányítók elleni kiváló mérlegét hazai pályán (7-0 eddig).

phibal

 

Cleveland Browns @ Buffalo Bills (19:00)

 

Marcell Dareus garantálta, hogy nem a Bills ellen szerzi meg első győzelmét a Browns.  A vendég siker pedig nem csak a Bills, hanem a Cleveland szurkolóit is megviselné, hiszen már elkezdték szervezni a nagy össznépi parádét a 0-16-os szezon tiszteletére. És habár szeret trollkodni Rex Ryan egy-egy csapattal, annyira még ő sem gonosz, hogy egy egész várossal toljon ki.

clebuf

 

Pittsburgh Steelers @ Cincinnati Bengals (19:00)

 

A Steelers még a rájátszásért küzd, azonban a Bengals legyen bármennyire is gyenge, a tahósági faktor miatt mindig veszélyt jelentenek az ellenfelekre, pláne hogyha annak még komolyabb tervei is vannak a jövőre nézve. A Pittsburgh két sztártámadójának hihetetlen szezonja van, tökéletesen egészítik ki egymást, hiszen ha épp Brownnak van rosszabb napja, akkor jön Bell és egyedül felpakol a táblára 200+ scrimmage yardot, egyébként egész évben 161.6 yardot átlagol, ami az NFL történetében a második legjobb mutató. Brown az elmúlt négy évben eddig 468 elkapásnál jár, ha még egy labdát elkap ebben a szezonban (erre azért van esély), akkor beállítja Marvin Harrison 4 szezon alatti elkapási rekordját, amit 469-cel tart 1999 és 2002 között.

pitcin

 

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans (19:00)

 

A helyzet hasonló, mint a Bills-Browns mérkőzésen, a Jaguars vereségével mindkét fél jól járna. A Texans megerősítené csoportelsőségét, míg a túloldalon egy újabb strigula kerül a „Miért rúgjuk ki Gus Bradley-t a szezon végén?” oszlopba. A Texansnál legalább a védelem rendben van, ami a csoporton belül bőven elég ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerjenek.

jaxhou

 

Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs (19:00)

 

A Titans foggal-körömmel kapaszkodik a rájátszásért, ám csoporton belüli mérlegének köszönhetően erre fordulóról-fordulóra egyre kevesebb esély van, hiszen a Texans legyen akármilyen rossz, valahogy behúzza a győzelmeket akkor, amikor a Tennessee is, így nem tudják beelőzni a csoportelsőt. Ráadásul ezúttal a liga egyik legjobb védelmét kellene feltörnie Mariotáéknak, akik még Derrick Johnson kiesésével is félelmetes egységet alkotnak. Ráadásul nem csak a védelem, hanem a támadósor is összeállt a hazaiak részéről. Igazi sztárelkapó híján ismét a tight end, Travis Kelce került reflektorfénybe, amikor a Kansas támad. Négy mérkőzés óta 100 elkapott yard fölött teljesít, ami holtversenyben a legtöbb egy tight endtől 1970 óta (Jimmy Graham és Tony Gonzalez volt erre képes csak). Kelce egyébként az egyetlen játékos az idei szezonban, aki zsinórban négy 100 yardos meccsel büszkélkedhet. Ha a kiváló tight endet sikerül az egyébként kissé alulértékelt Titans defense-nek tartania – ezzel kihúzva a Chiefs offense méregfogát – akkor valós esélyük lehet a győzelemre, bár a papírforma azért a hazai siker lenne még ezen forgatókönyv esetén is.

tenkc

 

Indianapolis Colts @ Minnesota Vikings (19:00)

 

A Vikings legutóbb 1997-ben győzte le a Coltsot. Azon a mérkőzésen Cris Carter 3 TD-t szerzett a Minnesota részéről, míg a Colts backup irányítója 5-ször adta el a labdát, mindössze 8 passzkísérletből. Ilyen mutatóra azért nem számítunk Andrew Lucktól, de a Vikings által generált hatalmas nyomás neki is gondokat okozhat. A Colts egy vereséggel először nem lenne back-to-back rájátszás résztvevő 1997 és 98 óta, amikor még Jim Harbaugh és az újonc Peyton Manning álltak a backfielden.

indmin

 

New Orleans Saints @ Arizona Cardinals (22:05)

 

A két csapat nagyjából hasonló erősségű támadósorral rendelkezik és habár a hazaiak a hét elején megszabadultak Michael Floydtól, ez a változás nagyban nem fogja befolyásolni a Larry Fitzgeraldra és David Johnsonra épülő támadójátékot. A mérkőzést inkább a védelmek közötti különbség döntheti el, hiszen amíg a Cardinals rendelkezik playmakerekkel, a Saints defense hadilábon áll ilyen téren. Persze egy tét nélküli meccsen bármi megtörténhet, de a nagyobb meglepetést inkább a vendég siker okozná.

noari

 

San Francisco 49ers @ Atlanta Falcons (22:05)

 

Az Atlanta az egyetlen olyan csapat, amelyik 30+ pontot és 400+ yardot átlagol meccsenként. A 49ers az egyetlen olyan csapat, amelyik 30+ pontot és 400+ yardot enged meccsenként. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor gondoljunk vissza, hogy zsinórban két mérkőzést vesztettek Kelly fiai a Matt Barkley – Bryce Petty duótól, akik azért meg sem közelítik az MVP szinten játszó Matt Ryant és az általa vezetett támadósort.

sfatl

 

Oakland Raiders @ San Diego Chargers (22:25)

 

A mérkőzés szólhatna két kiváló pass rusherről, azonban inkább két jó támadósorról és Khalil Mackről fog. Mack 8 mérkőzés óta legalább egy sacket szerez, ez pedig a leghosszabb aktív sorozat az NFL-ben és a játékos karrierje során is. Ha Riverst is legalább egyszer földre viszi a héten, akkor Lance Johnston 1998-as franchise rekordját dönti meg.

 

A Chargers és a Raiders támadósorát minden héten dicsérjük, egyiket azért mert tényleg eredményesek, a másikat pedig azért, mert hiába tűnik egy szétesett legonak az egész, valahogy mégis épkézláb teljesítményt nyújtanak. Legutóbb egy fordulatos és pontgazdag mérkőzést játszottak a felek egymással, most is hasonlóra számítunk, hasonló végkimenetellel.

oaksd

 

Bold predictions:

 

balentin: 2010. december 3-án a New York Giants egy félidő alatt 9 sacket ért el a Chicago Bears ellen, ezzel természetesen rekordot állított fel. Ezen a hétvégén a Giants-hez csatlakozik a Vikings, akik minimum 9-szer fogják földre vinni a Colts irányítóját valamelyik félidőben.

 

chester: Matt Schaubnak 149 yard kell a 25000 karrier passzolt yardhoz, ez a 49ers ellen meglesz.

 

KGYM: Tom Brady 130+-os rating a No Fly Zone ellen. A Pats QB-ja csak kétszer ment 130 fölé eddig a szezonban, a NFZ pedig 2016 során átlagosan 70 alatt engedett csak.

 

rowi: A leghosszabb önelkapás rekordját a Giants QB-ja Kent Graham tartja 1998-ból 16 yarddal. Ezt ebben a fordulóban megdönti valaki, jobb célpont híján elsősorban Wentz.

 

katonadani: Adrian Peterson a liga egyik legjobb futója még 30 körül is, azonban neki is lehetnek gyengébb napjai. Karrierje során háromszor volt olyan mérkőzése, ahol legalább 10 futásból 20 yard alatt maradt. A Colts ellen megszületik a negyedik.

 

Renningan: Barry Sanders 237 yardot futott 1994-ben. Ő óta nem volt igazán jó futója a Lionsnek, sőt, az utóbbi három évben még 100+ yardos futót sem sikerült felmutatni. A Giants elit védelme ellen ugyanakkor megtáltosodik a detroiti futógépezet, és ha nem is egyénenként, de csapat szinten megdöntik Sanders rekordját.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!