Connect with us

Összefoglaló

Hullámvölgy legalján

week14nyito

 

Az NFC West felét tönkre verték a rájátszásra hajtó ellenfelek, tovább hasít a Tampa, életben maradt a Vikings és Redskins.

 

Green Bay Packers – Seattle Seahawks 38-10

 

Az első negyed még igazi rangadót ígért, 7-3as hazai vezetésnél, de egy mellérúgott Crosby FG-lal. Aztán villámgyorsan kiderült, hogy melyik csapatnak volt fontosabb ez az összecsapás. Ugyanis amíg az egyik oldalon Rodgers újra MVP-formában menedzselte az offense-t, közel tökéletes passer ratinget összehozva, addig a túloldalon teljes dekoncentráltság és végtelen pech sorozat. A legjellemzőbb momentum Wilson 4. interceptionje volt. 15 yardos passz Baldwinnak, aki mellől elcsúszik a védő. Rosszabb napokon ez egy sima first down, jobb napokon további 20-30 yardot nyargalt volna még Baldwin. Ezen a napon azonban Baldwin keze között átcsúszott a labda eltalálva a fejét, a felpattanó pedig pontosan az addigra feltápászkodó hazai corner kezébe hullott. Ma az egy Rawlst kivéve mindenki hullagyenge volt az egész seattle-i csapatban. Wilson végül 2014 után újra 5 interceptionnel zárt a Packs ellen, amihez még Collins fumble-je tette hozzá a hatodik eladott lasztit a legvégén, így a fél hazai védelem szerzett labdával zárt. Wilsonnak nagyon nem megy hidegben, tavaly a Vikings ellen sem érezte a távolságot a rájátszásban, és most is meglepően ritkán volt pontos passza, ellenben rengetegszer dobta túl vagy alul az elkapóit. A falban megint 3 újonc volt (Fant, Ifedi, Odhiambo), a teljesítményükről azt a kb. harmadik negyed végi statot tudom felidézni, ahol az addigi 27 dropbackből lett 2 sack, 9 hit és 13 siettetés… Rodgerst a harmadik negyedben McCarthy lekapta a pályáról, de Hundley-val sem változott a játék képe.

 

 

A Rodgers-Nelson tandem már összesen 57 TD-t termelt, amivel beállították Favre és Antonio Freeman franchise rekordját. A vége 38-10, amivel vége szakadt a Carroll-érának az a sorozata, hogy a csapat nem kap ki 10 pontnál többel, avagy ez volt az első meccs 5 év után, ahol a Seattle-nek nem volt semmi esélye.

 

 

A Seahawks irdatlan hullámzó egész évben, győzelem a Pats ellen idegenben, azóta pedig két hete fogalmatlanság a Tampa ellen, múlt héten a Panthers majdnem lenullázása és 40 pont, most pedig ez. Ugyanakkor jó eséllyel belefért, maradt 3 csoportmeccs, mind a hármon a Seahawks a fő esélyes. 11-4-1-el pedig majdnem biztos a bye week, ami úgy kell Wilsonéknak, mint még soha. A Packers viszont feltámadt, mi több, ereje teljében van, de Rodgers sérülésének súlya kérdéses. Tekintve, hogy fél lábbal elbicegve is 151-es passer ratinggel zárt, nem gondolnám, hogy kihagy meccset, pláne most, amikor már csak 3 csoportmeccs választja el a rájátszástól, de a Lions meccsit elnézve nem kizárt, hogy a 17. héten még a csoportgyőzelemért is játszhatnak.

 

Los Angeles Rams – Atlanta Falcons 14-42

 

Végtelenül egyszerű meccs volt, Matty Ryanék még Julio Jones nélkül is feltörölték a padlót a Ramsszel, 42-0 három negyed után bárki ellen csúnya. A hazai szurkolók elég nehezen viselték ezt, ketten is berohantak a pályára. A hazai szurkolók hangulatára jellemző, hogy az elsőt MVP, MVP kiáltásokkal köszöntötték, de ez nem is csoda, ha az ember csapata 3 negyed után -42 pontra áll.

 

 

Rögtön egy elejtetett kickoffal kezdődött a meccs, és hasonló ütemben is folytatódott, a Rams végül ötször adta el a labdát, ami csak a Seahawks miatt nem napi csúcs. A játék képéről mindent elmond, hogy a Falconsnak 286 total yard is elég volt 42 ponthoz. Ryan teljesen zavartalanul dobálhatott, futójátékra szinte nem is volt szükség, a védelem, de főként Beasley pedig szép módszeresen oktatófilmet tartott Goffnak.

 

 

Los Angelesben idén kifejezetten örülnének a 7-9-nek, de ez most inkább 4-12-re áll. A Falcons pedig megőrizte leheletnyi előnyét a csoport élén, és ha nem hibáznak, márpedig már elvileg nem kéne nekik, akkor meg is fogják nyerni a csoportot a Buccaneerstől függetlenül, de 11-5-tel még halványan a bye weekben is reménykedhetnek.

 

Tampa Bay Buccaneers – New Orleans Saints 16-11

 

A szép győzelemtől messze volt, de ez már ma sem érdekel senkit Floridában, a zsinórban aratott ötödik siker viszont továbbra is a konferencia 6. helyén tartja a Buccaneerst.

 

Winstonék másfél negyed alatt felpakoltak 13 pontot a táblára, majd a kezüket összecsapva a maguk részéről megköszönték a részvételt, és Kwon Alexanderék kezébe tették a meccset, hogy Tessék, ti jöttök, dolgozzatok ti is! A védelem pedig dolgozott becsülettel, a meccs végén 2x, összesen háromszor is lehalászták Brees passzát, és úgy általában véve is 300 total yard alatt tartották a Saints támadóit. A Bucs védelme egyébként is elit formában teljesít az utóbbi 5 hétben, mert a győzelmi sorozatuk alatt 12,3 pontot átlagoltak csak az ellenfelek. A meccs legszebb jelenete nem is a védelemhez és nem is a támadókhoz kapcsolódott, hanem a speciel teamhez:

 

 

A Tampa Bay ezzel tovább üldözi a Falconst, akikkel szemben egyelőre a közös ellenfelek elleni W-L arány dönt. Egész pontosan az, hogy a Bucs 2-2-re végzett az NFC Westtel, a Falcons viszont úgy áll 2-1-el, hogy most fogadják a 49erst. Egymás ellen 1-1, csoportban egyelőre 3-1 vs 3-1, AFC West ellen 2-2 vs 2-2. Kellett is ez a győzelem nekik, mert mögöttük minden Wild Cardra hajtó csapat győzött, de így még az övék a 6. hely. Most viszont elutaznak a Cowboyshoz, ahol látva ezt a Bucs D-t, illetve az elmúlt két körben a dallasi offense-t, nem is lesznek esélytelenek ha képesek lesznek 14 pont körül tartani a Cowboyst.

 

Jacksonville Jaguars – Minnesota Vikings 16-25

 

Az előzetesen mérsékelt izgalmakat ígérő összecsapás váratlanul szorosan alakult köszönhetően elsősorban annak, hogy a Jaguars passzjátéka egész életképesnek bizonyult.

 

A harmadik negyed közepén a hetedik mezőnygólnál úgy tűnt, hogy itt még az egy meccsen értékesített 9 FG NFL-rekordja is megdőlhet, de aztán a red zone védelmek máshogy gondolták. 12-9-ig felváltva estek a mezőnygólok, de majd minden drive-ba jutott egy szép passzjáték mindkét féltől. Aztán amikor a Jags a harmadik negyed közepén 16-12-re átvette a vezetést legalább egy kisebb csengőt megrázott a minnesotai fejekben, és ugyan egyszer még sikerült fumble-özni az ellenfél 1 yardosáról, de két touchdownnal csak sikerült lenyomni a Jagset. Mindkét QB elfogadhatóan játszott, nagyon hasonló számokat produkáltak, de a Vikings volt végül annyival jobb csapat tegnap, hogy még az a gólvonalon elvesztett labda is belefért.

 

A Minnesota ezzel életben maradt, de a két meccsre lévő Lions és a feltámadó Packers nem sok jót ígér. Az IND, @GB, CHI sorból egy 9-7 jöhet ki, de az kevés lesz.

 

Philadelphia Eagles – Washington Redskins 22-27

 

Hamisítatlan csoportrangadó volt az NFL második legerősebb csoportjából. Ha szoktál utólag megnézni meccseket az adott fordulóból, akkor ez legyen közte.

 

A végén a Redskins csak kiküzdötte, de egyáltalán nem volt könnyű. Wentz például élete egyik legjobb meccsét tolta, 32/46-tal osztogatott ami tekintve, hogy milyen elkapógárdával kell dolgoznia egész parádés. Agholor például ma is fekete lyuk volt. Az Eagles-ön nem segítettek a sérülések, sőt ha valamire fogni kell a vereséget, akkor még erre a leginkább. Menet közben kiszállt Smallwood és Sproles is, így elfogytak a futók, megsérült a kezdő long snapper Dorenbos után a helyettese is, Celek, így amikor 4&1-re rúgniuk kellett, ki kellett kérniük egy időt, hogy Burtonnek legalább ennyi ideje legyen gyakorolni. A legszebb jelenet DeSean Jackson 80 yardos elkapott TD-je volt, azon belül is az, ahogyan az aluldobott labdát lekövette. Gyönyörű. Aztán, hogy azért mégse legyen olyan fényes a napja, McKelvin róla szerzett interception return TD-t. Jackson így legalább elmondhatja magáról, hogy nem csak az Eagles színeiben van a legtöbb 50+ yardos elkapása, hanem az Eagles ellen is neki van a legtöbb evör.

 

 

A végén 2 perccel a lefújás előtt Chris Thompson 25 yardos futott TD-jével vette át a vezetést a Skins, de Wentz a game winning drive-ját még elvitte a Washington 14-eséig, de jött Ryan Kerrigan egy strip sack és Trent Murphy a fumble recovery képében, így nem szakadt meg az Eagles vereségsorozata. Cousinsék viszont életben maradtak az utolsó Wild Card helyért csatázva, a következő két meccsük pedig nyerhető (CAR, @CHI), így a szezonzárón a Giants ellen dőlhet el a sorsuk.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!