Connect with us

Hír

Így alakulhat az NFC rájátszás mezőnye

Négy csapat már bejutott, négy csapat még versenyben van az NFC maradék két helyéért. Ráadásul pár pozíció már betonbiztos, így hát nézzük meg, kinek mi kell és hogyan érheti el a rájátszást.

 

nfc

 

1. Dallas Cowboys (13-2): Biztos első kiemeltség, tök mindegy mi van.

 

2. Atlanta Falcons (10-5): Amennyiben győz a Falcons a Saints ellen, biztosan megvan a második kiemelés. Viszont, akár a negyedik kiemelésig is visszacsúszhatnak, ha kikapnak, és a Lions és a Seahawks is győz. A Seahawksnak ugyanis egy győzelem esetén 10-5-1-es mérlege lenne, a Lionsnek pedig jobb a közös ellenfelek elleni teljesítménye. A Packers elleni holtversenyt viszont az egymás elleni eredmények miatt ők vinnék.

 

3. Seattle Seahawks (9-5-1): Ha nyer a Seahawks a 49ers ellen, akkor megvan a biztos harmadik hely. Ha kikap a Falcons, akkor  második is. Amennyiben a Seahawks kikap, akkor egész biztosan beelőzi a jobb mérleg miatt a Lions-Packers meccs győztese.

 

4. Green Bay Packers (9-6): A Packers-Lions meccset vasárnap esti rangadónak tették, azaz már a meccs előtt eldőlhet, hogy bejutnak-e a rájátszásba, vagy sem. Ha ki kap a Redskins, akkor mindegy, mit játszik a két csapat, mind a ketten bent vannak a PO-ban: a vesztes a hatodik helyen, a győztes pedig a fenti eredmények függvényében a negyediktől a másodikig bárhol végezhetnek (Packers legfeljebb harmadik lehet).

 

5. New York Gians (10-5): Biztos ötödik kiemeltség, tök mindegy mi van.

 

6. Detroit Lions (9-6): Ugyanaz a helyzet, mint a Packers esetében, annyi különbséggel, hogy egy Seahawks és Falcons vereség, és Detroit győzelem esetén második kiemeltek lennének.

 

7. Washington Redskins (8-6-1): A Redskins helyzete egyszerű: ha nyernek, bent vannak, ha nem, kiestek. Sőt, igazából egy győzelem esetén akkor is kiesnének, ha a Packers és a Lions döntetlent játszana, de erre azért kicsi az esély.

 

8. Tampa Bay Buccaneers (8-7): Két meccs már összejött, még hét kell, hogy a Bucsnak meglegyen a PO:

 

1. Bucs győzelem a Panthers ellen. (Week 17)

2. Giants győzelem a Redskins ellen. (Week 17)

3. Lions győzelem a Packers ellen. (Week 17)

4. Chiefs győzelem a Broncos ellen (pipa)

5. Dallas győzelem a Lions ellen. (pipa)

6. 49ers győzelem a Seahawks ellen. (Week 17)

7. Colts győzelem a Jaguars ellen. (Week 17)

8. Cowboys győzelem az Eagles ellen. (Week 17)

9. Titans győzelem a Texans ellen. (Week 17)

 

Tehát, az NFC-ből három csapatnak van reális esélye a rájátszásra és a kezükben van a sorsuk: ha nyernek, bent vannak.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!