Connect with us

Összefoglaló

Közeleg a tél

week13nyito

 

Illetve mit közeleg, már itt is van. Green Bayben és Chicagoban is havazott, ennek pedig a déliek látták kárát, de a harmadik észak-dél párharc után is az északiak örülhettek. A pittsburgh-i rangadón pedig – ha szabad ezzel a képzavarral élnem – a Giants megharcolt a red zone-nal, és végül simán alulmaradt.

 

Green Bay Packers – Houston Texans 21-13

 

Az év első igazán havas meccse a chicagoival együtt, de itt azért néhány fokkal hidegebb volt, így Green Bayben megmaradt valamennyi hó már meccs közben is. Érdemi támadójátékok az első 3 negyedben nem igazán alakultak ki, 7-7-tel fordultak a csapatok az utolsó játékrészre. Az átlagosnál többen szereztek futott yardokat (6-an, illetve 4-en), de a körülmények miatt mindkét irányító 200 yard körül maradt. A 4. negyedre azért a Packers kicsit felpörgött részben annak köszönhetően, hogy az addig erőn felül teljesítő houstoni secondary teljesítménye visszaesett, részben pedig Jordy Nelson miatt, aki minden felé szálló labdát elkapott (8/118, TD). Érdemi labdacipelést kapott Christine Michael, de nem váltotta meg a világot (9/19), és még Rodgersék is fumble-ztak az ellen 5 yardosán belülről, cserében bemutattak egy 98-yardos drive-ot, ami a leghosszabb 2009 óta a csapatnál.

 

 

Mindkét csapat 6-6-tal áll, de amíg ez a Packersnek két meccs hátrányt jelent a Lionshoz, és mindössze egymeccsest az utolsó Wild Card helyhez képest, addig a Texansnak holtversenyes első helyet az AFC South-ban. Hogy hármast vagy csak a Titansszal kettest, az az MNF-en dől el, de a lényeg, hogy meleg lett hirtelen a csoport megnyerése, bár a Titanshez képest barátságosabb a maradék meccsek sora, és sokkal jobb a divízió mérleg is.

 

Chicago Bears – San Francisco 49ers 26-6

 

 

A meccs tulajdonképpen a többség számára csak annyiban volt érdekes, hogyha nem is annyira, mint Wisconsinban, de itt is havazott, így mindenki téli/Mikulás/karácsonyi hangulatba kerülhetett, bár különösebb hóréteg nem alakult ki a meccs során a 0 fok körüli hőmérsékletben. Egyébként szörnyű meccs volt, az első 22 (nem vicc!!) percben például nem volt sikeres passz egyik QB részéről sem! Kaepet az 1/5, 4 yardos, 5 elszenvedett sackes produkciója után le is kapta Kelly a pályáról. Másfél negyed után azért a Bears csak megemberelte magát, és végül a Howard vs 49ers futás elleni védelme párharc el is döntötte a csatát. Nevezett 32/117, 3 TD sorral büszkélkedhet, a Bears elkapók pedig azzal, hogy alig-alig droppoltak csak.

 

A Frisconál igazi méreg lesz, ha 15 meccset buknak zsinórban, és még ezzel sem lesz meg az 1/1, a Bearsben pedig Barkley ha így folytatja a következő 4 meccsen is, egy legalább csere szerződést el tud magának intézni 2017-re. A Chicago is top 5-ben húzhat jövőre, de a csoportellenfeleknek és a Redskinsnek még alá vághatnak, ha lesz kedvük játszani.

 

New Orleans Saints – Detroit Lions 13-28

 

A Lions nem hogy a 4. negyedben nem volt hátrányban, hanem semmikor. Teljesen jól működött a detroiti támadósor, bár nyilván nem a Szentek védelme a mérce. Szép hosszú drive-okat vezettek, többnyire eredményesen, így Martinnak össze-vissza 2x kellett csak puntolnia. A drive-ok befejezésével azonban adódtak gondok, avagy a Saints D összepréselve már fel tudott mutatni stopokat. Prater 5/5-tel zárt, de ebből 4 mezőnygólt is a 27-32 yard közötti sávból értékesített, ami a red-zone offense erős kritikája. Nem hiába írtuk a fantasy szezon előtt, hogy az annyira nem kiemelkedő Fleenernek a New Orleans-i támadósorban egész szép számai lehetnek, és tegnap már ő volt Brees legeredményesebb (5/86) célpontja. A Lionsban pedig a hektikus Tate, akinek már biztos sokan nem hittek, így aztán figyelhették, hogy a fantasy csapatuk padjára száműzött Golden Tate 20 pontot (8/145, TD) termelt. A futásokat egyik csapat sem vitte túlzásba, így mindkét QB 320 yard fölé jutott, és 75 % körüli találati aránnyal zárt. Ugyanakkor amíg Stafford nem adta el a labdát, addig Brees 3 interceptiont is vétett, bár ez csalóka. Ebből ugyanis 2 is már 13-28 után született az utolsó 5 percben, amikor már rohanni kellett (volna), az utolsó pedig konkrétan egy Hail Mary volt, így valójában azért annyira nem rossz a kép. A meccs előtt renningan még telesírta a szerkesztőségi chatet, hogy elfogyott a Lions D, de így kipihenve (23-37 perc a labdabirtoklás) meglepően jó teljesítményre voltak képesek, sőt.

 

 

A Saintsnek ezzel idénre végképp reszeltek, és amíg a holtszezonban nem találnak megoldást a Brees fizetése és a sapka közt feszülő ellentétre, addig túl sok reményük egy átütő szezonra nem is lesz. A Lions ugyanakkor – de furcsa ezt leírni – két meccses előnyből várhatja az utolsó 4 kört, sőt a bye week sem elérhetetlen a Seahawks mögött félmeccses hátrányban, bár a Hawksnak azért könnyebb meccsek maradták hátra összességében.

 

Pittsburgh Steelers – New York Giants 24-14

 

Roppant érdekes rangadót vívtak a felek, amelyen a Steelers O vs Giants D csata volt az izgalmasabb. Apple két labdát is összeszedett (fumble+INT), Olivier Vernon kétszer bezsákolta Roethlisbergert, de összességében azért BigBenék tudtak haladni. A fala a két Vernon-sack ellenére jól dolgozott, illetve jól mozgott ki a zsebből, valamint ha véletlenül nem Le’Veon Bellt futtatták, akkor feltűnően sokszor hívtak screen passzokat is Bellre. Így aztán Bell 182 scrimmage yardot szorgoskodott össze, ami a Steelers total 389 yardjának majdnem a fele.

 

 

A 24 kapott pont ellenére azonban a Giants még akár nyerhetett is volna, de nemhogy nem tették, hanem még csak szoros sem volt a mérkőzés. Egy gyors safetyvel nyitottak, majd Manning kétszer is csúnyán eldobta INT-re a red-zone-ban a disznóbőrt. Egyébként is egyemberes csapatnak tűnt a New York már menet közben is, mintha csak Odell Beckham felé szálltak volna a labdák. Nos, igen, Manning 39 passzából 16 Beckhamet célozta meg, aki végül a 10/100, TD sorral zárt, de hát így a 100 yard végül is annyira még nem is fényes… Az első félidőben egy punt, safety, INT, punt sort tudtak összehozni, és ugyan a fordulás után több esélyük is lett volna, de az örökös nagy hátrány miatt a FG távolság határáról több 4&longot is megpróbáltak sikertelenül, és a Steelers egyszer eredményesen védekezett a saját 3-asáról is. Ezeket ha fejben és elméletben összeadom egy kevésbé kockázatvállaló playcallinggal, akkor még így is lehetett volna esélyük, de végeredményben a Pittsburgh sima győzelemmel tapad a Ravensre. A hátralévő meccsek talán nekik az egyszerűbbek, de úgyis csak a karácsonyi Steelers-Ravensen fog eldőlni a csoportelsőség kérdése.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!